Kootussa Ravissa

12. toukokuuta 2014

Eka-ei sijoittunut

Noniin! Viime kerralla oltiin Vantaan PSG:ssä toka ei sijoittunut, tällä kertaa sitten tässä Va A:ssa eka ei sijoittunut! :P
Jos tämä kaava toistuu niin ensi kerralla on sitten sijoitus? ;)

Noh, ei tuolla radalla kyllä olisi voinutkaan sijoittua. Taino päätuomari olisi sijoittanut mut toiseksi, mutta mielipide-erot ratkaisi tilanteen. Tämä oli jo tiedossa että mielipiteitä tullaan jakamaan. Yksi tuomari siis olisi sijoittanut meidät ihan viimeiseksi luokassa, kun taas tosiaan päätuomari tokaksi. Tällästä tää arvostelulaji on!
Muut tuomarit antoivat lisätystäravista 8, yksi 6. Kaksi muuta alku ja lopputervehdyksestä 7, sama yksi antoi 5. Mielipide-eroja on aina, sehän tästä lajista tekeekin mielenkiintoisen. Mutta ei meidän tulos todellakaan tuomarien mielipiteisiin kaatunut! Ihan oma moka oli.
Kilpailualueen pohjat olivat myös tosi huonossa kunnossa. Sai oikeasti pelätä että hevonen katkoo kinttunsa. Aivan kivikovaa ja hetkessä pehmeä syvä kuoppa. Rankat kisat oli pohjille, sillä yli 300 starttia kyllä oli aika kova kulutus.

Rata oli raviohjelmaltaan ihan ok, mutta H oli lentoon lähdössä ja vähän sellainen tamma. Kireää ja hätäistä menoa. Tyytymätön selvästi. Se protestoi kaikkea mitä siltä pyysin ja häntä huiskaa. Ilme Hertalla ei ole kovin iloinen. Se kuitenkin liikkui ihan kivasti, eikä ollut niin kamalan tuntuinen kuin se nyt on ollut koko viikon, mutta tosiaan lentoon lähdössä. Verkassa liikui ihan ok, mutta sielläkin sätkyi kaikkea. Viereisellä kentällä pelattiin jalkapalloa ja ainakun joku potkaisi palloa, H säpsähti. Ambulanssikin kerkesi tulla verryttelyn aikana hakemaan jotain jalkapalloilijaa ja tämäkös oli jätkyttävää Hertan mielestä. Keskellä peltoa kävelevät koiranlenkittäjät sai Hertan sydämen ihan tykyttämään kun se jähmettyi niitä tuijottamaan. Hohhoh. Huomattiin jos kotoa lähtiessä että tälläinen päivä on tulossa. :D

Laukkaohjelma levisi taas ihan reisille. Sarjat tuli puhtaasti ja piruetit ok, mutta melkein KAIKKI laukanvaihdot Hertta taas potki! Oikeita lehmänpotkuja radalla ja tosi kiukkunen! Se oli ihan ampiainen! "Koskekkin mun kylkiin niin monotan!"
Mua tää lähinnä huvitti, sillä olen kerran aiemmin mennyt tämän ohjelman ja silloin Hertta myös leikki Karate-Kidiä radalla.
Noh, kyllä minäkin unohin radan kerran...

Lopputulos meni ihan reippaasti alle tason. Vain 57% ja eka ei sijoittunut tällä surkealla tuloksella. Rehellisesti sanottuna mulla on vain surkuhupaisa olo. En ottanut tästä nokkiini. Tiedän kyllä että meidän taso on nyt jo siellä yli 60% tienoilla, joten tää ei kaada maailmaa!

Seuraavan kerran sama ohjelma, eli revanssia haetaan (ja ehjää rataa ;) ) Vesilahden kansallisissa sunnuntaina 25.5!

6 kommenttia

 1. Valitettavasti Porvoo on ihan mahdoton mulle edes ajatuksen tasolla kisapaikkana juuri noiden pohjien takia. Vaikka Ruuna on äärimmäisen taitava suojuoksija tai asfaltillasprinttaaja, en halua hevostani ehdoin tahdoin viedä sellaiselle alustalle "suorittamaan täysillä" missä en itsekään uskalla kaikkea ulos ratsastaa :(. Puitteet on muutoin mahtavat ja kisajärjestelyt aina sujuvia, ja matkakin olisi mitä kohtuullisin, mutta kun ei niin ei..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta. Aiemmin en oo pitäny pohjaa niiiiin pahana, mut nyt täytyy sanoa että tällä kertaa jopa mua pelotti suorittaa. :/ kuivana se o paljon parempi, mutta nyt kun oli satanut niin aika tappava. Harmittaa kun muutoin on ihan huippu paikka!

   Poista
 2. Tavisharrastajan näkökulmasta: Pitää olla onnellinen, jos vaativissa luokissa meno on niin hyvää, että selvien rikkeidenkin kanssa pääsee heittämällä läpi :D Elämää tammojen kanssa, huisin hauskaa aina välillä.

  En muista oletko jo joskus tehnyt, mutta ihan oma postauksensa kouluratsastukselle arvostelulajina ja mielipide-eroista yms olisi tosi mielenkiintoinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, hyvä pointti! :D enpä oo tullut ajatelleeksi. Aina vaan kitisen kuinka se ja se ei onnistunut, mutta nyt kun noin sanot niin täytyyhän siinä olla paljon hyvää jos kerta menee heittämällä läpi vaikka koko laukkaohjelma pelkkää rikettä plus yksi väärin ratsastuskin mahtui mukaan! Kiitos tästä Emma! :D aina löytyy jotain positiivista!

   En oo tainnu tehdä tollasta! Täytyypä laittaa ylös ja kerätä materiaalia :)

   Poista
 3. Tulin vain kertomaan, että luen blogiasi säännöllisesti, mutta kommentointi harvemmin jää. Kivaa tekstiä ja hyviä aiheita. Sulla on myös mun mielestä asenne kohdillaan! Onnekasta kautta sulle ja Hertalle! :)

  VastaaPoista

Jätäthän kommenttisi!

En julkaise asiattomia/provosoivia kommentteja. Risut ja ruusut ovat tervetulleita, kunhan kommentointi pidetään asiallisena!