Kootussa Ravissa

27. syyskuuta 2011

Kisaviikonloppu ja pohjanoteeraus

Lauantaina siis ratkottiin Etelä-Suomen alueen seurojen aluemestaruuksista kouluratsastuksessa. Jokelan Ratsastajia edustettiin  ja tulos ei tainnut olla joukkueen kannalta mikään mahtava. Toisaalta, saatin edes joukkue kasaan, se oli jo saavutus!

Oma suoritukseni oli hieman vaisu... Virheitä ei sattunut, mutta hepo tuntui hieman kireältä ja hakeutui koko ajan etupainoiseksi. Niinhän niissä papereissa sitten lukikin koko ajan "more uphill, more uphill"... TOTTA! Ohjelma oli FEI Ponien esiohjelma HeA. Ihan mukava ohjelma, tosin ei mistään helpommasta päästä helpoksi luokaksi. Ihankuin Va B mutta ilman vaihtoja. Itseasiassa oletteko huomanneet, että kyseinen ohjelma on raviohjelmaltaan TISMALLEEN samanlainen kuin Prix St Georges? Ihan samassa järjestyksessä tulee tietyt liikkeet ravissa. Laukkaohjelma on eri. Melkein mentiin Pyhää Yrjöä, hehheh.
Prosentin jäi 63.377 ja sija oli kolmas. Hieno oli valkoinen rusetti, pitkät nauhat. Hertta tietty pelkäsi sitä... :) On se niin kiva kun on yliherkkä hevonen.

Sunnuntaina jatkui sitten kisojen merkeissä. Tällä kertaa suunnatiin taas Lahteen Takkulaan. Sama paikka jossa kuukausi sitten voitettiin kansallinen vaativa b ja helpossa aassa olimme toisia. Hertta oli tälläkin kertaa ihan ok siellä ympäristössä (yllättävän paljon se näyttää pitävän siitä paikasta), mutta suoritus ei mennyt ihan putkeen.
Ei se varsinaisesti pieleenkään mennyt, mutta tuli pikkurikkeitä, nehän tiputtaa heti pisteitä. Ratsastettavuus oli parempi kuin edellisenä päivänä, mutta nyt se keskittyi vähän kaikkeen muuhun, jolloin se näkyi mm vaihtojen epätasaisuutena.
Lisäksi juuri kun olimme menemässä diagonaalille ensimmäiseen laukanvaihtoon, radan vieressä oli hevonen joka alkoi hyppimään pystyyn/riekkumaan. Tottakai H pelästyi sitä ja siitä tuli pientä kiemurtelua sitten vaihtoon. Vaihto oli puhdas, mutta se tuli askeleen jäljessä avuistani.Toinen tuomari antoi 7 ja toinen 5? Hmm...
Toinen vaihto oli takajalat jäljessä ---> ei ollut tarpeeksi kuulolla taaskaan. Siitä räpsähti 4 ja 5 tuomareilta. Hitto, vaihdot olisivat olleet 2x pisteillä, joten siinä menetettiin paljon. Lisätty käynti oli myös x2 ja se oli tällä kertaa yllättävän hyvää käyntiä, mutta silti toinen tuomari antoi "5 passimaista"???? Nyt en kyllä todellakaan ymmärrä mitä passimaista siinä oli. Se oli hieman hätäistä, muttei todellakaan passimaista. Arvostelulaji. Jeejee...
Loppujen lopuksi prosentteja tuli 61.354 eli tavoite saavutetu (aina väh 60 % vaativista.) Harmillisesti tulos ei riittänyt sijoille. 4 palkittiin, olin 7/13. Eli jos olisi vaihdot onnistunut ja se olematon "passikäynti" olisi ollut parempaa niin oltaisiin tod.näk rusetti saatu.

H oli kuitenkin hieman oudon oloinen. Olen aika varma että sillä oli maha kipeä, sillä se nosteli koko ajan häntää ja huiski tarhassakin oudosti koko ajan sillä. Ehkä se vaikutti koko vlopun ratsastuksiin, eikä se kyennyt keskittymään tarpeeksi. Mutta ihan tyytyväinen saa olla! :)

Tänään tuli taas karu pudotus maanpinnalle... Ratsastaessa H oli aivan kamala! Hevonen joka viime tiistaina teki sarjalaukanvaihtoja joka toisella askeleella, ei tänään kyennyt esittämään edes yksittäistä vaihtoa!!! Vaikka kuinka pohkeella pyysi niin mitään ei tapahtunut! Ennenkuin menin ratsastamaan, se veti rallia tarhassa täysillä. Ehkä sille jäi piukee vaihde päälle ja ei vain kuunnellut ollenkaan apuja.

Tää ratsastus on välillä niiiiin turhauttavaa! Josko huomenna paremmin?

Viikonloppuna olisi 'Järvenpäässä kauden viimeiset kisat, He A:10 ja FEI junioreiden esiohjelma Va B olisi ohjelmina. Toivottavasti siihen mennessä hevonen taas osaa laukanvaihdot...

Yksi varjopuoli myös tulevissa kisoissa on. H kengitetään torstaina, joten sillä on vain 3 päivää aikaa toipua siitä. Se on niin arka kavioistaan, että yleensä voi olla vähän jäykkä/ep kengityksen jäljiltä. Se näkyy lähinnä avo ja sulkutaivutuksissa. Toivottavasti ei muuten. Saas nähdä mitä tuleman pitää.

Onneksi kisakausi on kohta jo ohi!

2 kommenttia

  1. Sullahan on kiva blogi! Ja hieno hevonen ;) Tsemppiä treeneihin(:

    VastaaPoista
  2. Kiitti paljon! Vasta tässä harjotellaan bloggausta :)

    VastaaPoista

Jätäthän kommenttisi!

En julkaise asiattomia/provosoivia kommentteja. Risut ja ruusut ovat tervetulleita, kunhan kommentointi pidetään asiallisena!