Kootussa Ravissa

3. elokuuta 2014

Jälleen sijoitus PSG:stä!

Hieno ja väsynyt Hertta jaksoi näissä helteissä puurtaa ja sai kun saikin keltaisen rusetin Tuomarinkylässä järjestettävissä kansallisissa Prix St Georges luokasta! Sijoituttiin siis viidensiksi kovassa seurassa prosentein 61,7. :)

Rata ei ollut parasta antia, mutta tällä kertaa se meni täysin rikkeittä! Sarjat tuli jopa mun silmään kellontarkasti ilman ongelmia. Kuitenkin prosentit jäivät noinkin alhaisiksi kun ei meillä ollut esittää okein muuta kuin nuo temput, jotka meni onneksi nappiin. H oli tosi löysä ja hidas ratsastaa, itseasiassa se on ollut sellainen koko viikon. Uskoisin että se vaan johtuu näistä helteistä. Sitä on saanut vähän joka asiassa patistaa. Itsellenikin tuli radalla tuskainen olo kun meinasi loppua multakin kunto kun H oli raskas. Se ei onneksi sinäällään näy päällepäin, mutta kyllä kaikki jotka tietävät miltä esim. Hertan ravi näyttää niin se ei ollut yhtään niin näyttävä.
Meidän bravuuri, eli keski/lisättyravikin jäi vain 6,5 numeroksi, vaikka parhaimmillaan saadaan siitä 8! Eli tosiaan oli puhti poissa.
Jopa laukkaohjelma tuntui tänään paremmalta kuin ravi, vaikka yleensä se on toisinpäin!
Meillähän on nyt tallilla viilennetty maneesi, ilmeisesti se auttaa sen verran asiaa, että jaksaminen on parempaa.Yksinkertaisesti sanottuna rata oli puhdas ja varma, mutta pliisu. Siinä ei ollut oikein voimaa. H olisi saanut kulkea kootummin, mutta nyt kyllä kaikki munkin energia meni oikeasti vaan eteen ratsastukseen. Ei vanha jaksa! ;)


Tuomareiden arvostelu oli mielestäni hyvää ja kaikki täyttä asiaa. Skaalankäyttö oli osalla tiukempaa mutta kaikille kuitenkin samaa. Toiselta 59 % ja toiselta 63%. Kommentit olivat täysin totta ja allekirjoitan kaiken.
Esimerkiksi C: "Siistiä ratsastusta, lisää huolellisuutta taivutuksiin taipuu usein vain kaulasta. Kiinnitä huomiota vakaaseen tuntumaan ja muotoon."
Huomasin tämän itsekin kun H oli niin löysä, että se tuntui myös raskaalta edestä, mitä se ei useimmiten ole. Onneksi tämä ei yleensä ole ongelma, joten tämä on helppoa korjata. Taivutuksiin  taasen oli vaikea ratsastaa kun kaikki energia meni vain eteen ratsastukseen.
Täytyy kuitenkin olla tyytyväinen siihen, että jos nyt vain saisin sekä tämän radan tasaisuuden ja Hertan normaalin energisen liikkumisen yhteen, prosentit saisi helposti ylös! Treeniä vaan lisää lisää ja lisää (ja viileämpiä kelejä kiitos.. ;) )..

Verryttelyssä. Tuo mun uusi plastrong on oikea ruokalappu! :D


Satulan korjausta taakse vielä viime hetkillä.0Lisättyä laukkaa

Lisättyä laukkaa

Hetki ennen vaihtoa.

Lopputervehdykseen

Ja kiitos!

Suureksi yllätykseksi pitkän odottelun jälkeen päästiin kuin päästiinkin palkintojenjakoon

Sijoittuneet. Ja Hertta joukon ainoa punainen! Heh, joka toisella on silinteri ja jokatoisella kypärä.

Kunniakierrokselle lähtö

Kunniakierrosta

Hertta on jo tottunut aika hyvin ruusukkeeseen! Ennen ei voinut kuvitellakkaan ruusuke päässä laukkaamista, saatikka se päässä seisomista!Videon lisään tähän kunhan se latautuu kaikessa rauhassa Youtubeen! Ja siinähän kestää, joten painun kyllä nukkumaan... ;)Ja vielä tämän päiväisestä..

Saavuin tänään sunnuntaina vielä Hyvinkään Polo Jump tapahtumaan toiseen palkintojenjakoon! Sain tietooni yöllä että HyvUra palkitsi minut seuran rankingin menestyneimpänä seniorikouluratsastajana aluetasolla (kauhee sana, seniori... vastahan mä olen 23vuotias))! Junioreissa ja poneissa palkinnon vei tietenkin Ella Paloheimo. Kävin sitten estekisojen yhteydessä järjestettävässä palkintojenjaossa hakemassa kivan mitalitaulun. Kiitos HyvUralle muistamisesta!29 kommenttia

 1. Oikein paljon onnea! Teidän kuulumisia on aina kiva seurata, kun sulla on niin ihana asenne. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi kiva kuulla. :) Koitan pitää jatkossakin asenteen kohillaan!

   Poista
 2. Vautsi,hienosti taas! Onnea!! :)

  VastaaPoista
 3. Onnea sijoituksesta ja Parhaasta rankingistä! :) Ja hei, mä oon _jo_ 24 vuotias! :D Sä oot vielä nuori ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mähän seuraavaks täytän sen 24, eli perässä tullaan kovaa vauhtia ;)

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Nyt on draivi päällä! Tosin parannettavaa on vielä, liikaakin:D

   Poista
 5. Olisi kiva saada videoo teidän onnistuneista radoista :) voisi itse oppia katsomalla ja onnea sijoituksesta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Julkaisen aina kun pystyn videoita radoista. :) Youtubestahan niitä löytyy paljon vuosien varrelta!

   Poista
 6. Onnea! Itse olinkin parhaillaan radankävelyssä kun sua kuulluteltiin ja pohdin että ootkohan sä edes paikalla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aijaa! :D No niin tietenkin, tottakai olit kisaamassa kun ne estekisat kuitenkin oli! :D Tulin joo paikalle, mutten tiennyt mihin piti mennä, kunnes tulikin jo kuulutuksia. :D

   Poista
 7. Onnea! Sulla on tosi hieno blogi, kirjoitat kivasti ja mielenkiintoisesti.:) jatka samalla tavalla.;)

  VastaaPoista
 8. Jes, paljon onnea jälleen sijoituksesta! :) Toitotan varmaan samaa sun blogiin kokoajan joka postauksen jälkeen (:D), mutta teet niin älyttömän hyvää työtä tuon hevosen kanssa ja sulla on niin hyvä asenne, nöyrä mutta kunnianhimoinen, joten siksikin tätä teidän kehitystä on niin mahtava seurata!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Heidi, tosi ihanasti sanottu :)

   Jotenkin tuntuu että tää tilanne pakottaa pitämään nöyränä. Yritän kilpailla monta vuotta kokeneempia ratsastajia vastaan joilla on käytössä kymmenen kertaa kalliimmat ja tasokkaammat hevoset. Välillä olen kyllä kuullut "miten sä viittit yrittää tollasella" mutta sekös vaan sisuunnuttaa yrittämään kovemmin! :p

   Poista
  2. Just hyvä asenne! Ja Hertan kanssa opit ratkomaan monia sellaisia haasteita, mitä ei välttämättä helpommin oikein liikkuvan hevosen kanssa oppisi. Ja siitä voi olla todella paljon iloa myös tulevaisuudessa. :)

   Poista
  3. Toivotaan että siitä on hyötyä jatkossa :)

   Poista
 9. Paljon onnea sulle ja hertalle! Ratsastat kyllä niin siististi ja huolellisesti, että teitä on aina ilo katsella.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Heh, tuosta huolellisuudesta voi olla monta mieltä! Itse aina melkein totean videota katsellessani radan jälkeen että "olinpas huolimaton" :D

   Poista
 10. Onnittelut sijoituksesta! Yritin tuosta yhdestä kuvasta tihrustaa, että mikähän penkki teillä mahtaa olla? :) Terveisin Kirsi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Merkki on Albion ja malli muistaakseni SLK platinum! :) erittäin hyvä istua, ei väännä mihinkään tiettyyn asentoon :)

   Poista
 11. onnea sijoituksesta! vaikkei olis ollutkaan paras mahdollinen rata niin hienoa että ootte jo niin hyviä, että silti irtos sijoitus :) niinkuin joku jo aiemminkin sanoi, sulla vaikuttaa olevan tosi hyvä asenne :) ja Hertta on jotenkin vaan niin ihana ja symppis! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh kiitos :D tai sitten sijoitus irtosi sillä että muilla oli huono päivä x) hertta on kyl tosi symppis, hörisee aina ja jokaiselle, ratsastaessakin... :D

   Poista

Jätäthän kommenttisi!

En julkaise asiattomia/provosoivia kommentteja. Risut ja ruusut ovat tervetulleita, kunhan kommentointi pidetään asiallisena!