Kootussa Ravissa

21. kesäkuuta 2012

HAASTE! =)

Jes, toinen haaste vastaanotettu! Nää on hauskoja. :) Kiitoksia Terhille http://terhil.blogspot.com haasteesta ja kivoista kysymyksistä. En ole muistanut vastata tähän haasteeseen vaikka se kauan aikaa sitten annettiin, mutta enpä pahemmin ole koneella ehtinyt isutakkaan. Ja nytkin on juhannuksen aaton aatto ja kello puolen yön, joten vasta nyt on aikaa tähän! =) No mutta asiaan...

Kysymykset:

1. Miksi kilpailet/et kilpaile?
- Vaikee vastata! Heti alkuun tosi paha! Ehkäpä se kilpailu vain on niin jännää... Olen aina ollut tuloshakuinen, enkä voi ymmärtää "harrastelua" vaan kaikki täytyy tehä tosissaan (joskus voisin kyllä höllätä...) Olen suorittaja ja minun mielestäni kisaaminen antaa suuntaa ratsastukselleni. Jos en kilpailisi, tuskin olisin edes ikinä kehittynyt He B tasoa pidemmälle. Kisaaminen luo "polkua" etenemiselle ja se tuo sitä kaivattua määrätietoisuutta touhuuni. Jos ei olisi tavoitteita kisoissa, niin minkä kaavan mukaan sitten treenaisin itsekseni muuten vain?

2. Hevonen vai poni?
- Hevonen. En ole koskaan ollut poniratsastaja. Lapsesta asti olen ratsastanut hevosilla. Toki tietty välillä poneilla ratsastukoulu-urani aikana, mutta "vakkarit" on aina olleet hevosia. Poneissa ei ole mitään vikaa, mutta näen ne lähinnä söpöinä pihan koristeina. :D Joojoo, on hienoja koulukisaponejakin monia, mutta en koskaan ole päässyt lähellekkään sellaista. ;)

3. Paras kisamuisto? Jos et kilpaile, kerro parhaasta hetkestä hevosen kanssa.
- Paras kisamuisto on ehdottomasti Lahden Takkulan kansalliset kilpailut vuoden 2011 elokuussa Hertan kanssa. Samalla viikolla edellisessä valmennuksessa valmentaja kyykytti meitä maanrakoon ja piti sellaisen maan pinnalle palautuksen että siinä meni jo vähäisetkin ylpeyden aiheet. "'Kun ei kokoamisaste riitä vaativiin niin ei sitten sieltä ikinä tule tuloksia!" Noh, sitten näissä kisoissa hevonen oli niiiiiiiiin RENTO, että sitä pääsi ratsastaa täysillä ja yhtäkkiä tuloksena olikin reippaalla 65% tuloksella Va B kansallinen VOITTO! Pitkään olin Hangon keksinä koko seuraavan viikon sen jälkeen, niin hyvältä se tuntui että se onkin sitten mahdollista meidänkin pärjätä vaativa B luokissa. :)

4. Mitä kaikkea harrastat?
-Lähinnä ratsastusta... Aikaa ei enää oikein tahdo löytyä nukkumiseen kun pitää treenata, käydä ansaitsemassa rahaa että voi treenata ja vielä pitäisi yliopistollla ammattia itselleen hankkia. Aika kamala elämän vaihe, mutta eiköhän se joskus helpota... Voi kun olisi Pappa Betalar... :)

5. Miksi hevoset?
- En kyllä osaa sanoa. Oikeesti! Jos nyt esim kysymyksen muotoilee että "miksei sitten koirat, kissat...?" niin ne ovat mielestäni vaan seuraeläimiä. Ehkäpä kuitenkin juurikin se, että hevosten kanssa tekeminen on aika hienoa... Saada 600 kiloinen 3 vuotiaan lapsen tasolla oleva lihaskasa toimimaan juurikin itsesi kanssa. :)

6. Mitä tavoittelet?
- Rahaa... (not gonna happen... :(... ) No mutta ratsastus on tällä hetkellä ehkä se number one elämässä, joten tavoittelen kisoissa menestymistä Suomen kansallisella tasolla. Se riittää mulle. Niin ja siis vaativissa luokissa. Ehkei musta ikinä GP ratsastajaa tule, mutta haluan kuitenkin olla hyvä tässä, pelkkä harrastelu ei kiinnosta.

7. Pärjäätkö opiskeluissa hevosten ohella?
-Noh, en oikeestaan. :D Aloin pärjäämään kun vähän panostin siihen opiskeluun ja vähensin hieman ratsastelua. Tuotti tulosta, mutten kuitenkaa pysty antamaan kaikkea koululle, se ei yksin kertaisesti kiinnosta.  Jos opiskelusta maksettaisiin ja sillä saisi tienattua kisaamisrahaa niin voisin ehkä jopa yrittää paremmin...

8. Saatko apua tarvittaessa, millaista?
- Hertan omistajalta tulee suurin apu. Ensinnäkin siitä, että hän suostuu vuokraamaan hevostaan mulle ja tarjoomaan muita ratsastettavia tulevista nuorista hevosista. Toisekseen 99,9% kisa ja valmennus kuskailuista hoituu myös H:n omistajalta. Toki maksan itse tästäkin, mutta se että edullisesti on Hovi-Kuski niin helpottaa paljon. Eli omistaja on myös kisahoitaja, kisakuski ja pääsponsori hevosta lainaamalla. :D Oma äitini on toki se päätekijä myös, että osallistuu H:n vuokraamiskustannuksiin. Kisa ja valmennus kulut maksan itse.

9. Toivotko ikinä harrastavasi jotain muuta?
- En oikeastaan. Harrastin ennen ratsastusta motocrossia ja sitten ratsastuksen ohella myös tanssia nuorempana. Niihin ei kuitenkaan ole minkäänlaista ikävää... Joten tuskin mikään muu kiinnostaa.


10. Mitä varusteita tällä hetkellä tarvitset?
- Niinkuin mitä/millaisia? :D Ehkä uusi satula olisi aika tärkeä... Nykyinen ei ole sopiva, mutta ei ole uutta tiedossa, joten laitetaan apuvälineillä satula sopivammaksi.

11. Mitä suurempaa ajattelit tänä vuonna vielä hevosten parissa tehdä?
- Mikäköhän määritellään suuremmaksi... Meistä ei isoihin kisakarkeloihin ole, joten eiköhän se "suurempi" juttu ole vain ne Va A luokkien aloittaminen tällä kaudella . :) Niissä menestyminen nyt on jo sitten utopiaa...

6 kommenttia

 1. Multa on mennyt ihan ohi ettei Hertta ole sun oma :-D Tössäkö sen omistaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh :D Joo itseasiassa melkeinpä kaikki luulee että se on mun oma tai että omistaja joka kuskailee on vähintään mun äiti ja se sitten omistaa Hertan... :D

   Mutta siis totuus on se, että Tössä on Hertan kasvattaja. Hertan omistaja osti Hertan Tössältä H:n ollessa 1 v. :)

   Poista
  2. No niinpä näkyy tuolla esittelysivulla lukevankin :-D

   Sulle olisi blogitunnustus ja lisää haastetta mun blogissa!

   Poista
  3. Jee pitää tehä jossain välissä :)
   EN vaan sit osaa linkittää! :D kun pitäis linkittää toiseen blogiin mistä on saanu tän jne.. :) Oon käsi näitten kaa viel!

   Poista
 2. Sulle olis toinen haaste heti perään mun blogissa, JOS jaksat tehdä! Sori ku en muistanu et teit ihan just viimeks :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin mä näitä mielelläni tehä :D Teen joku kerta täs kun ehdin :)

   Poista

Jätäthän kommenttisi!

En julkaise asiattomia/provosoivia kommentteja. Risut ja ruusut ovat tervetulleita, kunhan kommentointi pidetään asiallisena!