Kootussa Ravissa

27. joulukuuta 2011

Ihana lumettomuus.

Tämä talvi 2011-2012 menee kyllä ehdottomasti ykköseksi kaikista talvista. Siis tänään on 27.12 ja ratsastin tänään täysin sulalla ja KUIVALLA kentällä auringon paisteessa! (Tosin tuulta saattoi paikoitellen olla se 27 m/s... )

En henk. koht ymmärrä niitä ihmisiä jotka haikailee lumen ja pakkasten perään. Tässä nyt perustellut plussat näille leudoille talville:
- Ei ole läheskään niin kylmä.
Asteita on nollasta plus seitsemään ja mulla on varpaat ja sormet jäässä. Kuinka pärjäisin jos pakkasta olisi edes kymmenen astetta?
- Pystyt ratsastamaan ulkokentällä huoletta.
Me, joille ei ole suotu kotitallille maneesia, arvostetaan tätä suuresti. Meidän tallilla ei ole edes kunnon maastoja, joten mitäs sitten treenaan jos kenttä jäässä? En mitään suoraan sanottuna.
-Ei mene aikaa lumen luontiin
Tätä ei tartte perustella
-Ei mene aikaa auton lämmittämiseen
Tätä ei todellakaan tartte perustella...
-Ei tartte kantaa hepoille jatkuvasti uutta vettä kun edelliset jäätyy
-Traikku ei jäädy maahan kiinni..
-Sähkölasku pienenee monella sataa kun ei tartte paahtaa lämmitystä täysillä

Mitäs vielä. Anyway, ei tätä voi muutakuin sanoa että tälläisestä talvesta ei ole kuin hyötyä!

Miinus puolena toki voisin sanoa. että jos tulee pakkanen muttei lunta, niin sitten on ikävää.. Lunta saa tulla sopivasti, juuri sen verran että kentällä pystyy taas ratsastaa.

Hankitreeni on toki ihan mukavaa, mutta sitäkään ei saa harrastaa kuin kerta viikkoon.

Kiteytettynä, talvi on niin kauan ihan jees, kun se ei haittaa treenaamista ollenkaan! :)

Hyödyntäkää nyt treenausmahdollisuuksia! ( te jotka ette aina maneesiin pääse. :D )

4 kommenttia

 1. Äh, mä haluaisin lunta et sais tehokkaammin treenattua voimaa hevoselle! ;) Mut en valita sulasta kentästäkään :D

  VastaaPoista
 2. Ei sitä lunta kyllä enää tarvitsis tulla, ku joulu meni jo... Kesä tänne vaan.

  VastaaPoista
 3. Terhi: Se on kyllä totta että saisi hyvää voimatreeniä hangessa tehtyä, mutta esim kahtena viime talvena sitä lunta oli niin paljon että oli joo aivan liikaa hankitreenaamiseen! :o
  Mun valmentaja on sanonut kerran kun mainitsin että pääsis hankeen treenaamaan voimaa, niin sanoi, että sitä ei tosiaankaan saa treenata kuin max kerta/vkoon. Siinä treenataan vain voimaa, mutta elastisuus kärsii. Jos koko talven mennään hangessa, niin keväällä on vain suorana pökkelönä kulkevia jäykkiä hevosia! :D Mainitsi myös, että kouluratsastus itsessään on hevosen voimailu/kehonrakennuslaji :)

  Ida: Kyllä kesä passaa jo. Nimimerkillä sataa, sit jäätyy, sit sulaa, sit jäätyy... Eli hevonen seisoo ja sit onki treenissä, sit se taas seisoo ja sit onki taas treenissä...

  VastaaPoista

Jätäthän kommenttisi!

En julkaise asiattomia/provosoivia kommentteja. Risut ja ruusut ovat tervetulleita, kunhan kommentointi pidetään asiallisena!