Kootussa Ravissa

10. kesäkuuta 2012

Aluekisat JRS Järvenpäässä

Ristiriitaisia tuntemuksia. Kumpaankaan rataan en ollut tyytyväinen, mutta kuitenkin kummastakin radasta saatiin ruusukkeet kotiin? :D

Hepo oli ihan ihme tänään. Periaatteessa ratsastaessa oli onneksi parempi kuin eilen, mutta He A radalla oli turhan laiskahko (Kenttä oli hieman pehmeä, ja se tuntui lievänä hyytymisenä) ja Va B sitten periaatteessa ok kun parempi pohja, mutta mitään "hienoa" ei kuitenkaan tapahtunut. Toki tämä on ihan oma moka kun en ratsasta kunnolla. Helposta Aasta saatiin pros 63.1.

Vaativassa se liikkui siis kaikenkaikkiaan paremmin, verkassa ok, mutta jotenkin hermostunut ja säikkyi muita hevosia tavallista enemmän. Rata alkoi lupaavasti, mutta jotenkin se alun "wau" jäi sitten johonkin puoleen väliin.  Pientä jännittymistä oli havaittavissa loppuakohden, mutta onneksi mitään varsinaista rikettä ei tullut. Ensimmäinen laukanvaihto oli ep, mitään muuta huono ei tapahtunut. Prosentit jäi 59.6 ja oltiin jo pakattu hevonen samantien autoon ja todettu ettei tuolla tuloksella pärjätä. Tosin jouduin kuitenkin jäämään odottelemaan etten varmasti sijotu, niin tottakai sitten sijoituin ja tuli tälläinen 4 tunnin odottelu sitten pitkän kisapäivän päätteeksi vieläpä. Hepo lähetettiin jo kotiin, koska se oli sen verran hermona, että parempi päästää se menemään.(Ryntäsi trailerista ulos kun oltiin pakkaamassa sitä kotia kohti koska heilui ja huojui päänsä kanssa niin että löi sen sitten johonkin ja sai vetopaniikin sitten siitä... mitähän vielä, huhhuh...)

Tälläistä tänään. Hevosella näköjään huono päivä ja pinna kireenä, siihen nähden toimi kuitenkin mukavasti.

Vaikken tyytyväinen ole tämän päivän itse ratoihin, niin on kiva huomata, että "huonolla" radalla nykyään saadaan jopa prosentit silti pysymään siellä 60 tietämillä ja tällä kaudella joko sijoitus/ensimmäinen ei sijoittunut ollaan oltu. Eli taso on noussut vaativissa. Aluksi 59 pros olisi ollut suuri saavutus. Kertoo tämä kutienkin siitä, että tietää sitten saavansa helposti prosentit sinne 65 tietämille jos on hevosella (ja toki ratsastajalla) hyvä päivä ja kaikki menee kohdalleen.

Järvenpäässä on mukavaa että siellä järkätään tuota Pyhää Yrjöä myöskin aluetason kilpailuna. Tänään en sitä vielä uskaltanut mennä (ja hyvä etten, koska ei muutenkaan tänään ollut parhaimpia päiviä), mutta syksymmällä Järvenpäässä on toiset aluekisat ja siellä olisi sitten viimeistään tavoitteena mennä se Pyhä Yrjö. :) Vaativa B vaatii vielä hiomista, mutta taso on kuitenkin saatu vakiinnutettua sinne 60 tuntumaan, joten miksei kauden lopussa kun saa kisarutiinit taas päälle, niin kokeilisi Va A rataa? Ei siitä huipputulosta odotetakkaan, mutta jostain on aloitettava ja paikalleen en haluaisi jäädä junnaamaan.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Jätäthän kommenttisi!

En julkaise asiattomia/provosoivia kommentteja. Risut ja ruusut ovat tervetulleita, kunhan kommentointi pidetään asiallisena!