Kootussa Ravissa

10. heinäkuuta 2016

Valegron paluu radoille!

Netistä löytyi jo tuoreet videot tämän hetken superparin paluusta radoille!
Ratsukko voitti perjantaina GP:n 83,26% ja lauantaina voitto meni upouudella kürillä prosentein 90,63!

Taitaa olla edelleen aika voittamaton vastus olympialaisiin... ;)
Alla video perjantain Grand Prix luokasta.Ja tässä on sitten eilisen päivän uusi ennennäkemätön kür!
Itse pidin musiikista enemmän, joka oli edellisessä kürissä. Musiikki oli siinä elokuvasta How To Train Your Dragon. Ei tämä silti huono kür todellakaan ole!
Jos jotain toivoisin, niin tuota samaa saumatonta yhteistyötä ja eleettömyyttä, sekä rauhaa mikä tuossa menossa on. Näkee millainen voima tuossa hevosessa piilee, mutta se tulee esiin pehmeästi. Joku tuossa noiden kahden välisessä jutussa on. Mielestäni Valegro ei edes ole kaikista hienoin hevonen tämän hetken huipulla, mutta ratsukkona nuo ovat yhdessä jotain niin ihmeellistä. Näillä kahdella se heidän välinen  "klikki" näkyy! Videoilla näkyy pari pientä rikettä jotka tapahtuu, mutta minusta Charloten reaktio on hyvä. Hän vain hymyilee! Ei voi mitään, meni jo, jatketaan matkaa. Lohduttavaa että näinkin superparille sattuu virheitä, ja maailma ei todellakaan siitä kaadu.

Mun idoli! Nimmari komeilee edelleen keittiön pöydällä, jonka vuosi sitten Aachenin EM kisoissa sain ;)

Kuva, jonka Noora Peltola (@noorapel) julkaisi

Mitä mieltä olette uudesta küristä?

12 kommenttia

 1. Kyllä aina huomaa eron kun katsoo GP-tason kisoja, että millainen on ero Valegron ja muiden kilpailijoiden välillä! Huhhuh on siinä upea hevonen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Kaikenlaista porukkaa sinnekin mukaan mahtuu. Kun ensin on katsonut Valegroa ja sitten katsoo jotain muuta, niin tuntuu että "tulinko yhtäkkiä kotimaan kansallisiin kisoihin katsomaan?" :D

   Mutta pakko sanoa että muutama ratsukko hengittää jo Valegron niskaan. Kristina Sprehe esim esitti EM kisoissa viime vuonna niin kauniisti että melkein olisi jo voiton hälle suonut ohi Valegron sillä kertaa. Tykkään tästä pehmeämmästä suuntauksesta joka alkaa huipullakin näkyä. Pelkällä heiluvalla etujalalla ei enää pärjää!

   Poista
 2. Totta, edelleen musa oli tunteellisempi, mutta se mikä tässä nykyisessä kurissa on ihanaa, että sillä musiikilla on selkeästi haluttu sitä Brassi / Rio -henkisyyttä mukaan :D Eli tavallaan voin kuvitella sen siellä Rio de Janeiron hämärtävässä illassa, kuinka tämä esitys musiikkeineen suorastaan räjäyttää koko potin. On se vaan hieno hevonen ja tuo yhteistyö ja ratsastus on niiiin kaunista katsottavaa! Ei kyllästytä ollenkaan katsoa vaikka heti putkeen toisen tai kolmannen kerran! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tiäkkö mulla tuli heti mieleen että jahas, nyt ollaan jo Riossa! :D

   Tuo on parivaljakkona niin ainutlaatuinen. Vaikka Valegro ei mun mielestä hevosena ehkä ole kaikista sykähdyttävin, niin muo yhdessä ovat jotain niin ainutlaatuista silti! Täydentävät toisiaan ja heillä on niin hyvä "se juttu" että homma vaan toimii. Onhan Valegro siis hieno toki, mutta ymmärrät varmaan mitä tarkoitan :D

   Aina ratsastaessa suljen peilien kohdilla silmät ja kuvittelen että tuolta me näytetään, tulee hyvä mieli! :'D ainakin samankaltaisuuteen tähdätään!

   Poista
 3. On kyllä hineoa menoa. :) Kiva kun laitoit videot tänne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin laitella useamminkin kun näitä tulee vastaan selatessa ulkomaalaisia sivuja 😃 :D

   Poista
 4. Mielenkiintoinen ratsukko, sillä Valegro ei tosiaan ole näyttävimmästä päästä, mutta hitsi mikä yhteistyö! Eikä häntäkään viuhdo tyytymättömyydestä ollenkaan. Edellistä kur rataa en ole nähnyt mutta itseäni ei musiikki sävähdyttänyt juurikaan, mutta täytyy kyllä silti ihailla tuota rauhaa mikä tämän ratsukon tekemisessä on!

  VastaaPoista
 5. Joo samaa mieltä. Musiikki ei jotenkin jää edes päähän, mutta musta tuntuu että se vaatii sen Rion ympäristön tuohon, niin sitten se sopii kuin nyrkki silmään!

  Jotenkin ponimainen Valegro on? Mutta en siia huonolla tarkoita. Se ei tosiaan ole yksinään mikään mega wau mutta Charloten kanssa ne yhdessä loistaa!

  Kannattaa katsoa edellinen kür Yotubesta! Taisi olla viimeiset 2 vuotta ainakin tämä elokuvamusiikki. Se oli hyvä :) varsinkin jos on nähnyt kyseisen elokuvan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ponimainen taitaa olla oikea sana kuvaamaan Valegroa. Mutta tässä taas huomataan, kuinka näyttävät liikkeet ja etujalkojen "huitominen" ei auta, vaan tasaisella ja varmalla suorituksella päästään hyviin tuloksiin!

   Poista
  2. Kyllä! Mutta kyllähän Valegrolla on aika hienot liikkeet! Todella hieno ja iso laukka, ja itseasiassa ravikin on aikamoinen, mutta siinä on symmetriaa edessä ja takana, mistä tykkään. :)

   Poista
 6. Ah! Tuhannet kiitokset Noora näistä videoista!

  Tämän ratsukon meno on niin kaunista ja sulavaa, harmoniaa. Parhaimmillekin sattuu virheitä, mutta Charlotte tosiaan jatkaa eteenpäin, hymyillen. En ole myöskään koskaan aiemmin huomannut, että Charlotte jännittäisi, ainakaan näin selvästi. Nyt minusta näytti siltä, että hän oli todella helpottunut molempien ratojen jälkeen.

  Kürin musiikki ei miellyttänyt yhtä paljon kuin aiempi elokuvamusiikki, joka minusta sopi Charlotelle ja erityisesti Valegrolle paremmin. Niin huikaiseva suoritus kuin tämäkin oli, jäin kaipaamaan jotakin. Samaan hengenvetoon on todettava, että musiikki on mitä todennäköisemmin sovitettu nimenomaan Rioa ajatellen. Aikaa h-hetkeen on vielä, joten uskon - ja toivon - että tama hioutuu timantiksi siihen mennessä!

  En kuitenkaan liikuttunut kyyneliin asti kuten käy tämän kürin kanssa...

  https://www.youtube.com/watch?v=DcDLLxgWa_Y

  Maarit L. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kyllä samoilla linjoilla! Uskon että tämäkin hioutuu paremmaksi, viimeistään silloin Riossa räjähtää! ;) tästä sainkin jo linkin jossa oli parempi versio videosta niin että tämä uusi musa kuului paremmin. En nyt vaan saa Ipadillä linkattua sitä! Mutta sellainen uusi video tosiaan löytyy paremmalla äänenlaadulla uudesta küristä.

   Poista

Jätäthän kommenttisi!

En julkaise asiattomia/provosoivia kommentteja. Risut ja ruusut ovat tervetulleita, kunhan kommentointi pidetään asiallisena!