Kootussa Ravissa

11. syyskuuta 2015

Hertta jo normaali!

Uskomatonta. Kiusallinen sädemätä joka ei varsinaisesti saa hevosta ontumaan mutta häiritsee kyllä askellusta jarruttamalla menoa.
Kengityksen jälkeen ei huono, muttei hyväkään. Ei vaan ota talttuakseen se mätäpesäke oikeassa etusessa!
Kunnes sain Hertan omistajalta lainaan jotain jenkkilästä sädemätämyrkkyä.
Lisäsin sitä KERRAN.
Ja koko sädemätä kuoli pois seuraavaan aamuun mennessä!!
Siis sunnuntai iltana levitin tätä parempaa ja "kiellettyä" myrkkyä kerran mätään ja pehmeään säteeseen, maanantaina säde oli kuiva ja kova, sekä turvotus oli poissa!
Eron huomasi heti ratsastaessa tiistaina. Hertta juosta pinkoi taas innokkaana eteenpäin, niin että keskustelua syntyi siitä kuunnellaanko pidätteitä... :D
Tässä kuvat vertailun vuoksi. Kuvista voi hyvin päätellä kumpi on ennen ja kumpi jälkeen.
Ja kuvien ottoväli on alle 24 h.
Kuvassa kuiva kavio, turvotus poissa ja jäljellä enää vain "arvet".
Huomatkaa säde, joka on tyvestä epämuodostunut. Keskeltä lähtee syvä uurre kantapallojen väliin. Kantapallot ovat turvonneet.

14 kommenttia

 1. Ihan mielenkiinnosta, kun meilläkin aika tiukassa sädemätä, että mitä ainetta se oli ja saako sitä tilattua jostain?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kielletty EUssa, mutta Amazonista ainakin saa tilattua tai ainakin voi kokeilla. Me saatiin kengittäjän kautta. Thrush Buster on aine!

   Poista
 2. Wau! Hitto vie kun parani nopesti :O

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Kerrasta! Eikä sitä saa laottaakaan kuin kerran. Ennaltaehkäisevästä max kerran kahdessa viikossa märissä olosuhteissa.

   Poista
 3. Mitä hittoa, ihan mieletön ero!! :D Mitä ihmettä tuo aine oli? Meillä kanssa taistellaan aika ajoittain sädemädän kanssa, oon vähän kaikenlaisia mömmöjä niihin koittanut mutta mikään ei ole sädettä kuivattanut ja parantanut niinkuin tuo aine näytti kuivattavan hetkessä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan uskomaton! Siis se bakteeri kuoli kerrasta!

   En muista nimeä, sitä ei saa EU alueelta kun on kiellettyä... Jenkeista sai. Tämä pullo oli Omistajan kengittäjältä. Amazonista voi tilata, thrush buster on nimi! TOIMII!

   Poista
 4. Jee hyvä! Muista käyttää kumihanskoja koska syöpäriski 100/5 😄

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuuuh no nyt ei ollu hanskoja lähellä joten vedin vähän riskillä, mutta vaaaaaarovasti. :D onneks vain pikkutippa riittää! (Menossa kumihanska ostoksille..->)

   Poista
 5. Miksi aine on kiellettyä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä, hyvä kysymys! Nää on näitä tyhmiä EU juttuja :p

   Poista
 6. Mietin vain, että ketä tarkoitat sanoessasi:"sain Hertan omistajalta lainaan"? Olenko ymmärtänyt jotenkin väärin, mutta etkös sinä ole Hertan omistaja?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu en omista Herttaa! Mä vuokrasin sitä pitkään omistajan kotitallilla, kunnes viime kesänä sain sen ylläpitoon maneesitallille. Se on "leikisti oma " :D

   Poista
 7. kirjoitatko emilen klinikasta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm, mistä tiedät että olisin ollut siellä kun en ole asiasta maininnut? ;)

   Vitsivitsi :)
   Olin klinikalla, mutta olin siellä täysin ilman kameraa ja muistiinpanovälineitä. En ajatellut kirjoittaa kokonaista postausta aiheesta, mutta toki pointteja varmasti tulee teksteissä esille mihin törmäsin ja ne tulee ilmi meidänkin treeneissä :) seuraavaa valmennuspostausta mm väsäilemässä

   Poista

Jätäthän kommenttisi!

En julkaise asiattomia/provosoivia kommentteja. Risut ja ruusut ovat tervetulleita, kunhan kommentointi pidetään asiallisena!