Kootussa Ravissa

3. lokakuuta 2011

Viimeiset kisat tälle kaudelle...

... ja ihan mukavasti meni!

Mentiin Järvenpäässä aluekilpailuissa He A:10 ja FEI Junioreiden esiohjelma VaB. Helpossa aassa tehtiin tosi lyhyt verkka, ja sitten mentiin hieman kylmiltään radalle. En halunnut rasittaa hevosta, sillä se on ollut hieman huono koko tämän viikon, joten mahdollisimman vähän kilometrejä alle. Menin pitkästä aikaa nivelilillä helpon aan, en edes muista koska viimeksi olisin mennyt nivelillä kisoissa. Mutta oli verkassa hyvä, kilpailumaneesin pohja oli hieman kova, ja se näkyi, sillä H vähän jännittyi tai oikeastaan muuttui varovaiseksi. Käynnissä oli vähän turhankin avoin muoto. Itse en sinäällään ollut kovin vakuuttunut radasta, tuntui että mentiin se juostenkusten. Mutta tuomarit olivat erimieltä (WHAT???) ja saatiin 62,5 rosenttia ja oltiin toisia. Ei hassummin? En kyllä vieläkään mmärrä miksi. Toinen tuomareista ei oikein tykännyt meistä, ja antoi molemmissa luokissa 10 pistettä vähemmän kuin toinen. Mutta mielestäni tämä skaala toistui kaikkien ratsukoiden kohdalla.

Ainut pikku vika helpossa aassa sattui, kun tullaan alkutervehdykseen, jota ei ole. :D Ratsastetaan vain suoraan sisään ja käännytään päädystä vasemmalle. No Hertta oli olevinaan viisas ja alkoi jarrutella jo pitkän matkaa ennen käännöstä ja sitten melkein PYSÄHTYI tuomarin eteen! (Se on oppinut että "ainiin tässä tulee aina tää lopputervehdys, vitsit oonhan mä tässä jo tarpeeks pyöriny, heippa!") Minun oli pakko potkaista sitä, sillä vaikka kuinka pungin sitä niin se iski jarrut päälle ja oli päättänyt jo kauan aikaa sitten pysähtyä, joten sai sitten maistaa kunnolla kannusta kyljessä prkl... Tästä saatiinkiin päätuomarilta pieni huomautus, "aivan liian räikeä korjaaminen". noh, totta, toisaalta mieluummin niin, että hepo tajuaa kuuntelevansa minua, eikä päätä pysähtelevänsä ihan milloin huvittaa. Nätisti sitten suoritti kyllä loppuun!:)

Palkinnoksi saatiin Keravan Horse&Riderin lahjakortti, arvoltaan 20€. Keravan Horse&Rider oli lahjoittanut koko luokkaan palkinnot, kiitos heille siitä! Mitähän kivaa ja ihanaa voisi mennä ostelemaan...

Vaativan luokan verkassa H oli mainio! Se oli aivan eri tuntuinen kuin ekassa luokassa. Toki laukkassa näkyi sen pieni jumi takaosassa ja vaihdot oli edelleen epäpuhtaita, mutta tamma yritti tosissaan. Ravi oli todella hyvää ja elastista! Harmi että kilpailukentän pohja upotti hieman ja sinne hyytyi meijän hieno ravi... :D Tipahdettiin samalle He A-tason kokoamisasteeseen.. Höh. Mitään rikkeitä ei vaativassa tullut, ja laukanvaihdotkin oli melko puhtaita! Eka vaihto oli hieman kiukkuinen, sillä H vähän potkaisi sivulle vaihdon aikana. Toka vaihto oli hiukan liian nopea, mutta videolta kun katsoin niin PUHDAS! papereihin kuitenkin 4 ja 5 että "vaihtoi takaa jäljes". Niin minäkin selkään tunsin että takaa tuli jäljessä, mutta videolta kun katsoo niin on puhdas vaihto, joskin takajalat tekevät sen vähän hätäisesti. Mutta olen tyytyväinen kauden lopetukseen! Pros oli 57.7, joka oli sen luokan muihin prosentteihin verratuna hyvä, olin toka ei sijottunut!

Ei olisi hevonen paremmin voinut mennä, kun ottaa huomioon että se ei ole ollut terässä koko viikkona... Vaikka mentiin vain noin 60% tehoilla niin se riitti! Lopputuloksissa kuitenkin Helpon Aan kakkos sija, ja vaativan been 6/15 sija. :)

Vuoden päästä olisi tarkoitus sitten startata vastaavissa kisoissa Va B ja Va A ratoja! Helppo A luokat saavat nyt jäädä taka-alalle.

Nyt Hertalle pieni "sairasloma/syysloma" ja sitten jatketaan viime hetken treenejä ennenkuin tulee pakkaset ja kenttä jäätyy... Höh. Talvi tulee. :(

Tässä vielä linkit tuloksiin.

Helppo A:10

FEI Junioreiden esiohjelma Va B

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Jätäthän kommenttisi!

En julkaise asiattomia/provosoivia kommentteja. Risut ja ruusut ovat tervetulleita, kunhan kommentointi pidetään asiallisena!