Kootussa Ravissa

17. syyskuuta 2017

Huomenna Lusitano Feira Ainossa!


Hansu on nyt jätetty Ainoon asustelemaan täksi yöksi. Ajoin sen jo tänään paikan päälle ja vähän treenailimme huomista kantakirjausta varten. Oon nyt treenannu vain kantakirjaus mielessä, en ole yhtään miettinyt edes huomista koululuokkaa joka myös mennään! Noh, tässä on aikaa opetella se vielä huomiseksi...

Hansu on oikeasti ihan unelma käsitellä. Sen kanssa voi kuka vaan lähteä reissuun täysin yksin ilman apukäsiä. Tänäänkin lastasin sen yksin, purin sen yksin Ainon varikkoalueella jossa oli kansalliset koulukisat menossa. Laitoin sen kuntoon yksin mun auton takaluukulla ja sitten mentiin maneesiin treenailemaan. Ja se vaan on ja seisoo paikoillaan! 
Mietin että mitenköhän se malttaa olla kun varikkoalueella taluteltiin hevosia ja täysi tohina oli päällänsä. Hevosia huusi kilpaa ja osa poukkoili narun päässä. Hansu on vain hiljaa katsoo. Paikan ainoita oreja ja se oli se hiljaisin! :D 
Hertan kanssa kun oltiin Ainossa vuosi sitten niin sitä piti kaksin käsin pidellä kun se pelkäsi sitä kuuluisaa kävelykonetta... :'D


Perillä! Vähän katsellaan ja kuulostellaan...

... mutta sitten ruoka vie voiton ;)

Tänään siis käytiin askellajit läpi ja siinä muodossa ja tahdissa missä portugalin tuomari näyttelyssä haluaa sen nähdä. Tai siis lähinnä kun mä olen ihan ummikko tämän rodun kanssa ja heidän näyttely/ktk-tilaisuudesta, niin mua opastetaan nyt että mitä siellä kuuluu tehdä ja millaista askellusta he haluavat nähdä. Käytänto on hieman eri kuin mitä meillä Suomessa. Hertanhan esitin kantakirjauksessa 11 vuotta sitten, mutta se oli ihan erilainen. 
Tässä ei nyt arvostella koulutustasoa. Lähinnä mun pitää ratsastaa Hansua kuin 4 tai 5 vuotiasta, eli se saisi mennä mahdollisimman rentona ja matalalla niskalla ja liikkuisi mahdollisimman rennolla ja isolla askeleella eteen. Ei pahemmin kokoamisia, mutta toki 6 vuotiaan kanssa voi vähän esittää askeleen hallintaa, lyhentää ja pidentää, mutta esim, passagea ei pidä esittää. Voi Hansu raukka, se niin tohkeissaan sitä menisi kun on sitä oppinut ;)
Tuntuman ei tarvitse olla "6 vuotiaan tasolla", olkoot vaikka vähän löysäkin kunhan Hansu uskaltaa venyttää kaulaa ja liikkuu rennosti. 

 Taru tuli napsimaan meistä myös kuvia tänään!



En edes enää könötä Hansun kanssa, kiitos Kyran?!  :D Tuntuu että Kyran jälkeen tuli aimo harppaus taas eteenpäin.

Hansun takajalat tulee alle luonnostaan helposti. Se liikkui hyvin tänään Ainossa!

Sitten siirryttiin ison maneesin puolelle katsomaan maisemia ja onneksi Hansu liikkui sielläkin hyvin vaikka toisessa päädyssä oli auto roudaamassa kamoja maneesiin yms. Ainakin lupaa hyvää huomiselle jos se noin Ainossa viihtyy?

En tiedä mitä mun istunnassa on tapahtunut mutta tuntuu että löysin sen ihan erilailla Hansun kanssa nyt Kyran neuvojen avulla! Voiko esim. yhden reijän jalustimen lyhennys auttaa näin paljon?  Alkaa löytymään taas se "Hertta istunta" ja Hansun keskiraveissakin on ihan ok jo istua. Ei toki silloin jos tasapaino menee. 


Kuvien katselun lomassa Hansu ihastelee "isoveljeään", eli Hansun omistajan uutta hienoa lusitanoruuna Dakaria! Pieni kokoero... :D


Katsotaan mitä käy! 
Tulkaahan ihmeessä paikan päälle jos pääsette! Tapahtuma on yleisölle avoin ja yleisö pystyy hyvin seuraamaan näyttelyitä ja kantakirjausta, sillä kuulutukset kuuluvat Ainossa hyvin ja niitä kuulutuksia myös pidetään. Tuomarillakin on mikki, joten hänenkin kommentit tulee yleisön tietoon! Ainossa on oikeasti tosi hyvä ravintolakin, joten suosittelen nyt edes sen takia tulemaan paikalle! Jos multa kysytään niin Talliburgeri on paras ;)



Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Jätäthän kommenttisi!

En julkaise asiattomia/provosoivia kommentteja. Risut ja ruusut ovat tervetulleita, kunhan kommentointi pidetään asiallisena!