Kootussa Ravissa

17. lokakuuta 2011

Loma ei tainnut olla parhaasta päästä.

Nyt on sitten ollut H:llakin pikkuinen kevyempi parin viikon loma. Tuloksena: Se on lyönyt päänsä (ties mihin) 2 vkon aikana, niin monta kertaa, että sillä on nyt 5 reikää päässä. Viimeisin reikä tuli sunnuntaina, kun se aamutallin yhteydessä hamus karsinan puolelta heinää lattialta sillä aikaa kun aamutallin tekijä nosti loimea telineestä. Kuului kauhea PAM ja hevonen sinkas takas karsinaan ja jäi riiputtaa päätä vinossa ja venkslaa kielellä... Tais purasta samalla kieleen tai poskeen. Tuloksena vanhojen pikku reikien lisäksi yksi ISO KUHMU keskellä otsaa, jossa isot haavat. FIKSU! :)

Tätäkö se teettää kun "kilpahevosen" annetaan lomailla? Hevonen yrittää itsemurhaa hakkaamalla päätään seinään??

Kohta joku kukkahattutäti tulee mesoamaan että hakataan hevosta päähän. Täytyykin pitää se visusti seuraavat 2 kuukautta kotona, ettei kukaan näe! :D

Muutoin H on ollut vähän ei-niin-priima ratsastessa. Ennen kengitystähän se aloitti tämän epäpuhtaana liikkumisen sillä, ettei se suostunut vaihtamaan laukkoja ollenkaan. (kyllä, siis hevonen joka tekee vaihtoja joka toisella...) ja kengityksen jälkeen se vielä aristi vej. Nyt ei arista enää vej, mutta se jänne on edelleen hieman lämpimämpi kuin muut jalat. Vasemmalta lautasten päällä oleva jumi on alkanut hellittää hieman, ja H vaihtaa suht ok:sti jo laukkoja. Yksittäiset vaihdot tulevat pyynnöstä, mutta ne ovat kireitä takaa, puhtaita kuitenkin, mutta takajalat vaihtaa tosi jäykästi ja kiireisesti. Eli todenäköisesti sillä on vas. pakaralihaksessa jokin pieni venähdys. Lämpölinimentillä,hieronnalla ja venyttelyllä ollaan menty, eiköhän se siitä.
Onneksi nämä vaivat tulivat vasta kisakauden lopuksi. Aika tylsää olisi ollut jos vaikka elokuussa tämä olisi tapahtunut, sinne olisi mennyt kisat syksyltä...

Vaikka varsinainen kisakausi on loppunut, niin aikeissa olisi kuitenkin pitää vireyttä yllä, kiertelemällä joskus muutamia pikku harkkakisoja lähitalleilla, ne kilpailut missä on vaativa b luokkia, olisi kiva käydä katsastamassa. Pysyisi H:lla tatsi yllä. Toki se joulun-tammikuun aikoihin saa pitemmän kevyemmän jakson, mutta sitten siitä eteenpäin olisi tarkoitus noin 1 krt per kuukaus käydä harkkakisoissa jokunen vab tuuppimassa. Sammaliston tallilla on joka vuosi järjestetty harkkakisoja, luokkia on aina he b:stä pyhään yrjöön. Jos H palautuu hyvin talven aikana, niin EHKÄ (iso EHKÄ) voisi kokeilla harkkakisoissa Va A:n radan.

Mutta nyt H saa parannella mustelmia naamassaan ja kireitä lihaksiaan persiissä! :)

2 kommenttia

  1. Auts! Onko H:lle kasvanut karvoja jo tilalle? Kultsilla valkoisten karvojen pelko tosiaan oli ihan aiheeton, naama on parantunut tosi hyvin ja toivottavasti teilläkin. Tää on joku kouluheppojen yhteinen oivallus tää pään telominen! Paranemisia teille! :)

    VastaaPoista
  2. Joo, nyt alkaa pikkuhiljaa Hertan naama olla karvallinen :) Onneksi on talvikarvan kasvatusaika, niin kasvaa nopeammin! Mutta sen verran kovaa se jysäytti päänsä tuolloin, että siihen on jääny jonkinasteinen luulikaa. :( Eli keskellä otsaa kun käsin kokeilee niin tuntuu muhkuraa/pattia tuon entisen ruven kohdalla. Onneksi ei pahemmin näy päällepäin.

    Ei taida olla kouluhevosia järjellä pilattu, tosiaan... :)

    VastaaPoista

Jätäthän kommenttisi!

En julkaise asiattomia/provosoivia kommentteja. Risut ja ruusut ovat tervetulleita, kunhan kommentointi pidetään asiallisena!