Kootussa Ravissa

9. huhtikuuta 2016

Välillä taas Kalevin vuoro

Enpä muista koska olisin näin hiljainen ollut blogin puolella. Mutta syy on jälleen se, että joudun tasapainottelemaan tämän mulle niin ylitsepääsemättömän "vaikean" kemian tentin, päivätyön ja hevosten kanssa. Nukkuakin olisi kiva, joten kun aamulla lähden klo 6 aikaan kotoa ja palaan klo 20-22, niin ei ihan ole päällimäisenä koneen avaaminen tiedossa. Päinvastoin, pitäisi vielä tuon jälkeen jaksaa avata kemian kirjat. Hyi.
Sinäällään tuuri, että meidän kauden aloitus siirtyy Hertan sairastelun/kengityksen takia myöhemmäksi, niin ehdin keskittyä paremmin tuohon tenttiin.

Yritän järjestää tentin takia itselleni kokonaan tallittomia vapaapäiviä, mutta välillä sitten taas on nuo kaksi heposta liikutettavana samalla päivällä. Kalevin kanssa mulla on aikaa vielä tämä kuukausi harjoitella ennen ylläpitosopparin loppumista, joten täytyy ottaa kaikki irti!

Kalevi pappa ei tosiaan ole kaikista helpoin ratsastaa, vaikka se osaa oikeastaan kaiken. Ei todellakaan saa mitään vahingossakaan ilmaiseksi. Sinäällään harmittaa kun joutuu lopettamaan sen ratsastamisen kun vasta tuntuu pääsevän vauhtiin! Tällä viikolla se on ollut todella mukavan tuntuinen ratsastaa ja olen päässyt kokeilemaan "uusia" juttuja kun sen saa läpi. Sehän on selvää että on aivan turha yrittää tehdä temppuja jos hevonen ei oikeasti ole läpi. Kalevi tekee sarjavaihtoja jokaisella askeleella, mutta jos en saa sitä oikeasti läpi, niin hyvä kun saan edes yhden vaihdon! Niinä päivinä kun taas saan sen läpi, pystyn menemään niitä sarjoja. Tosin ykkösiä en ole viitsinyt edes yrittää... ;)

Kalevilta olen saanut hirveästi apua ja tuntumaan tuohon piaffi-passage osastoon! Se onkin Hertan kanssa ehkä vaikein asia. Hertta jännittyy niin herkästi ja voi jopa ruveta tahdittamaan jos se menettää tasapainonsa siinä! Kalevi tekee näitä taasen kuin juna. Pyydät passagea, saat hyvää ja parempaa passagea, tai vähän vähemmän hyvää, mutta aina sieltä tulee se passage. Minäkin amatöörinä kokeilen tehdä piffi-paffi siirtymän, ja Kalevihan tekee. Se, mitä näistä saisi numeroksi, on ihan ratsastajasta kiinni. Kalevi kyllä aina tarjoaa sen tunnistettavan liikkeen, mutta ratsastaja saa kyllä ihan itse huolehtia että mikä on sen liikkeen laatu!
Kalevin omistaja katsoi pari viikkoa sitten meidän perään ja sain taas ison kasan käyttöohjeita. Sinäällään ei mitään uutta ja mullistavaa taikatemppua vaan pakko se on todeta että perusteet ne vaan on mitkä toimii. Kalevillakin taikasana on siirtymiset! Mä en voi muuta kuin kehua siirtymisiä. Ne toimii koulutustasosta riippumatta!
Kalevilla tehtiin kootturavi - passage siirtymisiä, jolloin se alkoi lyhenemään ja siihen tuli vaihteita taas lisää. Jollain nuorella voi tehdä vaikka käynti - ravi siirtymiä, ja sillä saa hevosta tasapainoon ja kuolaimelle.

Laukanvaihdoissa olen myös saanut apua Kalevilta. Se hevonen ei muuten vaihda ollenkaan jos istut vinossa vaihtohetkellä! :D Olipa karu palautus maanpinnalle kun Hertalla teen ykkösiä, mutta Kalevilta en saanut toiseen suuntaan edes yhtä laukanvaihtoa aluksi. Ei muuta kuin katsominen peiliin ja miettimään missä mättää. Suorista istunta, ja Kalevi vaihtaa... Eli ei se vika siinä hevosessa taaskaan ollut... Olen vähän tottunut siihen että Hertta vaihtaa kuiskaamalla ja oikein tarjoaa niitä vaihtoja, mutta Kalevin kanssa täytyy oikeasti olla selvät avut ja valmistelut tehty. Kun nämä on kunnossa niin sitten voi niitä vaihtoja tykittää vaikka sarjassa, mutta ennen sitä ei ole mitään asiaa edes yrittää.
Kalevi ja sen mukavan pehmeä piaffi!  Kuva Taru Arola (kuva noin kuukauden takaa)

Olen oppinut pikkuhiljaa saamaan Kalevin enemmän läpi ja "kasaan". Iso hevonen jolla on pitkät jalat ja kaula, mutta se kuitenkin lyhenee yllättävän paljon jos vaan osaa pyytää. Aikamoinen shokki Hertan jälkeen, kun sitä tammaa taas pitää "levittää" :D Muistakaa se raami-postaus! 
 No mutta mites se Hertta?
Ähky todenäköisesti oli ja meni niin nopeasti kuin tulikin ja H on ollut ihan normaali oma itsensä. Aloitin jo maanantaina normaalin liikutuksen tunnustellen. Harmittaa kun en nyt päässyt sitten kautta aloittamaan Poni-Hakaan, mutta pakko se on edetä varovasti. Kamalasti tuntuu että Hertta on vinoutunut kun ei ole treenannut kunnolla, vaan olen vain "höntsäillyt". Kyllä mä vähän uskallan väittää että ei se lomailu hevosta paranna, vaan oikeasti se johdonmukainen työnteko ja siihen sopivassa suhteessa lepo pitää hevosen tien päällä. Toissa päivänä menin hieman ravipuomejakin ja huomasin (jälleen) kuinka hyvin ne jumppaa hevosta. Pitäisi kyllä ehdottomasti lisätä puomijumpan määrää. Pitää kerätä kasaan joku tätien keppijumppa-ryhmä, niin tulisi säännöllisesti kokoonnuttua ;)
Hertan kanssa nyt odotellaan sitten sitä seuraavaa kengitystä, josko sitten pääsisi taas vähän enemmän vauhtiin kun on kesärenkaat alla. :)

Hertta on nyt ollut vähän huilimassa, joten Kalevi on kyllä ehkä enemmän saanut aikaa.
Aina se on niin pirteenä ja innolla vastassa!
Seurailkaahan mua muuten Instagramissa (linkki sivupalkissa -->) sillä sinne päivittelen kuvia ja videoita ahkerammin. On niin näppärää siirtää ne suoraan puhelimesta sinne. :)

10 kommenttia

 1. Kiva kun tuli tänne pitkästä aikaa päivittelemään! Ihanan näköinen Kalevi, meette ihan superhienosti näin HeC/B- tasoisen silmästä katsottuna!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kalevi on kyllä ihana! Sen kanssa ei tarvitse miettiä mitään hermoromahduksia! Se on niin cool! :D

   Poista
 2. Käyn aina ennen omaa valmennusta aamulla lukemassa sun blogia, ku saan täältä aina aivan hulluna inspiraatiota ja puhtia omaan ratsastukseen! Jotenki tää sun "tarina" tukee mun omaa ajatusta, että kyllä tässä vielä voi kehittyä hyväksikin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On aina kiva kuulla jos tästä blogista saa inspiraatiota! Tietää etten ihan turhaan tätä kirjoita :) välillä oma motivaatio on hukassa varsinkin kun on vaikeaa, mutta ei se auta muutakuin jatkaa tekemistä mitä ikinä tekeekään!

   Poista
 3. Ihana Kalevi��Ratsastat tosi hyvin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kalevi on kyllä valloittava! Enpä tiedä ketään joka ei siitä tykkäisi!

   Poista
 4. Punaset ruunat on pop ;)
  Miten onko TDF jo kuulunut (myöntävää) vastausta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole kuulunut mitään vastausta... :/ olen jo pari kertaa laittanut vaadittavat hakemukset mutta en saa vastausta. Epäilen jo meneekö ne perille, kun oli jo kuitenkin alustava kutsu katsastuksiin. Ajattelin että pitää jo soittaa kohta perään jos vaikka hakemukseni menee roskapostiin tms. Täytyy valmentajan kanssa selvittää, hän se mut puhuikin sinne alustavasti, joten kontaktit paremmin kunnossa. :)

   Poista
 5. Heippa!
  Törmäsin vasta nyt blogisikin puolelle, yleensä tsekkailen postauksesi ig:n puolella ja voin sanoa, että on kyllä ollut kivan näköistä menoa. :)

  Olisi kiva tietää, että liikutko muuten kuin ratsastamalla. Tai siis nykyäänhän ratsastajille yleensä vannotetaan, että pitää olla hyvä kunto, että olisi mitään mahdollisuuksia ratsastaa varsinkin vaativamalla tasolla. Yhdytkö siihen mielipiteeseen, vai koetko itse, ettei se vaikuta kauheasti asiaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! :) Kiva kun löysit bloginkin puolelle!

   Tällä hetkellä voin myöntää että talven aikana on tullut vähän repsahdettua tuon liikunnan suhteen... En ole ikinä ollut mikään himokuntoilija, mutta aina aktiivisesti arkiliikuntaa harrastava, askeleita kyllä kertyy työnkin puolesta (varasto) ihan kivasti.
   Voin kyllä sanoa, että mitä vähemmän on ylimääräistä, sitä helpommin kyllä hallitsee kehon ja pitää kauniin istunnan. Aiemmin lenkkeilin enemmän (viime syksynä), mutta nyt kun talvella ei tullut niin paljoa käytyä lenkillä niin huomaan kyllä että helpommin sitä väsähtää valmennuksissa. Eli kyllä mä olen huomannut positiivisen vaikutuksen vaikka perus lenkkeilyssä versus ettei lenkkeile ollenkaan. :)

   Kyllä lihaskuntotreeni ja lenkkeily auttaa ratsastuskunnon ylläpitämiseen ja tuo lisää "kestävyyttä" siihen. Hyvä kuntoinen henkilö joka ei ole pitkään aikaan ratsastanut jaksaa paremmin ratsastaa eikä kipeydy saman lailla kuin kaveri, joka ei tee mitään.

   En väitä kuitenkaan että se olisi ratkaiseva tekijä, tiedän monia jotka eivät kuntoile muutakuin ratsastamalla, ja silti he ovat erittäin urheilullisen näköisä ja hyvässä kunnossa! Riippuu ihmisestä. :)

   Nyt kevään tullen olen alkanut lenkkeilemään taas ja toivon että saisin vähän kilojakin pois. Kyllä mä uskon että huomaan taas eron!

   Poista

Jätäthän kommenttisi!

En julkaise asiattomia/provosoivia kommentteja. Risut ja ruusut ovat tervetulleita, kunhan kommentointi pidetään asiallisena!