Kootussa Ravissa

9. toukokuuta 2018

Hansun Va B debyytti!

(Edit: Pakko sanoa tähän alkuun, että mulle kävi niinkin köpelösti että unohdin julkaista tämän postauksen... :D
Ihmettelin että onko noin etten saa yhtään kommentteja vaikka kisat meni hyvin ja olisi ollut varmasti keskusteltavaa. No ei se ihme ole ettei kommentteja tule, kun teksti ei pärähdä ihmisten ilmoille. Hahha.
Tässä kuitenkin nyt teksti myöhässä julkaistuna!)






Olipa hyvä että menin sen kaksi luokkaa kotikisoissa! Hansu voitti harkkakisojen Va B luokan prosentein 62,75!!! :)))
Luokassamme oli kolme osallistujaa eli ihan ruusukekin saatiin! Arvasin että Hansu on parempi hevonen ohjelmissa jossa on jo jotain "temppua". Parempi keskittyminen ja kun alle saa "harjoitteluluokan" niin Hansu on niin paljon rennompi ja heti eri hevonen toisella radalla mitä ekalla.

Ensimmäinen luokka eli He B meni aivan penkin alle ja ratsastin vieläpä loppuun radan väärin!
Ei Hansu mitenkään tuhma ollut mutta sillä meni vähän herne nenään kun rata oli lyhyellä radalla ja kaverit kävelivät ryhmässä toisessa päässä maneesia. Meni keskittyminen ihan vain kavereiden vahtaamiseen joten meno oli hyvin kiemurtelevaa. Näytti siltä että kyseessä olisi ollut 4-5 vuotias hevonen joka on ekaa kertaa "isolla kirkolla"... :D
Kommentit: Tänään kovin jännittynyttä, rauhallisesti esitetty. Hevonen pääsee varmasti oikeuksiinsa vaikeammissa luokissa. Lupaavia pätkiä"
Kommentit olivat tosi jees. Selvästi tuomari tykkäsi hevosesta ja näki siinä laadun mutta tietenkin jännityksestä pitää rokottaa. Papereissa numerotkin olivat täysin oikeita omasta mielestäni. 7,5 lisäyksistä mutta ala-arvoisia rikkokohdista ja tietenkin pisteiden vähentäminen väärin ratsastamisesta.
Mutta ei siitä sen enempää... Radan jälkeen olin tietty vähän pettynyt, naurattaa että on se kumma kun He B ohjelma menee noin. Moni kyllä tallilla sanoi "Ei voi mitään, unohdat vaan ton ja sitten vaativaan!"
Verkkaan olin  kuitenkin tyytyväinen, Hansu liikkui tosi kivasti ja varsinkin laukka pyöri oikein hienosti! Eräs valmentaja/tuomarikin sanoi että Hansulla on todella hyvä laukka kun se laukkaa noin. Ja olen samaa mieltä! Mutta jännitys tietenkin pilasi sitten radan. Menin tosiaan maastoon yksin käppäilemään radan jälkeen. Menin kiipeilemään mäkiä ja otin vähän laukkaa mäkeen ylöspäin.  Hansu oli metikössä oikein rauhallinen ja löntysteli menemään. Sitten takaisin talliin ja Hansu ehti syödä ja huilata 1.5 tallissa ennen kuin puin kanget päähän ja suuntasin Va B verkkaan.

Ajattelin ettei nyt Va B varten tarvitse pitkää verkkaa koska käytiin kuitenkin maastossa ja alla oli He B luokka verkkoineen. Hansu tuntui maneesissa verkassa taas tosi hyvältä! Ei edes paljoa kyttäillyt valopilkkuja tai aitoja. Liikkui rennosti ja kivasti. Verkkasin noin 15 minuuttia ja sitten olikin mun vuoro olla ekana tässä luokassa.
Ja voi että silloin kun tuo hevonen on hyvä niin se todellakin on sitä! Ei sen meno muuttunut miksikään vaikka kaverit lähti maneesista ulos (1 hevonen jäi seuraksi tuomarin päätöksellä jokaiselle hevoselle). Hansu suoritti tyynesti ja varmasti koko Va B radan! Ravilisäyksistä se sai jopa 8 numeroksi! Raviohjelma oli rento ja kiva, mutta paikoitellen tahti ei ihan säilynyt samana, mutta se nyt on selvää nuoren kanssa. Katsotaanpa vuoden päästä niin sekin on jo varmasti täysin eri meininki. Ensimmäinen laukanvaihto meni rikki koska Hansu niin aavisti että nyt vaihdetaan ja se oli vähän pomppivaa menoa ennen vaihtoa mutta toka vaihto oli jo puhdas vaikkakin vähän pieni takaa, joten saatiin siitä vain 6 numeroksi, mutta kuitenkin kiva huomata että vaihdot alkavat kohta olemaan ratavalmiita. Pari kk sitten se oli vielä alkutekijöissään vaihdoissa. Muutama kuukausi niin vaihdot ovat varmasti jo plakkarissa varmempina.
Avot ja sulut olivat oikeastaan kaikki 6.5 kommenteilla "hyvä taivutus" tai lisänä "rohkeammin", mutta pääasia että taivutuksessa musta tuntui että saan todellakin taivuttaa ja se tuntuu helpolta.

Kommentit Va B radasta:
"Ravissa todella hyviä pätkiä, vaatii kuitenkin lisää voimaa jotta jaksaa kantaa koko ohjelman tahdissa. Temput ok, laukassa vielä jännittyy"
Nyt kuitenkin sain kaiken esitettyä asiallisesti ja tunne oli selkään hyvä, jopa laukassa vaikka se oli vähän kireämpää menoa. Pystyin säätelemään koko hevosta eikä mitään kiemurtelua tullut. :)
Hiomista on tietenkin ja prosentit täytyy saada ylös mutta hei, tämä oli Hansun elämän ensimmäinen vaativa ja itseasiassa sen elämän kuudes koulurata... Joten enpä menisi valittamaan!

Toistaiseksi Hansulle kaksi luokkaa kisoissa, joista ensimmäinen menee verryttelynä! Sillä se toimii. :)











9 kommenttia

 1. Mä odottelin tätä postausta! Hyvältä näyttää näin amatöörin silmin :)

  VastaaPoista
 2. Näyttää tosi hienolta! Kertoo myös sinusta ratsastajana, miten nyt Hertan jälkeen tiedät jo kuinka viedä hevosta eteenpäin. Ei ihme, että tulosta tulee:) Tsemppiä jatkoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hertta oli niin mahtava opettaja. Antoi mun kerta toisensa jälkeen yrittää ja testailla eikä se suuttunut koskaan!

   Poista
 3. Eipä uskoisi samaksi hevoseksi kuin sillon kuin aloitit tämän kanssa! Itselläni ei ole mikään kummoinen hevossilmä ja olin aika epäuskoinen, kun ekan kerran sen kuikelona nuorena videolla näin kipsuttelemessa, mutta kyllä nyt näkee osaamatonkin tämän hevosen upean potentiaalin. Hienoa työtä olet tehnyt ja paljon tsemppiä jatkoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En mäkään koskaan ajatellut että Hansu liikkuisi noinkin isosti ja keinuen mitä se nyt antaa esiin. Se oli niin voimaton vielä 5 vuotiaana ja muutenkin tuntui että kasvu pahasti kesken. Nyt kun se on 7 alkaa vasta tuntua että se rotevoituu pikkuhiljaa ja pahimmat kasvumuutokset alkaa hiipumaan. Heti muuttuu liikkuminenkin ja voimaa tulee! :)

   Poista
 4. Aivan mahtavaa! Hyvä te! Hansu on niin upea - jo nyt! Mitä saammekaan nähdä kun vielä tuosta voimaa tulee lisää ja jännittyneisyys katoaa. Ah!

  Aurinkoista toukokuun jatkoa!
  Maarit L. 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pari vuotta varmaan odotellessa! :D eiköhän se siitä kun energiaa alkaa kulumaan paremmin oikeisiin asioihin :)

   Poista
 5. On se kyllä komea, satuponi 😍

  VastaaPoista

Jätäthän kommenttisi!

En julkaise asiattomia/provosoivia kommentteja. Risut ja ruusut ovat tervetulleita, kunhan kommentointi pidetään asiallisena!