Kootussa Ravissa

19. tammikuuta 2014

Monty Robertsin näytöshevonen

Hertta voisi hyvinkin olla! Eilen lauantaina menin Hertan kanssa kentälle ja päästin sen vapaaksi. Hertta on niin hyvä näissä "join up" jutuissa. Se seuraa kuin koira! Olisi hyvä oikein mallioppilaaksi johonkin Montyn näytökseen. ;) Tosin mielenkiintoisempiahan taitaa olla ne ongelmahevosten käsittelyt, mutta vitsi vitsinä. :D
Tarhasta hakemaan, Hertta jo tarkkana portilla
Moi!
Ei yltä!
Leikin sitten itse hevoskuiskaajaa ja hummailtiin kentällä. Meitsi juoksee minkä jaloistaan pääsee, mutta Hertta löntystää perässä sunnuntainhölkkää. Itselle tuli hiki, mutta kovakuntoiselle Hertalle tuskin :D
Anna-Riikka patisti mut vielä selkäänkin ,vaikka ensin olin vastahakonen. Harvemmin tosiaan olen ilman satulaa mennyt Hertalla, ikinä ilman suitsia.
Tässä pieni hyvän mielen video lauantailta.


Mitäs tykkäätte? :)

Leikkimisen jälkeen kävin laittaa oikeat ratsikamat päälle ja menin tekemään kevyttä työskentelyä. Kenttä on tosi kova ja Hertta ei ollut hyvä. Se arkoi selvästi pohjaa ja kulki koko ajan jarruttaen. En sitten pakottanut sitä liitelemään isolla liikkeellä vaan mentiin aika mummohölkällä. Laukatkin otin ja se siitä. Menin pitkästä aikaa hackamore suitsilla, mutta nyt taas muistan miksen niitä useammin käytä. Hertta ei niistä tykkää. Vaikka kuinka menet ohjat löysällä niin se kulkee virkkuukoukkuna ja pakenee liikaa, vaikka on kuolaimeton! Toki noissa tulee vipuvartta paljon, mutta ajattelin kun Montya leikkiessäni menin riimu päässä ja se oli hyvä, niin kokeillaanpa hackamoreja. Ei toimi ei Hertalla! Mieluummin menen sitten vain riimun kanssa jos ilman kuolaimia haluan mennä.

Tänään kentän pohja oli jotenkin ihmeellisesti parempi ja Herttakin liikkui letkeämmin! Käytin sitten tilaisuuden hyödyksi ja tein keskitasolla hommia. Laukkasin enemmän ja ravasin aika paljon. Ajatuksena oli että "eteenalas" ja se toimi! Eli niska alas, selkä ylös. Se onnistui tänään.
Hieman piffasin ja välillä pienissä pätkissä kokosin laukkaa mutta ideana vain että se säilyy rentona. Nyt jos tulisi vähän lisää lunta pehmikkeeksi niin voitaisiin mennä taas kunnon treenejä kotonakin, ja vähenisi maneesikäynnin tarve.


tuitui


"Kato tätä! Se on korvat hörössä!"15 kommenttia

 1. Hauska, tästä tuli hyvä mieli!

  VastaaPoista
 2. Voi mikä hyväntuulenvideo :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ei tullu pahamielikään kun teki tätä! =)

   Poista
 3. Tuo kurottelukuva on niin tuttu :D

  VastaaPoista
 4. Ihanan näköistä sunnuntaihömppäilyä, tuli hymy katsellessa :) Kiva nähdä että teet hepan kanssa kaikkea tällaista kivaakin, vaikka onkin tasokas kouluhevonen :) Pitää varmasti Hertankin mielen virkeänä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu enhän mie joka päivä verenmaku suussa jaksa reenata :) varsinkin kun meillä tulee näitä "olosuhteista johtuen" olevia taukoja, niin on kiva puuhata jotain muuta :)

   Poista
 5. Niinku tossa aikasemminki mainittu täö on kyl nii hyväntuulenvideo!:)

  VastaaPoista
 6. Ihana ystävyys. :)

  VastaaPoista
 7. ihana video :)!

  -bee

  VastaaPoista
 8. Kiitti! :) vähän erilainen.

  VastaaPoista
 9. Kiitti! :) vähän erilainen.

  VastaaPoista

Jätäthän kommenttisi!

En julkaise asiattomia/provosoivia kommentteja. Risut ja ruusut ovat tervetulleita, kunhan kommentointi pidetään asiallisena!