Kootussa Ravissa

28. kesäkuuta 2017

Every end is a new beginning?


Enpä muista koska olisi mun blogissa ollut näin pitkä kirjoitustauko. En todellakaan tarkoituksella ole ollut kirjoittamatta, mutta Hertan kuoleman jälkeen en oikeastaan ole istunut koneella ollenkaan, muutakuin käynyt maksamassa laskuja. Ei vaan rehellisesti sanottuna ole ollut yhtään mitään mistä kirjoittaa. Välillä on tullut jokin aihe/treenivinkki mieleen, mutta sitten kun ajattelen että "illalla kirjoitan siitä jutun", niin illan tullen ei olekaan mitään inspiraatiota avata konetta ja kirjoittaa. Tuntui jotenkin tyhmältä kirjoittaa blogiin mitään, koska tää blogi on yksi "punaisen tamman blogi", ja nyt sitä punaista tammaa ei enää ole.
Itseäni kuitenkin puolustaakseni voin sanoa, että ihan luvan kanssa olen saanut ollakin kirjoittamatta! Täysin ymmärrettävää.

Mutta nyt ehkä blogi taas herää eloon, sillä mun hevoseton elämä loppuikin lyhyeen. Tämän päivän treenien jälkeen käytiin lopuksi lyhyesti tutustumassa Erkylän maastoihin

Jotkut instaa/facea seuraavat varmaan jo tietävätkin että Hansu muutti Erkylään! Itseasiassa Hertan paikalle. Nyt pääsenkin sitten työstämään Hansua kunnolla ja tutustumaan siihen vielä paremmin. Olenhan sillä jo vuoden mennyt, mutta karkeasti sanottuna vain sen 1-2 kertaa viikossa. Nyt se on sitten kokonaan mulla, joten oikeastaan mitään sen suurempaa taukoa ei sitten mulla ratsastukseen tullutkaan.
Olin jo ihan varma, että pidän kokonaan lomaa hevosista, enkä ratsasta ollenkaan. Motivaatio katosi sen siliän tien kun Hertta lähti. Kuitenkin tällainen tilaisuus tuli Hansun kohdalla, niin mietin että tyhmä olisin jos nyt vaan jäisin laakereilleni lepäämään. Harvemmin se tauko mitään kehittää, ratsastustaidosta puhumattakaan... Joten, Hertan karsina tyhjänä, itseasiassa se on orikarsina, why not?Jos ei koita, ei voita.Hansu on nyt viikon majaillut Erkylässä ja nyt alkaa tuntua siltä että se on asettunut taloksi. Pikkuhiljaa voidaan varmaan alkaa treenaamaankin enemmän, ajattelin jatkaa samojen valmentajien silmien alla kuin Hertan kanssa. Paljon mulla on opeteltavaa, onhan nämä lusitanot erilaisia ratsastaa kuin puoliveriset!  Hansu kuitenkin väläyttelee välillä sellaisia pätkiä, että uskon totisesti että päästään treenaamaan vaikeitakin asioita, ja haavena tietty kisaaminen. Ne vaikean jutut vaatii kyllä hitokseen työtä ja lisää voimaa, joten työskentely mun kohdalla aloitetaan alusta. Eräs ammattilainen sanoikin mulle kun kirosin että kaikki se työ Hertan kanssa meni hukkaan, niin hän totesi vain: "Kuule. Tämän lajin parissa totuttele ajatukseen että aina joudut aloittamaan alusta"
Ihan jo ruokinnan suhteen joudun miettimään mitäs tässä aletaan syöttämään, sillä Hansu on maailman nirsoimpia, ja mähän olen tottunut Hertta-mummoon joka söi ihan kaiken mitä sille antoi (paitsi valkosipulia! ;D ). Yhteistyö onneksi mm. Hartog rehujen kanssa jatkuu, joten toivon mukaan löydetään sieltä Hansulle hyvät sapuskat, sekä myös yhteistyö Horse & Riderin kanssa jatkuu varustepuolella edelleen. Eiköhän me Hansukin saada puettua tyylikkäästi. ;)
Ehkä se meidän meno alkaa paranemaan kunhan arki alkaa rullaamaan.

Ja nyt me sitten aloitetaan ihan alusta. 
Ja katsotaan mihin se riittää.


Hansu juuri Erkylään saapuneena

32 kommenttia

 1. Mahtavaa! Oon niin iloinen puolestasi! Toi on hyvä että sulla on Hansun kanssa jo pohjaa, ei tarvii ihan alusta lähteä kun tunnet hevosen jo melko kivasti. Toivottavasti kaikki menee nappiin ja pääsette treenaan täysiä. Peukkuja sulle, jatkaminen tuollaisen menetyksen jälkeen ei ole ihan itsestään selvyys....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sepäse, on jo pohjaa alla. Tiedän hyvät ja huonot puolet jo valmiiksi jne!

   Poista
 2. Voi ihanaa, tuli ihan kyyneleet silmiin kun luin tekstin. -Hanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä kiva että myös ilon kyyneleitä viimeaikaisten tapahtumien jälkeen!

   Poista
 3. Oi hienoa! Aivan mahtavaa, että löytyi läheltä hieno yksilö jonka kanssa jatkaa ratsastusta. Innolla jään seuraamaan miten teillä jatkuu jo nyt huikea edistyminen. :)

  VastaaPoista
 4. Onko Hansu nyt siis vain ja ainoastaan sinun käytössäsi?

  VastaaPoista
 5. Tosi ihanaa <3
  Tuliko Hansu nyt ylläpitoon, vai ratsastaako omistajakin yhä Hansulla? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllö omistaja käy välillä ratsastamassa mutta päävastuu mulla, eli "minä päätän" treenit nykyään :) lähinnä isoin muutos on nyt ratsastuskertojen kasautuminen pitkälti mulle aiemman kerta viikkoon sijaan :)

   Poista
 6. Kovasti myös kiinnostaa minkä tyyppinen diili Hansusta nyt on? Onko siis ylläpidossa vai ratsastaako omistaja myös? :) Hienoa kuitenkin, että pääset taas takaisin "tositoimiin" vaikka Herttaa varmasti monet jäivät kaipaamaan, minä mukaan lukien.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Herttaa on vaikea olla kaipaamatta. Kokoajan ajattelen että se on lomalla jossain laitumella ja tulee syksyllä.
   Kaisa tuolla alempana tiivisti diiliä aika hyvin. Mulla on päävastuu mutta varmasti Kaisa käy ratsastamassa välillä Hansua! On toivottavaakin ;D

   Poista
 7. Jes 💚
  Hienoa että hommat jatkuu, täällä jo innolla odottelen miten teidän yhteistyö lähtee etenemään. Lupaava ratsukko kun olette :)
  Uusi alku, uudet kujeet!

  VastaaPoista
 8. Valmiiksi opittuja asioita joutuu vain soveltamaan, toisilla enemmän, toisilla vähemmän, näin minä ajattelen vaikka valmentajakin on kyllä oikeassa siinä, että aina joutuu aloittamaan alusta. Mutta alut ovat hyvin erilaisia, joten innolla jäämme odottamaan kuinka teidän tarina jatkuu! :)
  (Olen pahoillani, jos kommentti on tullut useammin, netti yhteydet ei toimi hirveän hyvin näin ulkomailla)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep! Ja uskon että sinäällään "helpompaa" nyt Hansun kanssa koska kokemusta on paljon enemmän kuin aikanaan Hertan kanssa aloittaessa

   Poista
 9. Huippu homma! Pääsee parhaiten eteenpäin kun on jotain mitä taas tavoitella, mä tiiän. Hyvin sanottu toi alusta aloittaminen. Mun valmentaja sanoi mulle myös että "kaikkien niiden kanssa se loppuu pahaan mieleen" kun pyörittelin oma hevonen - kuollut hevonen ja lainahevonen - myyty hevonen -kuvioitani.
  t. pikku-Suvi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo on tää aika raaka laji... tiedät että kaikki päättyy huonosti vaikka välissä menisi kuinka hyvin :D joku tässä silti koukuttaa..

   Poista
 10. Tällä hetkellä Hans on täysin Nooran käytössä mutta edelleen minun omistuksessa. Diilin yksityiskohdat ovat kuitenkin minun ja Nooran välisiä :).
  Olen niin tyytyväinen tähän päätökseen ja odotan innolla Nooran ja Hansin tulevaisuutta.
  Tänä syksynä on kantakirjaus ja sen jälkeen Hansia odottaa myös siitosorin hommat, tammanomistajat vink vink ;).
  Käyn varmasti silloin tällöin ratsastamassa Hansia, mutta päävastuu kaikesta on nyt Nooralla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa upeeta että on tällaisia hevosenomistajia, jotka antavat omansa toisen käyttöön. Tietty teillä on tavoitteet miksi Noora ylipäätään ratsastaa Hansia, mutta anyway! RESPECT!

   Poista
 11. Onnea "uudesta" hepasta, toivottavasti treeni alkaa maistumaan molemmille. Hienon mahdollisuuden sait ja onneksi tartuit siihen. Jään innolla odottelemaan teidän puuhasteluita ja kuulumisia! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä etu että oli jo tuttu hevonen. Osaa lähteä nopeammin työstämään :)

   Poista
 12. Hieno uutinen! Hansu on varmasti parasta lääkettä suruun. Uusia postauksia odotellessa :)

  VastaaPoista
 13. Eihän tähän voi sano muutakuin, ihanaa ja onnea matkaan! :) Innolla odotellaan uusia kuulumisia miten teillä lähtee kehitys sujumaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan että kehitys on vaan nousujohteista korkeintaan pienillä notkahduksilla ;)

   Poista
 14. Aivan mahtavaa! IHAN HUIKEAA! Hihkun riemusta täällä... :-D

  Onneksi olkoon Noora! Hienoa että yhteistyö Hansun kanssa jatkuu ja nyt vielä tiiviimmin kuin aiemmin - Kaisalle miljoonat kiitokset! Innokkaana jään odottamaan miten upeasti alkanut kehityksenne jatkuu. Uskon, että Hansu yllättää meidät kaikki - hevonen on tehnyt niin suuren vaikutuksen blogin kautta. :-)

  Aurinkoista heinäkuuta!

  Maarit L. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hansussa on kyllä potentiaalia paljon, oikeastaan tuntuu että kaikki on kiinni korvienvälistä, se on vähän hössöttäjä mutta kun rentoutuu niin tosiaan väläyttää kyllä sellaisia pätkiä... 6 vuotias vasta, joten eiköhän tässä parin vuoden aikana ne hyvät pätkät kaivettua vakituisesti esiin. Osaa kyllä liikkua kun saa palaset kohdilleen :)

   Poista
  2. Ja pakko sanoa Maarit että sulla on aina niin mahtavat kommentit!

   Poista
 15. Voi että, onnea kovasti ja tietysti kiva että blogi palaa tulille myös! Paljon kuvia sitten, niinkuin Hertastakin oli, sillä onhan tuo Hansu nyt niin komea :D

  VastaaPoista
 16. Hansu on kyllä komea, kyllähän sitä kattelis vaan ;)

  VastaaPoista

Jätäthän kommenttisi!

En julkaise asiattomia/provosoivia kommentteja. Risut ja ruusut ovat tervetulleita, kunhan kommentointi pidetään asiallisena!