Kootussa Ravissa

25. toukokuuta 2014

Hopea ei ole häpeä!

Nyt on avattu rusettitili Vaativan A:n osalta!!!

Kunniakierros!
Sijoituttiin toiseksi prosentein 62,130! HIENO HERTTA!
Ohjelmana oli FEIn Nuorten ratsastajien esiohjelma (Va A), ja tämä on siis se ohjelma jossa Hertta aina potkii laukanvaihdoissa ja niin se teki ikävä kyllä nytkin KERRAN. Tämä YKSI moka maksoi meille voiton! Voittajaan jäi eroa siis vain 1,3 pistettä per tuomari... Voi perhana. ;)

Mutta olen todella todella tyytyväinen! Pieniä tipluja oli mutta kaiken kaikkiaan mentiin silti sujuvasti ja tuomarikin palkintojenjaossa sanoi, että oli ilo katsoa mun ratsastusta ja että ratsastan siististi. Oi että! Se on siis todellista että mekin voidaan sijoittua kansallisella tasolla vaativa A tasollakin!

Hellettä oli sellaiset +30 asteen edestä, joten tein aika lyhyen verkan. Hertalle tämä päivä ei ollut edes kovin rankka. Napakka verkka ja sitten jo odotelemaan vuoroa. Siinä odotellessa vähän yritin prässätä, sillä H tuntui löysältä ja hitaalta. Se ei jostain syystä tykännyt yhtään jos käytin vasenta jalkaa taivutteluun. Siinä odotellessa vuoroa kävelyalueella yritin käynnissä tehdä sulkua, jotta se taipuisi vasemman pohkeen ympärille niin H yritti hypätä pystyyn kun suuttui. Mietin että greit jos se taas potkii laukanvaihtoja kun ei tykkää että kosken kylkiin...
No ei se onneksi sitten potkassut kuin kerran sarjavaihdoissa viimeisen vaihdon kohdalla. Se ei reagoinut mun apuun, jolloin se vaihtoi jäljessä ja protestoi potkaisemalla mua melkein jalkaan taas. Hertta siis tosiaan on joskus näissä ninjapotkuissa onnistutnut potkaisemaan mua kantapäähän kun olen ollut selässä! Tamma tosiaan potkii jos meinaa! :D Videoltakin kun katsoo niin H kyllä suuttuu mulle todenteolla! Sitä kismittää jo alun sarjavaihdoissa, mutta lopuksi se kyllä suuttui... Heh. :P Kaikenlisäksi se on niin herkkä suustakin, että jos vähänkään jään kädellä kiinni niin nyppi ylös ja vastustelee. Mun moka. Olen kyllä ottanut sellaisen asenteen että vaikka H sanoo "Älä koske muhun bitch!" niin kyllähän mä kosken. H on vähän tamma siinä mielessä että hänen kylkiinsä ei saa kutitella. Noita vaihtosarjoja täytyy kyllä nyt purkaa jotenkin, sillä millä mä vaihdan laukkaa jos en pohkeilla. Niissä on mahis meillä saada hyvät numerot mutta silti ne on nyt meidän kompastuskivi. Tähän täytyy löytyä joku balanssi, jossa tulee sellainen vaihtovarmuus, että vaihdot tulee kuin ajatuksella, jolloin H ei suutu mulle liian isoista avuista (vai mistä se nyt suuttuukaan)

Piruetti oikealle hyytyi valmisteluissa. H jotenkin tökkäsi ja meinasi siirtyä käyntiin, jolloi njouduin vähän korjaamaan joten se ei ollut niin sujuva. Vaikka sain korjattua, jolloin piruetista tuli hyvä, niin toki se näkyi numerossa toi töpeksiminen valmisteluissa ja  itse piruetin numero jäi vain 5.5. Vasemmasta piruetista saatiin 6.5, joten lähenee jo seiskaa kuitenkin piruetit... :)
Parantamisen varaa on vielä paljon mutta tää alkaa olla jo sujuvaa, eikä tulos kaadu yksittäisiin rikkeisiin enää.
Jotain ongelmia meillä oli ravivolteissa myös. Ne ei ollut tasaisia ja H kulki epätahdissa. Ihmettelin että miten se nyt noin, mutta en kyllä syytä keksinyt. Ei volteissa meillä nyt yleensä mitään vaikeuksia ole. Varmaan valmistelin huonosti, jolloin kokoaminen herpaantui ja H valui etupainoiseksi. Oma moka taas.
Charlotte Dujardin kypärä auttoi! :D Heppa pitää värjätä vielä tummanruskeaksi ja vähän lisää fyllinkiä pepun päälle.. ;D
Loppukommentit oli ihania kaikilta tuomareilta. Muunmuassa tälläistä: "Hevonen tosi hyvällä asenteella =). Hyvin valmisteltua, aktiivista tekemistä =)"
Toinen kommentti oli "Tehtävät sujuu. Liikkuu melko energisesti".
Askellajeista saatiin 7 ja mun istunnasta kans 7!
Yksi tuomari ei oikein tykännyt, mutta oli sielläkin hyviä kommentteja. Ei siis mikään täystyrmäys.

Äääää oon niin tohkeissani vielä että tää kirjottaminen on vaikeaa. Koko ajan satelee kirjotusvirheitä kun sormet osuu ohi, joten meen nyt katsomaan Suomi-Venäjä ottelua ja kannustamaan kädet täristen! :D

Hieno Hertta <3

Tuomari kehui ja antoi tsemppikommenttia :)Kunniakierroksella oli Hertalla menohaluja! :D

Nyt tuulta purjeisiin ja kohti Helatorstain ja ensi sunnuntain Prix St Georges luokkia! =)

PS: Pahoittelen blogihiljaisuutta. On ollut niin kiirettä kun mulla alkoi kesätyöt. Oon ollu ylitöissä ja erinäisissä heppahommissa. Koitan parantaa ja yritän pitää blogin hengissä. :) Mulla on paljon ideoita, niin treenivinkkipostaustenkin suhteen kuin meijän suunnitelmisa.

13 kommenttia

 1. Ihanan energinen ja tipluista huolimatta sujuva rata!
  Hertta näytti videolla tosi rennolta! Hyvä te! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kerrankin yllätyin kun se ei mennyt siihen pakettiin mistä ei liiku mihinkään! Toi yksi kärhämä oli harmillinen mutta ei auta ku treenata lisää!

   Poista
 2. Vautsi, superpaljon onnea! Todella kivan näköistä menoa, kevyttä ja energistä, iloista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siitä oon tosi tyytyväinen että tosiaan pysyy kevyenä! Silloin menee kamalaan suuntaan jos liikkuu kuin täi tervassa. On Hertta jotain voimaa saanut kun jaksaa liikkua paremmin. Sujuvuutta vielä lisää ja hiomista ennen kaikkea! :)

   Poista
 3. Ihanaa, tsiljoonittain onnea! :)

  VastaaPoista
 4. Onnea! Nyt se on suunta vaan ylöspäin! ;)

  VastaaPoista
 5. Tällaista kouluratsastusta on ilo katsoa. Suoritus oli hevosen tyytyväisyyden ja energisyyden sekä eleettömän ratsastuksesi ansiosta paljon hienompi, kuin moni vaikeampienkin tasojen suoritus. Onnea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta kommentista! :) pitää nyt vaan alkaa uskoa itseen!

   Poista
 6. Jihuu, onneksi olkoon! :--)

  VastaaPoista
 7. Tosi hieno rata siitä huolimatta, että pari korjattavaa sieltä tuli myös! Vitsi kun oppis joskus itsekin istumaan tuollein ravissa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En mäkää pystyny aluks ollenkaa istumaa tuolla :D aina vatsalihakset kipeinä. Ei kipeydy enää että en tiiä tuliko siihe oma lihaskuntonsa! Korsetti tiukaksi! :D
   Mitä olisikaan rata ilman Hertan tammapotkuja? :D

   Poista

Jätäthän kommenttisi!

En julkaise asiattomia/provosoivia kommentteja. Risut ja ruusut ovat tervetulleita, kunhan kommentointi pidetään asiallisena!