Kootussa Ravissa

1. kesäkuuta 2012

Muitakin hevosia välillä

Tänään kävin testaamassa erästä 4 vuotiasta suokkiruunaa, jonka emää aikoinan hoidin ja jolla aloitin pentuna kisailun ensin esteillä sitten koulussa. :)

Kävin siis kokeilemassa siinä mielessä, josko alkaisin sitten ratsastamaan sitä, sillä muutoin se saattaa jäädä tyhjänpantiksi. Sääli olisi haaskata jotain noinkin näppärää ruunaa, joten kyllä ajattelin yrittää mahduttaa aikatauluihini sen ratsastamisen!

Pihlajan Veikko, eli tutummin Veikko, on siis tuttu entuudestaan kun vielä kävin ratsastuskoulu Pikkupihlajassa. Olen siis nähnyt Veikon syntymän ja viikko tolkulla sitä emää yötä myöten valvoin ja vatvoin koska varsoo, ja päätti varsoa sitten keskellä päivää laitumelle... No mutta, on tuttu hepo kyseessä ,tosin nyt jo nuoren aikuisen mittoihin kasvaneena.

Veikko oli äärimmäisen kiva tapaus ratsastaessa! Hoitaessa edelleen samanlainen natiainen höseltäjä niinkuin se oli jo pienestä pitäen ;) Ratsastaessa se taasen on heti hommissa, eikä paljoa höseltele. Todella mukava. Kyllä vähän meinasin että siitä voisi ottaa itselleen projektin, saisin muutakin vaihtelua! Olen nyt mennyt pari vuotta PELKÄSTÄÄN Hertalla, joten kaikki vaihtelu olisi plussa. Nyt kun varsinkin kyseessä on nuori, joutuisi taas oikeasti alkaa miettimään mitä siellä selässä tekee ja miten.

Veikko ei myöskään ole mikään riekkuva pukkikone, joten ehkä tälläinen jäykkä nököttäjä tuuppari kykenee myös tälläisellä nuorikolla menemään! :D Veikon lisäksi olisi sitten jossain vaiheessa otettava Hertan 4 vuotias tamma varsa koulutukseen, mutta sen kanssa on todettu että tuppaa olemaan vähän turhan "säpsy" välillä, joten sen kanssa pitänee varmaan olla kokeneempi ihminen joka on  nuorten hevosten kanssa paljon puuhastellut.

Mullahan näyttäisi olevan kisaheppa tilanne aika kohdillaan! =)

1 kommentti

  1. http://terhil.blogspot.fi/2012/06/haaste-nro-1.html
    Haaste vastaanotettu mutta tässä takaisin :P

    VastaaPoista

Jätäthän kommenttisi!

En julkaise asiattomia/provosoivia kommentteja. Risut ja ruusut ovat tervetulleita, kunhan kommentointi pidetään asiallisena!