Kootussa Ravissa

24. toukokuuta 2017

Hertta on poissa


Eipä tässä elämässä mikään menisi niin kuin on suunnitellut. 

Mulle maailman tärkein kaveri on jouduttu juuri päästämään pois. 
Hertta oli yön aikana saanut pahan ähkyn ja suolikiertymän, mitä ilmeisimmin karsinaan seinälle jumiin jäädessään piehtaroinnin seurauksena. Vein sen heti Hyvinkään Animagiin mutta jotenkin jo siitä näin että se ei sieltä takaisin tule. 2 tuntia vain vietettiin siellä ja mikään ei auttanut. 


Hertta ei ollut ainoastaan hieno hevonen, vaan todella suuri persoona joka rakasti kaikista eniten olla ihmisten seurassa, jos vaikka jatkuvasta hörisemisestä ja juttelusta saisi porkkanan palkkioksi. Se oppi kaikki kerrasta ja kertoo jo paljon jos amatööri saa opetettua sille kaikki GP- liikkeet ilman että kuskilla selässä on minkäännäköistä käsitytä mistään mitä pitää tehdä. 
Koskaan ei Herttaa tarvinnut nähdä vihaisena.
Viimeiseen asti se hörisi jos joku ihminen sitä kohti käveli... 
Nyt mulla on Hertasta enää jäljellä kasa tukkaa...

Vaikka meidän olohuoneen seinä näyttää siltä että se olisi jonkun 13 v tytön ponihuone, niin pakko sanoa että nuo Hertan saavutukset eivät seinältä pois lähde...69 kommenttia

 1. Voimia ihan hirveästi. Hertta oli hieno hevonen!

  VastaaPoista
 2. Osanottoni hienon hevosen ja tärkeän eläinystävän menetyksen johdosta.

  VastaaPoista
 3. Osanotto upean Hertan menetyksestä. Itku tuli täälläkin, vaikka en teitä muuten tunne kuin tämän blogin välityksellä.

  VastaaPoista
 4. <3 Voimia aivan suunnattomasti. Hertta oli kyllä ainutlaatuinen, ja teidän huimaa kehitystä oli niin hieno seurata.

  VastaaPoista
 5. ihan kauheaa! ihan tuhannesti voimia sulle ;(

  VastaaPoista
 6. Niin surullista, eihän tätä voinut ilman kyyneliä silmäkulmassa lukea. Hertta oli hieno hevonen ja te aivan mahtava pari. Niin se vaan on, että parhaat lähtee ensimmäisenä. <3 Suuret osanotot ja voimahalit!

  VastaaPoista
 7. Todella surullinen uutinen! Blogia pitkään seuranneena olette tulleet niin tutuiksi että aivan pahalta tuntuu täälläkin :( Kaunis hevonen ja mikä opettaja se onkaan ollut <3 Voimia teille kaikille <3

  SannaS

  VastaaPoista
 8. Voi ei, kyyneleet tuli silmiin tätä lukiessa :'( Olen pitkään seurannut blogiasi, vaikken olekaan ikinä kommentoinut.
  Paljon sinulle voimia suureen suruun <3 Onneksi ihanista ja onnellisista muistoista ei tarvitse ikinä luopua.
  - Tiia

  VastaaPoista
 9. Osanottoni rakkaan ystävän menetyksestä!! <3 Hertta oli upea hevonen ja olit tehnyt hienon työn sen kanssa, niistä vaan tulee niin erityisiä kun ne antaa niin paljon ja kun niiden kanssa on takana mahtavia kokemuksia. Kyllä näille saa olla niin kiitollisia kaikesta! Voimia suruun ja vaali kaikkia ihniam uistoja joita sinulla on hänestä!

  VastaaPoista
 10. Osanotot. Onneksi muistot jaavat parhaasta kaveristasi ! Kylla sina selviat. Tsemppia !

  VastaaPoista
 11. Huomasin kommentin tästä eilen facebookissa ja täytyy kyllä sanoa, että sydän ihan nyrjähti. Teille olisi suonut vielä paljon yhteistä aikaa. Voi Hertta, otan kamalasti osaa ja tsemppiä Noora.

  VastaaPoista
 12. Olen niin pahoillani :( Itsekin juuri rakkaan ystävän menettäneenä tiedän miltä se tuntuu. Paljon voimia, ja toivottavasti jossain vaiheessa vastaan vielä kävelee uusi ihana hevosystävä! Muistot Hertasta kuitenkin varmasti säilyvät ikuisesti <3

  VastaaPoista
 13. Vilpitön osanottoni rakkaan ystävän menetyksestä. <3

  VastaaPoista
 14. Osanottoni suureen suruun <3 Sinä ja Hertta toitte aina niin suuria motivaation puuskia ja "kyllä mekin vielä joskus"-tunteita onnistumisienne kautta, että itsellekin nousee kyyneleet silmiin tämän uutisen johdosta :( Voimia sinulle Noora!

  VastaaPoista
 15. Voi Noora :( olen niin pahoillani. Tiedän miltä hevosen menettäminen tuntuu :( teit vuosien aikana niin upeaa työtä Hertan kanssa ja siinä sivussa opit varmasti itsekin paljon. Voimia surun keskelle.

  Ehkä Hertta tapaa Nakin siellä isolla vihreällä laitumella ja voivat pinkoa ympäriinsä auringossa punaisina hehkuen.
  -Mari

  VastaaPoista
 16. Lämmin osanotto <3
  Kun näin suru-uutiset fbkista, itkuhan siinä tuli itsellekkin. Hertta oli aivan mahtava hevonen, näin ulkopuolisen silminkin katsottuna. Annoitte valtavasti inspiraatiota omaankin tekemiseen ja sinä saat olla ylpeä siitä työstä minkä Hertan kanssa teit ja minkä Hertta teki mahdolliseksi.

  VastaaPoista
 17. Eihän tämän näin pitänyt päättyä :/ Osanotot ja paljon jaksamista <3

  VastaaPoista
 18. Voi miten hirvittävän surullista. Hertta oli kyllä ihan superspesiaali hevonen. En tiedä ketään toista, joka olisi tuollainen hörisijä. Sen lisäksi että oli vielä niin äärettömän lahjakas. Hertta oli myös onnekas saadessaan sut elämäänsä, te olitte ihan huippupari. Voimia Noora!

  VastaaPoista
 19. Voi ei. Näinkin yllättäen se elämä muuttuu.. Hertta oli vuoden nuorempi kuin nykyinen vuokrahevoseni ja pakkoa sanoa, että pelko on aina läsnä ilonkin keskellä, että milloin täytyy se rakas ystävä päästää poies.

  Voimia suureen suruun ja toivottavasti kaikki kääntyy paremmin päin. Monella hevosbloggaajalla tuntuu nyt olevan vaikeat ajat. :(

  Vielä kerran voimia ja onnea tulevaisuuteen ♥

  VastaaPoista
 20. Hurjasti voimia suruun. <3
  Niinhän siinä eräässä runossakin sanotaan, hevoset eivät koskaan ole meidän, ne ovat vain käymässä täällä ja opettavat meitä. Niin surullinen, mutta niin ihana runo.
  Hertta oli hieno hevonen ja sun kanssa siitä tuli upea, se loisti. Olitte mahtava pari. Niin tiiviisti on tullut seurattua teidän yhteistä elämää jo useamman vuoden ajan, että tapahtuma koskettaa syvästi.
  Tsemppiä Noora ja jakamista surun keskellä. Hertalla on nyt kaikki hyvin ja paljon ystäviä pilvien päällä. <3

  VastaaPoista
 21. Osanottoni ja hirmuisesti voimia ❤

  VastaaPoista
 22. Osanottoni, saitte kulkea yhdessä hienon matkan. Lähtö saappaat jalassa on Hertan tapaiselle hevoselle varmaan paras mahdollinen. Voimia ja uskoa tulevaan.

  VastaaPoista
 23. Osanottoni suureen suruusi!

  Kyynel silmässä tätä uutista luin. Muutaman kerran olen teidät livenä kilpailussa nähnyt ja pitkään blogin kautta seurannut upeaa menoanne.

  Taivaalle syttyi yksi kirkas tähti lisää!

  VastaaPoista
 24. Lämpimät osan otot!❤ Olitte upea pari ja oli todella ilo seurata teidän yhteistä matkaa. Hertta oli upea hevonen ja siitä näki että se todella nautti elämästään sun kanssa💓 Nyt Hertan on kuitenkin parempi olla ja me kaikki voidaan muistella Herttaa mahtavana hevosena, joka eli elämänsä ilolla💖 Hertta oli enemmän kuin 24k kultaa🌟

  VastaaPoista
 25. Osanotot suruun!
  Tuli kyllä kyynel silmäkulmaan kun näin uutiset.. :( <3
  Hertta oli niin upea ja viisas hevonen, enkä ennen oo nähny edes blogimaailmassa niin positiivisen oloista hevosta kuin Hertta. Teidän matkaa aktiivisesti täällä blogin puolella seuranneena voin sanoa että olitte kyllä yksi hienoimmista ratsukoista mitä oon nähnyt!

  Paljon voimia surun keskelle ja Hertalle hyvää matkaa ikivihreille laitumille. <3

  VastaaPoista
 26. Ei ole sanoja lohduttamaan! Mikä valtava menetys. Lämpöisiä ajatuksia sinne!

  VastaaPoista
 27. Kyynel tuli silmään tännekin. Hertan matkaa on ollut hienoa saada seurata! Hirmuisesti voimia ystävän mentyä pois.

  VastaaPoista
 28. Suuri osanotto suruusi. Hertta oli hieno ystava, joka varmasti asustaa sydamessasi koko loppuikasi.

  VastaaPoista
 29. Ei voi olla totta... Hertta oli yksi niistä hevosista, joita suoraansanoen ihailin. Osanottoni <3 Hertta oli hieno hevonen.

  VastaaPoista
 30. Olen niin pahoillani Hertan menetyksestä. Teidän matkaa on ollut huikea seurata. Voimia suuressa surussa

  VastaaPoista
 31. osanotot! Ihan kamalaa miten äkkiä kaikki loppuu ja kuinka pahalta se voi tuntuakaan menettää paras kaveri.... mitkään sanat tähän suruun luultavasti ei hirveästi helpota sun oloa kun näin suuri muutos on tapahtunu elämässä! Hertta oli niin tärkeä sulle ja kamala ajatella et sitä ei enää ikinä nää, perus arki muuttuu ja tulee varmasti monta kertaa haikea fiilis kun ajattelee sitä, mutta vaikka nyt ei siltä tunnu sä pystyt pikkuhiljaa muistelemaan muistoja hyvinä! Voimia vielä! <3

  VastaaPoista
 32. Voimia kovasti, tuntuu niin epäreilulta että sulta vietiin paras ystävä ihan liian äkkiä pois. Teit aivan uskomatonta työtä Hertan kanssa ja välitit kaiken sen ilon mitä koitte blogin lukijoillekin.

  VastaaPoista
 33. Osaanottoni todella, todella upean hevosen pois menosta. Olen sanaton. 💔
  Voimia!

  VastaaPoista
 34. Voi, mikä itku tuli täälläkin, vaikka vain blogin kautta olen teidän menoanne seurannut. Lämmin osanotto! Sinulla on nyt oma enkelihevonen. <3 Kauniit muistot jäävät elämään.

  VastaaPoista
 35. Olen todella pahoillani menetyksestäsi :( Epäreilua, että kävi noin. Oma hevoseni kuoli puoli vuotta sitten, olen vieläkin surullinen siitä mitä kävi, mutta ennenkaikkea onnellinen yhdessä vietetystä ajasta. Voimia!

  VastaaPoista
 36. Osanotot <3 Blogin kautta on ollut ihana seurata teidän tarinaa ja kehitystä. Paljon voimia!

  VastaaPoista
 37. Mä en tiedä mitä sanoa tähän, sillä en voi kuin kuvitella sun surua tässä asiassa. Siitä lähtien kun aloin lukemaan tätä blogia, oon ihaillu sun ja Hertan yhteistyötä, kuinka sä kuvailet sen työmoraalia ja kaikkea mitä oot sen kanssa tehnyt. Kyl täs itekin meinaa tulla itku silmään, paljon voimia ja osanottoni <3

  VastaaPoista
 38. Ei ole sanoja joilla voisi lohduttaa. On ollut hienoa seurata blogin kautta teidän treenejä, upea ratsukko. Voimia suureen suruun <3

  VastaaPoista
 39. Otan osaa :( Olen seurannut blogia ja tippa tuli linssiin kun luin uutista.

  VastaaPoista
 40. Eikä... 😢 Suuret osanotot ja paljon voimia suruun. Hertta oli niin hieno.

  VastaaPoista
 41. Eipä tähän voi mitään sanoa. Sen tiedän, että tuo on kuin nyrkki suoraan naamaan. Tsemppiä!

  VastaaPoista
 42. Kuten joku jo aiempana mainitsi, teidän taival toimi kyllä ehdottomasti inspiraationa minullekin oman ponin kanssa. Suuret osanotot ja voimia sinne ❤

  VastaaPoista
 43. Osanottoni.
  -Marjo

  VastaaPoista
 44. Ei, ihan kamalaa. En nyt vaan osaa muodostaa sanoja, osanottoni ja todella paljon voimia ja tsemppiä. Sä teit todella hienon ja hyvän työn Hertan kanssa ja pidit siitä hyvää huolta. Voimia ❤

  VastaaPoista
 45. Voi Noora, olen sanaton. Voimia sinulle. Hertta oli upea <3 - Jaana

  VastaaPoista
 46. Osanotot suuren surun keskellä <3 Hevosen poismeno on aina karmean lohduton tilanne, mutta tällä kertaa tämä minulle vieraan hevosen lähtö kosketti melko syvältä, sillä luulin joutuvani vappuna samaan tilanteeseen oman 2-vuotiaani kanssa. Tuo kuva noista klinikan teippimerkinnöistä avasi kyynelkanavat

  Hertta sai elää kanssasi hienon elämän. Tulee vielä päivä, milloin voit muistella teidän yhteistä matkaa ilman surua.

  VastaaPoista
 47. Voi ei... Osanottoni ja paaaljon voimia sinne<3

  VastaaPoista
 48. Voi että, olipa surullinen uutinen! Lämmin osanottoni teille Hertan lähipiirille <3

  VastaaPoista
 49. Olen äärettömän pahoillani. Muita sanoja en tässä tilanteessa edes löydä.

  VastaaPoista
 50. Elämä on niin hauras. Vain aika parantaa. Muista kauniit muistot, Hertan tuoksu ja hänen luottamus sinuun ja teidän yhteinen uskomaton taival. Suureen suruun ja lohduttomuuteen Hienon Ystävän pois menon johdosta osaan ottaen taustalta matkaanne seurannut Nyyti

  VastaaPoista
 51. Sanat ovat tällaisessa tilanteessa pelkkiä latteuksia, mutta haluan silti sanoa, että tuntuu pahalta puolestasi. Olitte hieno pari Hertan kanssa, ja annoit sille kuningattaren ansaitseman elämän. Ei teidän tarinan olisi pitänyt päättyä näin. Otan osaa valtavaan suruun. <3

  VastaaPoista
 52. Voimia suureen suruun!❤️ Mun elämäni ykkönen ja paras ystäväni laukkasi marraskuussa vihreille niityille, joten tiiän täysin miltä susta tuntuu.. Tiiän myös että kukaan ei voi suo mitenkään lohduttaa, mutta mulle itelle tuli jotenkin parempi olo kun moni laittoi viestiä ja lähetti tukensa. Ja jos mitenkään auttaa, niin mä aattelin sillon marraskuussa etten ikinä pääse yli surusta, mutta kummasti se elämä vaan jatkuu, tai mä ainakin vaan opein elämään sen asian kanssa, vaikka itelle jäi varmaan ikuiset arvet. Ite kävin ottamassa kans tatuoinnin ja tilasin tosi kauniin taulun, se jotenki helpotti, tuli sellanen olo et Essi kulkee matkassa mukana minne ikinä menenkin.

  Seurasin tosi pitkään tein matkaa ja kyllä silmänurkat kostu kun luin surulliset uutiset, varsinkin kun itsellä vielä niin tuoreessa muistissa.

  Tässä vielä sulle ja Hertalle tällänen, mikä lohdutti muo sillon kun olin sun tilanteessa:

  "Siitä on jo kauan kun tulit elämääni. Päivät, viikot ja kuukaudet ovat seuranneet toisiaan, vuodenajat ovat vaihtuneet. Aika on kulunut liiankin pian.

  Olen kokenut kanssasi paljon;
  kevään vehreyden,
  kesän lämmön,
  syksyn viimat
  ja talven tuiskut.

  Mutta vuoden jokaisena päivänä olet tuonut elämääni ilon, siitänkin huolimatta, että "aina" ei asiat ole sujuneet ihan niinkuin pitäisi.

  Ei mikään tai kukaan olisi voinut minua paremmin surussani lohduttaa.
  Olet vapauttanut minut kahleistani ja antanut minulle tilaisuuden hengittää!"

  Hirveesti voimia vielä! Mun heppa Essi odottaa Herttaa tuolla ylhäällä!

  ❤️: Noora ja enkeliheppa Essi

  VastaaPoista
 53. Voi ei, osanottoni ja voimia! Kauniit muistot jäävät elämään, Hertta oli hieno hevonen ja persoona!

  VastaaPoista
 54. Otan sinua kädestä,
  en puhu,
  olen vain lähelläsi.
  Itken kanssasi,
  kunnes jaksat taas hymyillä.

  Surussa myötäeläen ja osaa ottaen,
  Maarit L. :'(

  VastaaPoista
 55. Osanotot tapahtuneesta ja voimia sinulle!

  VastaaPoista
 56. Suuri suru. Vaikka en Herttaa koskaan tavannut livenä tuntui se kuin ystävältä.
  Yritä jaksaa ja katso rohkeasti eteenpäin. Vanhapiika Jne

  VastaaPoista
 57. Pitkään oon seurannut sun ja hertan matkaa anonyyminä ja kommentoimatta. Nyt on pakko vihdoin sanoa jotain, kun niin monet kerrat olen ollut vaan hiljaa.
  Oon ihaillu teijän matkaa ja jännittänyt kuin pikkutyttö jokaista enemmän tai vähemmän tärkeää kisaa. Niin suunnattoman paljon vinkkejä ratsastukseen liittyen ja inspiroivia tekstejä, että koukuttavuutensa vuoksi lähes joka päivä on pitänyt käydä tarkistamassa onko jo seuraavaa postausta tullut.
  Hertta vaikutti uskomattomalta hevoselta ja olitte pysäyttämättömiä yhdessä. Hurjasti tsemppiä, ootte minun ja selvästi monien muidenkin ajatuksissa❤

  VastaaPoista
 58. Osanottoni. Olitte Hertan kanssa niin inspiroivia. Elämä jatkuu, voimia sureen suruun ❤️.

  -bee

  VastaaPoista
 59. Osanotot! Olitte hieno pari ja kaikkea hyvää! Kertoo hevosesta ja ratsastajasta paljon, että ruudun välityksellä pystyy inspiroimaan ja opettamaan tällaista tavallista tallaajaa ja muita lukijoita!

  VastaaPoista
 60. Osanotto valtavaan suruun ❤️ Hertta oli hieno ja kuten sanoit, suuri persoona. Se välittyi blogisi kautta.
  Voimia ja kaikkea hyvää Sinulle tulevaan!

  VastaaPoista
 61. Osanottoni ja voimia suuren suuruun! Hertta oli upean oloinen tyyppi, ihan ehdoton suosikkini kaikista blogimaailman hevosista. Yhteistyönne on ollut täyttä kultaa ja näin ruudunkin takaa on oppinut teiltä niin paljon ratsastuksesta. <3

  VastaaPoista
 62. Voi miten surullinen uutinen! Voimia kovasti.

  VastaaPoista

Jätäthän kommenttisi!

En julkaise asiattomia/provosoivia kommentteja. Risut ja ruusut ovat tervetulleita, kunhan kommentointi pidetään asiallisena!