Kootussa Ravissa

12. joulukuuta 2011

Kyllä me vielä joskus päästään Va A radoille...

Siis aivan ihanaa... Oltiin eilen (Sunnuntaina) Jokean Ratsastuskeskuksen maneesissa käymässä. Hevonen on ollut melkein koko viikon vain narunpäässä käynti/ravimummohölkkä liikunnalla, sillä meidän kenttä on aivan surkeassa kunnosa näiden epoämääräisten säänvaihteluiden takia. Mutta kerrankos mahdollisuus tuli maneesille niin sinnehän mentiin kokeilemaan, kun ei valmennuksissakaan ole ehtinyt käydä, eikä heti viitsikkään pienen sairasloman takia. Joulun alla sitten sinnekkin kuulemaan gurun mielipiteet H:n tämän hetkisestä liikkumisesta , muttta se on sitten asia ja tarina erikseen...

Kuitenkin, maneesille saavuttuamme mukanamme ollut tallin hevonen aiheutti vähän härdelliä. Sillä taisi olla vähän kivaa ja otti sinkoja ja muutenkin pisti ranttaliksi maneesissa. Muut hevosen tietenkin ottivat siitäkin kipinää, paitsi Hertta oli ihan tyyni, se kuitenkin tuntee riekkuja-hevosen sillä se on sen tarhakaveri. Tilanne kuitenkin rauhoittu melko nopeasti ja kaveri-hepokin saatiin työn touhuun.

Hertta oli mitä mainioin. Edellisenä päivänä sitä hieman hieroin auki lavoista ja kaulasta ja ainakin tänään tuntui heti melko letkeelle edestä, takaa se lämpenee muutenkin hitaammin. Ei painanut hirveästi kädelle aluksikaan, mutta meno kuitenkin parani huomattavasti kun takapään sai mukaan. Lämmittelynä tein isolla keskiympyrällä puoli ympyrää vastalaukassa --> vaihto myötälaukkaan, puoliympyrä myötälaukassa--> vaihto takasin vastalaukkaan. Tätä siis noin 5 min /per suunta ja sillä se vertyikin. Hirveän hyvä kikka saada H:n takapää käyttöön ja hevonen lämpiämään, sillä tämä on erittäin irrottava liike (oikeastaan kaikenlainen työskentely vastalaukassa) .

Pikku tauon jälkeen aloinkin jo suoraan kokeilemaan ravityöskentelyä ja liikkui oikein kivasti. Nopiaan siinä sitten avot ja sulut molempiin suuntiin ja avot/sulut vasemmallekkin olivat melko letkeitä! (liekö hieronta ja lepo auttanut asiaa? Ja tottakai terve kavio tällähetkellä... :D ) Keskiravitkin tuli heti melko OK, eikä se valunut ollenkaan pää polviin keskiraveissa, mikä on ollut sille tyypillistä viime aikoina kun oli huonona. Nyt siis keskiraveissakin pysyi ryhdikkäänä.

Kun H kerta näin nopiasta toimi, niin ajattelin kokeilla sarjavaihtoja. JA NE TULI HETI TÄYSIN PUHTAASTI! Ja mikä vielä hienompaa, rauhallisesti! Ensin kolme vaihtoa joka kolmannella askeleella ja hevonen ei yhtään ryysinyt eteen/ylöspäin vain teki ne hyvässä muodossa ja tahdissa! Tein vielä kaksi vaihtoa joka neljännellä askeleella ja nekin onnistuivat hyvin, tosin itselleni nuo vaihdot joka neljännellä ovat jotenkin laskennallisesti vaikeampia? =)

Päätin vielä kokeilla piruettilaukkaan lyhentämistä, ja sekin onnistui nyt jo noin 5 metrin sisään ja tuli jopa oikein hyviä askelia! Paremmin kokoaa oikeassa laukassa piruettilaukkaan, mutta vasemmallekkin tuli muutama mukava askel, hieman hitaammin/kankeammin mutta kuitenkin. Päätin vielä yhdistää kääntävät avut piruettiin oikeassa laukassa kun se näytti sujuvan melko hyvin ja kas kummaa, sieltä tulikin 1-2 askelta "piruettia" noin 45asteen käänöksenä! :o Toki suorituksena siitä saisi hyvässä lykyssä 5, mutta pääasia on että sieltä alkaa putkahtamaan pieniä merkkejä ulos! On siis jotain tapahtunut!

H:lla on varmaankin ollut aikaa miettiä mitä on treenattu tän 2 kk aikana kun on ollut kevyemmällä. Nyt kun on tervehtynyt, niin pääsi näyttämään että "kyllä mä olen tajunnut mitä haetaan, enpä vain aikaisemmin siihen kyennyt" :D Jos nyt kokeiltaisiin Va A rata, niin tuskin kovin hyvin menisi, mutta pääasia on, että ehkä alkaa näyttämään siltä, että se on JOSKUS mahdollista! Valmiita ei tosiaan vielä olla, pitäisi se Va B saada rullaamaan vieläkin paremmin, mutta jotain valoa on tunnelin päässä.

Nyt alkoi kuumottamaan taas treenaamaan pääsy.. Toivottavasti H pysyy terässä, ja kelit suosii jotta kotikentälläkin pääsee edes jotain harjoittelemaan! Kevät tänne ja äkkiä!

Hyvää joulun odotusta kaikille!
T. Norppa ja Hertta

PS. Olen tässä jo netistä selaillut vähän Pikeurin frakkeja... Jos sitten ens kauden loppupuolella?
 Tuossa olisi se, mikä todennäköisesti hankittua tulee, mustana ! (sitten joskus...)Kuvassa minä ja Hertta elokuussa Riihimäen aluekoulukisoissa. Vastalaukka meneillään. =)Hertta the Puikulapää. =)
Nykyjään on kyllä hieno vaaleanpunainen BlingBling otsapanta kankisuitsissa. ;) Hertalla on muuten päässään BR:n Champion kankisuitset.

2 kommenttia

  1. Toi Pikeurin frakki on ihana! Oon sitä kans ite katellu ja ajattelin ostaa ku tulee ajankohtaseksi (:

    VastaaPoista
  2. On joo, sellanen perushieno klassinen! Se on aina muodissa, joten kyllä mä sellaisen ostan :) Kingslandiltä on tulossa jotain hienoja blingi frakkeja ens keväänä, mut on nillä hintaakin. Ja kohta ei ole blingi kuitenkaa muodissa niin mieluumin osta tollaisen kestosuosikin!

    VastaaPoista

Jätäthän kommenttisi!

En julkaise asiattomia/provosoivia kommentteja. Risut ja ruusut ovat tervetulleita, kunhan kommentointi pidetään asiallisena!