Kootussa Ravissa

17. helmikuuta 2018

Taivu!

Muutama viikko sitten Hansulla oli kevyempi viikko alla. Tällaisia on hyvä pitää, ei täyttä seisottamista vaan lähinnä maastoilua, liinassa työskentelyä tai vain peruskeventelyä. Vaikka se varmasti tekee hyvää niin olen huomannut että paluu "täyteen työhön" on hankalempaa.
Viime valmennuksessa oli ollut tämä taukoviikko ennen valmennusta ja jouduttiin kyllä käydä niiiiiiin perusteet taas läpi. Hansu oikein mielellään kulki niin kauan kun kevensin ja annoin sen mennä "kevennetysti". Sitten kun istuin alas harjoitusraviin ja alettiin työstämään voltteja ja avoja niin meinasi kuppi mennä nurin! Eihän tuo mitään tee mutta kyllä sai taas oikein lähteä liikkeelle aakkosista a, b, c, ennenkuin aletaan muodostamaan lauseita tai edes sanoja...

Emme tehneet tunnilla muuta kuin voltteja ja avoja ja pyörittiin pääty-ympyrällä. Hansun täytyy t-a-i-p-u-a eikä pullottaa kyljistään vastaan. Tuossa on orin ominaisuus joka voisi jäädä pois, eli kylkien pullottaminen. Se ikäänkuin vetää henkeä sisäänsä ja vaan pidättää sitä. Ei mitään reaktiota kyljistä ja se saa tällä mut "tönäistyä" satulasta irti. 
Lopuksi kyllä tapahtui sitten "ilmapallon tyhjeneminen" ja Hansu suorastaan huokaisi ilmat pihalle ja muuttui pehmeäksi kyljistään jolloin se alkaa kantamaan. Tällöin pääsen vaikuttamaan siihen ja pohkeesta tapahtuu taas reaktio eteen, eikä vain kahta kauheampi passagen leiskautteleminen paikallaan! Kun kyljet pullottaa niin vaikka kuinka käytän jalkaa mitään ei tapahdu. Se vaan nostelee jalkojaan kiivaammin ylös ja hyvä  ettei potki takasillaan mahaansa koska niin kipakasti se askeltaa! Sitten kun se puhaltaa ilmat pihalle, ravista tulee tavallista ja se lähtee työntämään eteen. Yhtäkkiä voinkin laskeutua oikeasti alas satulaan ja se hyväksyy sen. 

Hankitreenit nyt osana meidän treenejä niin kauan kun vaan pystyy! Hansu on peltoilun jälkeen ollut aina hyvä ratsastaa!

Tyyppi oppii kyllä lisäämään hangessa hyvin, siirretäänpä tämä kesän radoille... jookos?

Onneksi kun tämän "peruskoulun" käy taas läpi loman jäljiltä kerran, ei jatkossa ole ongelmia. Hansu menee ihan normaalisti ja pääsen sen ympärille koskemaan. Ihankuin mitään ongelmia ei tässä olisi ollutkaan! Tyytyykö se kohtaloonsa? :D
Riittakin aina sanoo että lusitanon kanssa taitaa helpompaa ne GP-liikkeet mutta vaikeempaa onkin vain mennä tavallisesti ja taipua. Nämä on kyllä niin kiivaita, olisivat valmiit antamaan kuun taivaalta vaikkei edes tiedä miten lentää. Pyydät jotain yksinkertaista asiaa niin tarjotaan jo piaffia. Eipähän ainakaan tarvitse patistella töihin! Pikemminkin nämä täytyy saada tekemään vähemmän. Sitten kun nämä saa rennoksi niin ne antaa kyllä ratsastajalleen ihan kaiken! 

Mulla on käytössä mun valmentajan kanssa Trainer4Riding sovellus ja sinne suunnitellaan viikko-ohjelmaa ja se on näppärä sovellus päivittää miten on mennyt ja onnistuuko kotiläksyt. Tällä hetkellä nyt tämän 2 viikon aikana viime valmennuksesta onkin tehtävä yksinkertainen: taivutukset!!! 
On näppärä sovellus, tosin mun täytyy tutustua tähän vielä lisää että saisin suurimman hyödyn. Testailen vasta!


Olen  huomannut että Hansun eteneminen menee aaltomaisesti. Kuukausi sitten oli hurja nousuvaihe. Valmennuksissa päästiin oikeasti työstämään laukanvaihtoja ja Hansu oli maaginen. Sitten yleensä hyvää vaihetta seuraa se huonompi. Valmennuksissa huomaatkin jankaavasi ihan perusasioita eikä tulisi kuuloonkaan tehdä yhtä vaativaa tehtävää kuin viime viikon supertreeneissä! Sitten tuleekin taas hyvä kausi ja hevonen menee 2 askelta eteen jälleen, jonka jälkeen taas huomaat että meetkin 1 askeleen taaksepäin. 
Mutta vaikka tällaista 2 askelta eteen- 1 taakse- tyylistä treenit onkin, niin sehän on silti aina eteenpäin. Koskaan kehittyminen ei ole pelkkää nousujohdannetta, vaan vaikka kehittymiskäyrä menee vuositasolla koko ajan ylöspäin, kuoppia tulee matkan varrelle! 


Multa on hirveesti kyselty videoita mutten koskaan oikein saa ketään kuvaamaan videota! Aikataulusyyt. 
Mutta olinpas olevinani fiksu torstaina ja viritin mun videokameran maneesinreunalle ja ajattelin että teen sellaisen pidemmän "klippivideon" niin näkisi vähän Hansun liikettä tällä hetkellä. Noh, idea oli ihan ok, mutta arvatkaa vaan olinko ladannut kameran akun ja se akku loppui 5 minuutin jälkeen kesken hyvin alkaneen keskiravin! :D 
Laitetaan nyt kuitenkin tuo video tähän, sillä on se parempi kuin ei mitään...
Videolla siis pari hassua ravipätkää ja vähän keskiraveja mitä nyt sain onnettomasti kuvattua ennen akun loppumista. 
Hansun omistajalta saan lainaan Pixio robottikameran, joten toivotaan että seuraava video olisi vähän täyteläisempi ;)Pellolla ollaan myös käyty viettämässä vapaapäiviä. Laitan Hansun liinan ja käydään tarpomassa peltoa ja välillä sitten laitan sen ravaamaan ympyrällä. Aikamoinen heppa tää kyllä on... Se ei oikeestaan koskaan riehu ja pysähtyy viheltämällä, pellollakin! :D
Kuten videolla näkyy

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Jätäthän kommenttisi!

En julkaise asiattomia/provosoivia kommentteja. Risut ja ruusut ovat tervetulleita, kunhan kommentointi pidetään asiallisena!