Kootussa Ravissa

15. toukokuuta 2016

Kalevi pelastaa

Hertan ollessa kävelylomalla niin pakko todeta että onneksi on Kalevi! Pääsenpähän ratsastamaan. Vaikka Kalevi ei enää olekaan mulla puoliylläpidossa (se siis oli helmi, maalis ja huhtikuun puoliylläpidossa) niin  toukokuulle vuokrasin itselleni siitä 1 päivän viikossa eli yhteensä 4 ratsastuskertaa. Mielelläni menisin enemmänkin, mutta minkäs teet. Normaalin duunarin palkoilla ei eletellä edes 1,5 hevosta maneesitallilla, varsinkin kuin toiselle joudun maksamaan klinikkalaskuja vielä kaupan päälle...

Kuvat ottanut taas Taru Arola

Parempi siis kerta viikkoon Kalevia kun ei Kalevia ollenkaan!
Harmillista sinäänsä "lopetalla" Kalevilla menemistä kun tuntuu että vastahan sitä alkaa päästä siihen käsiksi ja alkaa ymmärtämään ne Kalevin säädöt millä se toimii. Äärimmäisen opettavainen hevonen se kuitenkin on. Ei anna mitään ilmaseiksi, ei ehkä maailman kevyin ratsastaa, mutta jos sen saat läpi ja omille avuille niin siitä vaan, mene vaikka koko GP-ohjelma läpi!

Mun lemppariliike Kalevin kanssa on ehdottomasti sen piruetit. Siis ne tuntuu niin helpoilta sen kanssa! Torstaina huvikseni testasin että käynnistä nostin suoraan piruettilaukan ja tein siitä tuplapiruetin, josta ratsastin ulos. Ei mitään ongelmaa. Kalevin piruetit on niin pehmeitä ja tasaisia. Tuntuu että tuplapiruettikaan ei tunnu missään, voisin jäädä pyörimään siihen vaikka koko päiväksi!
Hertalle ehkä vaikeinta on juurikin piruetit, vaikkakin nekin on onnistuessaan Hertalla ihan 8 arvoiset, mutta tässä huomaa Hertan kropan tuomat rajoitukset. Takakorkeus ja suorat takajalat ovat oikeasti tosi iso haaste, mutta Hertta kyllä yrittää näidenkin haasteiden yli.
Kalevi taasen omaa todella taipuisat jalat, joten tässä huomaa kuinka paljon pehmeyttä ne taipuisat "saranat" tuovat piruetteihin.

Kalevi piruetissa oikealle. Niin kevyttä ja helppoa sen kanssa!
Kalevi kasvatti itselleen kunnon talviturkin näin kesäksi, niinkuin kuvasta näkyy. Taitaa olla klippauksen paikka noin tukalan turkin kanssa!
Kalevin kanssa vaikeinta taitaa olla sen ravin kanssa. Se osaa helposti vetää itsensä jäykäksi niskastaan ja suoraksi selästä, enkä ole tottunut tällaiseen Hertan kanssa. Hertta kun on sellainen höyhenen kevyt suustaan ja tarjoaa jopa liian ryhdikästä niskaa. Tämä tässä onkin suurin hyöty kun pääsen korkealle koulutetun hevosen selkään, joka kuitenkin on ihan erilainen ratsastaa kuin Hertta. olen jo nyt saanut Kalevilta paljon työkaluja siirrettyä Hertalle ja ennenkaikkea sitä tunnetta joihinkin liikkeisiin, miltä niiden pitäisi onnistuessaan tuntua.  Esimerksiki juuri Kalevin piruetit ja laukanvaihdot ovat antaneet Hertalle sitä tuntumaa mitä haluan hakea. Eli etuosa ylös ja miltä se tuntuu. Vaatii Hertalta tietenkin enemmän ponnisteluja, mutta tiedän "mitä jahdata" kun on päässyt maistamaan sitä. 

Kalevin kanssa myös sarjat ovat minulle henk. koht. vaikeita sen kanssa, sillä Kalevi pitää olla oikeasti suora ja molemmilla ohjilla, sekä pohkeiden välissä. Sen täytyy tosissaan olla koottu jotta voit suorittaa sarjat. Muutoin se ei edes vaihda! Hertta kun on vähän sellainen vaihdoissa, että se rykäisee jo 15 ykköstä, ennekuin ehdin edes ajatella ykkösiä. Siinä mielessä Hertta hoitaa duuneja mun puolesta näissä vaihdoissa. Se tekee niitä vaikka ilman ohjia ja vähän sinne päin, se niin tykkää niistä ja innostuu tekemään niitä yksin. Kalevi taas vaatii kyllä ratsastajan siihen mukaan, ja jos ratsastaja osaa laittaa "tilauksen sarjavaihdoista" oikein, niin sitten ne sarjavaihdot kyllä saa kuin apteekin hyllyltä.


Jälleen pakko todeta, että nämä kaksi punaista vanhusta ovat kyllä avainasemassa mun oppimisessa kohti GP:tä! Toinen on omaa kädenjälkeä, ja toinen jo kokenut konkari, joka näyttää mulle suuntaa. Niin arvokasta oppia joka ikiseltä ratsastuskerralta! <3
Toivotaan nyt että Herttakin on pian ratsastuskunnossa, ja me päästäisiin debytoimaan meidän ensimmäinen virallinen Inter II rata. Kyllä mulla olisi mahdollista Kalevillakin kisata, mutta mun täytyy keskittää rahani jompaan kumpaan, ja se on kyllä Hertta.

Missä ja milloin tulee olemaan ikinä se mun tuleva nuori kouluratsu, niin se saa kyllä kiittää näitä punaisia vanhuksia siitä mitä se tulee ikinä oppimaankaan. :)

11 kommenttia

 1. Sulla on kyllä ihan mahtava tilanne, kun pystyt hyödyntämään tunteen ja muut Kalevista suoraan Herttaan, ei pääse niin herkästi unohtumaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin! Hyvä tuuri kävi kun Kalevi löytyi samalta tontilta :)

   Poista
 2. Koskahan joku tajuaa sun arvon ratsastajana ja antaa sulle NUOREN hevosen eteenpäin vietäväksi, ja maksaa kulut ;) Jos Hertalla alkaa paikat krakaan oman nuoren hevosen ostaminen olisi kyllä sulle paras vaihtoehto.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No siis mähän oisin heti valmis diiliin, jossa ilmaiseksi laittelisin potentiaalista nuorta, jos kulut on muualla. :D oli se sitten myyntiin laittoa tai pidemmälle tähtäimellä.

   Toki joskus olisi haaveena että saisin ostettua oman nuoren. Se ei lähtisi alta myyntiin tms. :)

   Poista
 3. Samaa ihmettelen kukn anonyymi, luulisi että sulla olisi ratsastettavia ja ratsutettavia pilvin pimein, ja että rahaliikenne menis ihan toisinpäin! Mä ainakin kiljuisin ilosta, jos tuon tason ratsastaja suostuisi menemään hevosellani, eikä tulisi kyllä mieleen pyytää vuokraa, päinvastoin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No siis mulla on ajatus, että jos minä olen taitavampi kuin hevonen, niin minulle maksetaan, mutta jos hevonen on mua taitavempi niin minä maksan oppimisesta. :)

   Kyllä mä tälläkin hetkellä "ratsutan" muutamia tuttuja vähän raaempia nuoria poneja ja hevosia, tosin jouduin niistä luopumaan koulun takia tässä keväällä. Nyt pystyn taas ratsastamaan muitakin enemmän kun ei tarvitse lukea tentteihin enää. :)

   Poista
 4. Oon kyllä ihan samaa mieltä anonyymin ja Liisan kanssa :D

  VastaaPoista
 5. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 6. Kalevi on kyllä niin komea :) onnea valmistumisen johdosta. Minulla sama urakka kohti farmaseuttia alkaa syksyllä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ei ihan ehditty jäämään samaan aikaan kouluun, ehdin alta pois vielä ;)
   Kalevi on kyllä varsinainen kansikuvapoju..

   Poista

Jätäthän kommenttisi!

En julkaise asiattomia/provosoivia kommentteja. Risut ja ruusut ovat tervetulleita, kunhan kommentointi pidetään asiallisena!