Kootussa Ravissa

29. lokakuuta 2014

Juusto lentoon lähdössä

Otsikkoa suomentaakseni, siis tänään oli todella tuulinen päivä ja Juusto (siis aiemminkin blogin puolella vieraillut kaverini hevonen Juuso) on todella herkkä tuulelle ja sillä mentaliteetilla mentiin tänäänkin.

En ole ollut Juuson selässä pitkään aikaan. Muistin virkistykseksi lukijoille, Juuso on siis kaverini hevonen joka saapui kesäkuussa tänne. Se on estehevosena ollut, nykyään ammatiksi pitäisi vaihtaa kouluratsu. Olen Juusolla mennyt kerran silloin kun se tuli, joten nyt oli korkea aika taas mennä selkään.

Ei ollut tänään Juuston päivä ei. Se oli niin paineissaan kovasta tuulesta (ja jostain muusta?) että vaikkei edes tehty mitään, niin se puski hirveän hien pintaan. Se oli todella kuumenevan tuntuinen ja reagoi liian teatraalisesti pohkeeseen. Pidettiin sitten homma yksinkertaisena. Käyntiä ja siitä siirtymisiä raviin ja takaisin käyntiin. Muutamia pysähdyksiä ja peruutuksia siinä määrin että hevonen pysyy rauhallisena.

Pohkeenväistöä käynnissä

Vastalaukkaa, jonka kyllä Juuso ihan itse päätti nostaa kun pyysin pohkeenväistöä... :P


Hyviäkin pätkiä kyllä tuli

Yritin välillä taputella ja antaa ohjaa, mutta Juuson ongelma on tosiaan tyhjänä edestä oleminen. Tämä on nyt siis esimerkki "eteenalas ratsastuksesta" joka ei toteudu. Eli tämä ei ole eteenalas, vaan pikemminkin taaksealas. Tahtoisin että turpa osoittaisi eteen ja hevonen tukeutuisi kuolaimeen. Eli ei näin- kuva on tässä! 
Vaikka ei todellakaan ollut hevosen päivä tänään, niin olen yllättynyt kuinka paljon se on muuttunut kesästä. Se on oikeasti saanut kivasti massaa ja ai että välillä mitä askelia se väläyttelee! Tuo hevonen liikkuu luontaisesti ylämäkeen ja sillä on joustoa liikkeissään. Vähän kun saadaan enemmän kuulolle ja hepan ajatukset mukaan, niin tästä tulee oikein hieno peli! Uskon että tällä pääsee vaativiin luokkiin, niinkuin omistaja toivoo.

Toivotaan että ensikerralla on parempi päivä hevosellakin ja vaikka vähän vähemmän tuulta sekoittamaan pienen hevosen elämää ;) Sovitaan joku uusi päivä lähiaikoina jolloin menen taas ratsastelemaan Juustolla.

Mutta tälläistä tää on hevosten kanssa! Ne ei ole koneita, joten koskaan ei voi tietää mitä niillä on mielessä. Sitten vain mennään sen mukaan mitä sillä hetkellä on käytettävissä. Näitä huonoja päiviä tulee jokaiselle, täytyy vain osata katsoa niiden yli.
Lemppari kuva. Se on näyttävä hevonen!

13 kommenttia

 1. vautsi miten upeanäköinen heppa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juusto on kyllä komea mies! Vähän vain herkkis.. ;)

   Poista
 2. On kyllä komean näköinen kaveri! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuossa on kyllä luonnostaan sellaista ylämäkeen liikkumista ja joustoa, mikä Hertalla on esim työnalla. :D Juusolla on lyhyt ja vahva selkä, joten sen on helppoa nostaa sitä.

   Poista
 3. "täytyy vain osata katsoa niiden yli." Joo toi on osuva lause mikä mun pitää sisäistää :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ei saa heti olla myymässä hevosta pois tai laittamassa nakiks! :DD

   Poista
 4. Tää on kyllä hyvän näkönen :D

  VastaaPoista
 5. Komea hevonen! Minkä merkkiset nuo sun saappaat on? Metsästän itselleni ruskeita treenisaappaita niin siksi kiinnostaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo saappaat ovat ihan "vaan" Hööksiltä ostetut! :) merkki taisi olla joku horsehead arrezzo tai jtn. Maksoi alle 200e kun silloin oli kaikki saappaat -20% alennuksessa kun ostin. Saappaat ovat nyt reilu vuoddn vanhat ja vielä pelittää moitteitta!

   En osaa laadusta sen enempää sanoa kun tosiaan aika vähän aikaa ovat olleet mulla mutta tähän asti oöen ollut tosi tyytyväinen. Erittäin mukavat jalassa, ei mun tartte vaihtaa eriksee tallikenkii tallilla kun näillä voi kävellä ja hengailla ihan rauhassa ilman että ahistaa :) ovat aika pehmeetä nahkaa, joten ei mikään perinteinen "kouluratsastajansaapas" :D

   Poista
  2. Kiitti tiedoista, ne on sitten just ne saappaat mitä olen katsellut! Hakusessa on siis juuri tuollaiset rennommat ja mukavammat saappaat "kouluratsastussaappaiden" rinnalle :) Täytyy mennä sovittelee.

   Poista
 6. Mäkin haluan saappaat! perskule ku on niin tappijalka et ei löydy :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siihen taitaa olla vain yksi vastaus: Mittatilaussaappaat :D

   Mulla ei ole mikään järin pitkä pohje, ja sitten kuitenkin pieni jalka. Mulle tehtii mittatilauksena kisasaappaat (Königs) ja kyllä muuten istui jalkaan! :D Noi Hööksin saappaat oli aluks vähä liian "korkeet" eli polvitaipeissa tuntui, mutta niin pehmeä nahka että nopeasti painui nilkasta kasaan ja madaltui :)

   Poista

Jätäthän kommenttisi!

En julkaise asiattomia/provosoivia kommentteja. Risut ja ruusut ovat tervetulleita, kunhan kommentointi pidetään asiallisena!