Kootussa Ravissa

17. joulukuuta 2017

EQUIbalans maneesin avajaiset!


Oltiin Hansun kanssa esiintymässä lauantaina 15.12 EQUIbalans maneesin avajaisissa! Maneesi ja talli on siis työkaverini omistama ja joskus apteekissa iltavuorossa ollessamme ideoitiin että voitaisiin tehdä joku pieni ratsastusnäytös avajaisissa! :D 
Emme pystyneet ollenkaan treenaamaan, kunhan vaan kehitettiin mielessämme jotain ja ajateltiin että "mennään pitämään hauskaa ja esittämään temppuja". Meidän esityksen nimi olikin "Ratsastavat farmasistit", hehhe :D 

Ajattelin heti että tällainen tilaisuus on juuri sellaista hyvää harjoitetta nuorelle hevoselle. Näkisin miten Hansu reagoi kovalla soivaan musiikkiin ja yleisöön. Kisoissa on tietynlaista jännitystä Hansulla ilmassa ja se helposti käpertyy itseensä mutta nyt mulla oli hyvä tilaisuus kokeilla ihan vain esittää sitä ilman mitään paineita, koska mikään ei voinut mennä "rikki" meidän ohjelmassa. 


Olin aamulla jo tutustumassa Hansun kanssa maneesiin ja se oli todella cool. Sillä on kyllä hyvä kisahevosen luonne, Hansu on vieraissa paikoissa paljon rennompi ja kiltimpi mitä kotona! Kotona se osaa olla varsinainen kuumakalle mutta vieraissa paikoissa se keskittyy töihin ja on täysin cool, varsinkin kun pari kierrosta näytät sille sen hetkistä areenaa jossa pyörit. 

Meillä oli karsinakin jossa Hansu pääsi aamun treenin ja päivän esityksen välillä syömään. Täytyy kyllä taas kehua sen luonnetta...
Edelleen kuulee "apua, se on ori, kuinka se nyt käyttäytyy...?"

Nytkin Hansu oli pääluukullisessa karsinassa, ja se vain syö. Ihan sama kulkeeko pääluukun ohi hevosia, vai onko se yksin koko vieraassa tallissa, se vain on hiljaa ja syö! Ei minkäänlaista häsläämistä ja huutamista! Vieras hevonen kävelee luukun ohi, niin se vain katsoo heinäkasaltaan ja jatkaa syömistä. Kyllä tällaista oria voi orina pitää! :D


Itse esitys meni meidän osalta aika mukavasti ja Hansu ei ollut niin kireenä mitä olisin odottanut! Musiikki oli tosiaan aika kovalla mutta Hansu yritti silti suorittaa. Kyllähän mä tunsin että se vähän jännitti, mutta ainut missä sen näki on siinä että se helposti jää vähän turhan paikalleen liikkeessä. Helpotinkin vähän menoa ja aloin keventämään välillä jotta Hansulle on mukavampaa liikkua ja saisin sille sitä helppouden fiilistä ja sellaista tunnetta että areenalla on mukavaa esiintyä. 
Aikamoinen superukkeli! Eiköhän Hansu tulevaisuudessa ala olemaan radoillakin ratsastettavissa, kunhan siitä tulee sille kotoisa olo ja se tietää mitä sen pitää tehdä :)
Esitys menikin niin nopsaan koska oli hauskaa ja mukavaa, että meidän biisi loppui kesken! :D Tai siis me oltiin keskellä maneesia kun huomattiin parin kanssa että biisi loppui. No ei siinä auttanut kuin tulla ilman musiikki loppulinjalle, tässä vaiheessa piti esittää passagea, mutta Hansu nostikin laukalle ja tultiin sitten pientä jänöloikkaa loppulinja. Mutta ei siis mitään riehumista, oikein nätisti Hansu laukkasi paikallaan kun viereinen vanha GP hevonen menee passagea ;)
Heh, paras esitys taitaa olla se improvisoitu esitys! 


Kuvat on ottanut Taru Arola!
Välillä vähän löytyi turbomoottoria ja Hansu olisi halunnut mennä vähän lujempaa... :D

Ja ne kuuluisat lerppakorvat! 

Mua niin hymyilyttää nuo sen hölskyvät korvat silloin kun se on rento! :D

Suosikkikuva lauantailta :)

Passagea
Hansulla on varsin mukavia askeleita jo. Tärkeintä on se, että MINÄ päätän askeleet. Eli millaista ravia mennään. Jos mennään passagea, niin se on passagea, ja sitten jos haluan tavallista ravia eteen, niin sitten sen pitää sitä olla. Lusitanoilla on tosi paljon vaihteita raviin mutta sen täytyy olla ratsastaja joka päättää mitä ravia sieltä esitetään ja sitten sitä SAMAA ravia tulee esittää kierros toisensa jälkeen. Tahti ei saa muuttua!Tässä kuva itse esityksen ajalta, huomaa kyllä että Hansu on vähän "kasvanut" esitykseen! :D
 Laitoin varuiksi Hansulle korvahupun mutta en nyt tiedä vaimentaako se niin ääniä.
Saatiin esityksen ajaksi tuollainen EQUIbalans huopa ja pakko sanoa, että turkoosi on ihan nappi värivalinta Hansulle! Täytyy varmaan hommata samaa värimaailmaa pintelitkin, mullahan olisi jo turkoosit housutkin... ;)


Olipa muuten mukava yllätys kun teitä blogin lukijoitakin sattui paikalle ja tulitte moikkaamaan! Oli myös ihana kuulla kommenttia ihmisiltä jotka olivat Kyran klinikalla ja näkivät Hansun siellä. Kommenttia tuli että varsinkin laukka on mennyt paljon eteenpäin! Kiva kuulla tällaista. :)
Omasta mielestäni Hansu on mennyt tosi paljon eteenpäin jos vertaa vaikka syyskuuhun. Ihan jo ulkosiesti se on muuttunut paljon! Tuntuu että Hansulla on menossa joku massakausi, se kasvaa ihan silmissä. Sen hartiat leviää ja musta jo tuntuu että joudun levittää satulaa kohta... Arvasin että tässä käy näin! Siksi otinkin satulan jota voi levittää helposti. Hansu tulee varmasti vielä n. 2 vuoden ajan muuttumaan tosi paljon. Nämä lusitanot kasvaa vähän hitaasti, vasta siinä 8-9 ikäisenä ne näyttävät aikuisemmilta.


Voiko kauniimpaa olla?

Jos löydän jostain videon missä olisi kuvattuna tätä meidän "hallittua" ohjelmanumeroa niin voin laittaa tänne! :D

Vinkkinä muuten Turengin suunnalla asuville!
Tämä uusi hieno lämpöeristetty maneesi toimii siis ulkopuolisille myös treenipaikkana. Pohja on aivan huippu, eikä maneesivuokra todellakaan päätä huimaa! 

8 kommenttia

 1. Siis wou, Hansu on viime postauksesta jo taas muuttunut ihan hurjasti! Enkä nyt tarkoita noita puolentoista vuoden takaisia kuvia, vaan kuukauden (?) takaisia. Sillä on todellakin massakausi ja näyttää aivan upealta! Joskus se näytti hiukan pieneltä sun alle, mutta ei todellakaan enää, ihan kun olis kasvanut kaikin puolin. On se vaan niin hurjan kaunis! Mitkä kankisuitset teillä muuten on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö! Katsoin kanssa kuvia että vieläkö se pyöristyy noin vauhdilla! Silloin joskus alussa sen selässä tuntui huteralta ihan sivusuunnassakin kun oli niin kapea ja pikkuruinen. Ei mun jalat enää edes valu sen mahan yli, se on oikeasti levinnyt paljon, varsinkin nyt leviää hartiat!

   Kankisuitset ovat Prestigen! :)

   Poista
 2. Tsau! Oli mukava nähdä teidät livenä Hansun kanssa :) Moikkaamisen lisäksi en viitsinyt sen kummemmin häiritä, kun tiesin, että olette menossa Kristan kanssa kohta ratsastamaan. Hansu liikkui hienosti, ja pieni kuumuminen kuului melkeinpä asiaan, koska se mukana ollut vanha herrakin pisti melkeinpä ranttaliksi :D

  Ja totta on tuo, että tuo maneesi antaa näille leveysasteille ihan uudet ja maailman luokan puitteet treenaamiseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehee joo Kristan kanssa naureskeltiin että vanhaa herraa sai enemmän pidellä kuin tätä nuorta keltanokkaa! :D

   Kyllä tuon maneesin pohjasta huomasi ettei ihan joka paikassa vastaan tule! :o

   Poista
 3. Ensinnäkin, ihan sairaan hieno maneesi! Kiva kun taas päivitit blogia, täällä on jo kuumeisesti odoteltu :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo hei mun pitää oikeasti ottaa itseäni niskasta kiinni ja kirjoitella taas enemmän! Hirveästi ideoita (ja muistiipanojakin eri aiheista mitä haluan kirjottaa!) Mutta mikähän kiire mua vaivaa ettei konetta ehdi avata... 😅

   Poista
 4. Hei! Olisiko esityksestänne videota jossain nähtävissä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla ei ole mutta haluaisin itsekin nähdä videota, joten kyselen vähän paikallaolijoilta oliko heillä :)

   Poista

Jätäthän kommenttisi!

En julkaise asiattomia/provosoivia kommentteja. Risut ja ruusut ovat tervetulleita, kunhan kommentointi pidetään asiallisena!