Kootussa Ravissa

30. joulukuuta 2011

Jäätyy, sulaa, jäätyy, sulaa ja lihakset kasvaa...

Tällästä se nyt jatkuvasti on. Tänään ja eilen sain treenata kentällä ihan täysiä, toissapäivänä hevonen vapaalla koska kenttä ihan jäässä ja tunti peruutukseen, sitä edellisenä päivänä sai mennä normaalisti. Ota tästä nyt sitten tolkkua! Mutta en valita niin kauan kun pysyy plussan puolella.


 Tässäpä pari kuvaa meidän tallitieltä. Laidun vihreänä ja aurinko paistaa kirkkaana. Eilen, eli to 29.12 otetut kuvat. :) Lämpöä +5. Oli aivan ihanaa!
Ei näitä kuvia katsellessa lunta ja pakkasta voi tulla ikävä!
Huomiseksi on taas luvattu pakastuvan, ja se pitäisi jonkun aikaa pysyä. Voi prkl... Jouduin sitten KÄSIN TALIKOLLA hieman tasottaa kenttää kavion jäljistä pakastumisen varalta. Onpahan sitten kova kenttä, mutta tasainen.

Asiasta kukkaruukkuun, viime valmennuskerralla vihdoin ja viimein saatiin palautetta H:n lihaksiston kehittymisestä! Ollaan nyt noin vuosi käyty tällä kyseisen valmentajan luona ja ensimmäisellä kerralla hän huomautti H:n kehittymättömästä kaulan/ylälinja lihaksistosta. Totta se oli, Hertta aina ollut pitkä ja raskas runkoinen mutta kaula on kuin milläkkin lämppärillä. Varsa imi Hertan kirjaimellisesti kuiviin silloin 3 vuotta sitten ja vasta nyt ollaan saatu rakennettua lihaksisto suht takaisin! Vielä on tekemistä, mutta se alkaa näyttää siedettävältä!

Tämä kuva on otettu viime syyskuussa, ja tässä voi jo nähdä lievän ylälinjan kehittymisen. Ylälinjan lihaksista näkyy selkeät rajat, missä ne kulkee. Mutta tosiaan nyt joulukuussa on valmentajakin sanonut "Nyt se on saanut lihasta selkeästi kaulaansa!" joten kehitys suunta on oikea! Täytyykin päivittää vielä jonkun ajan päästä uutta kuvaa sen hetkisestä lihaskunnosta. Harmillista, etten omista kuvia Hertasta silloin kun se pääsi varsan ansiosta riutumaan lihaksettomaksi. Sen kaula oli kuin kamelilla, ei mitään ylälinjaa. Mutta nyt alkaa näyttää taas kouluhevoselta. :)

Hertta ei kyllä mikään rakennekukkanen ole... Iso takapää, raskas runko, pitkä runko, lyhyt kaula, etupainoinen ja takakorkea... mitähän vielä! Mutta äärimmäisen kestävä ja hyvin kykenee kokoamaan, tosin hieman vaikeeta se on, sillä se ei luonnostaan ole rakentunut oikein päin. Noh, onpahan tekemistä!


Ajattelin kysyä, miten olisi, jos tekisin vaikka kirjotuksen Hertasta? Vähän tarkempaa tietoa hevosesta, sen taustoista ja miten päädyin sille ratsastajaksi?

2 kommenttia

  1. Mä ainakin kannatan postausta Hertasta!!
    Ja noihin rakennejuttuihin kommentoin että mun mielestä sun hevonen on kaunis kuin kukkanen enkä minä nää sen rakenteessa mitään huonoa :D

    VastaaPoista
  2. No enköhän minä sellaisen väännä tässä joku pvä. :) No onhan Hertta varsinkin ratsastaessa ihan edukseen, mutta sen rakenne ei ole ihanteellinen, varsinkaan kouluratsastukseen. :D Se on vähän sellainen "vanhanaikainen", kun nykyään on enemmän "muodissa" sellaiset silakat, kapeet ja korkeet! :D (näin kärjistetysti)

    Yllättän hyvin se kyllä pystyy kokoamaan ja liikkumaan rakenteeseensa nähden. Ei se nyt siis mikään ihan hirveä kuvatus ole! Muistan kun olin menossa koeratsastaa sitä, eräs tyyppi joka tunsi hevosen sanoi "älä sit heitä kirvestä kaivoon ennenku olet ratsastanu sillä. Kun näät sen tarhas tai tallin käytäväl niin ei se mikään kovi kummosen näkönen ole". :D

    VastaaPoista

Jätäthän kommenttisi!

En julkaise asiattomia/provosoivia kommentteja. Risut ja ruusut ovat tervetulleita, kunhan kommentointi pidetään asiallisena!