Kootussa Ravissa

4. huhtikuuta 2012

Kisailua, sula kenttä, luminen kenttä...

Mikkeli kansallinen He A. www.roonan.kuvat.fi Keskiraviin lähdössä.
Kyllä, hetken aikaa päästiin jo nauttimaan sulasta kentästä! (jopa huimat 2 päivää...) Sitten tuli armas takatalvi, ja kävelyllä mennään. :) Aikamoista tilsaa tulee, joten kompasteluakin on havaittavissa.

Noh, asialle ei mitään voi (paitsi syökää lunta!) joten ei siitä sen enempää.

Mikkelissä käytiin tosiaan pyörähtämässä kansallisissa avaamassa oikea kisakausi. Pettymys oli pienoinen, sillä lähdettiin tyhjin käsin kotiin. Toisaalta, oli hienoa nähdä ,että hevonen oikeasti liikkuu jo varsin mallikkaasti ravissa, muunmuassa avot ja sulut on saatu pysymään tahdissa, ilman niiden muuntumista pieneksi piiperrökseksi. Makeelta H näyttää ravatessaan!
 Kuitenkin raviohjelman hyvyys ei riittänyt tällä kertaa, koska laukka työskentelyssä pudotettiin pisteet. Hevonen jännittyi ja yritti lähteä alta pois jatkuvasti. Keskilaukat ryntäsi / sinkoili. Eihän siitä mitään tullut. Silti He A:sta 62 % on ihan jees riehumalla. Va B jäi 58 % taas samaisesta syystä, eli laukkaohjelmasta...

Noh, en yhtään ihmettele miksei laukka suju. TREENATTIIN NÄIHIN KISOIHIN KÄVELEMÄLLÄ KOKO VIIKKO! Kenttä oli niin surkeassa lumisohjojää sekoituksena, ettei siinä voinut mennä. Siihen nähden siis ihan kelvollisesti meni! :D
Mikkeli kansallinen He A. www.roonan.kuvat.fi. Liikkui H edukseenkin :)


  Ohessa myös muutama kuva 30.3 päivänä otetuista kuvista. Näkee että H tosiaan alkaa ravissa olla edukseen. :)

Siinä sitä ravia. :)


Vastalaukkaa.
Piruettilaukkaa harjoiteltiin, H ei oikein tykännyt, tsekkaa ilme!
Huomatkaa, miten etupainoinen ja takakorkea H oikeasti on. Näin se liikkuu jossei sitä yhtään koita ratsastaa oikein päin. :P Oikee pitkä makkarapötkö!

6 kommenttia

 1. Ai että, tosi kivan näköstä! :) Meilläkin on ollut ongelmaa laukkaosuuden kanssa. Raviohjelma menee hyvin, mut laukkaohjelma pudottaa aina pisteet!

  VastaaPoista
 2. Olisikohan se sitä, että hepoilla on vähän kevättä rinnassa? :D Vähän turhan kepein mielin liikkeellä... :D

  VastaaPoista
 3. Moikka. Rupesin lukemaan blogiasi, kiva että joku muukin "joutuu" treenaamaan kentällisellä tallilla läpi talven (?). En kuitenkaan tiedä hevosestasi tai sinusta mitään, joten pieni infopaketti ehkä blogin bannerin alle sellainen välilehti =) Kisatuloksia yms olis myös kiva seurata, sekä menneitä että nykyisiä uusia.

  VastaaPoista
 4. Joo, me tosiaan joudutaan jäisellä kentällä menee läpi koko talven, eikä meillä edes ole kunnollista aurauskalustoa, joten joko käsin kolataan lunta pois, tai sit pikku traktorilla jos tarkenee! Eli aika siperia olosuhteet! :D

  Kiitos ehdotuksesta, itseasiassa olen halunnut sellaista tehdä. Laittaisin tosiaan itsestäni ja hevosesta erikseen infopaketit bannerin alle ja vielä ne kisatulokset, en vain ole vielä keksinyt että miten se tehdään! :D Olen amatööri näissä asioissa... Mutta kyllä mä ne jossain vaiheessa väsään! :)

  VastaaPoista
 5. Millon ponista kasvaa oikee hevonen..? =)

  VastaaPoista
 6. .... Miten sä tänne löysit?! :DDD Oota vaan, kyl se poni kasvaa hevoseks kun tarpeeks odotat.. ;D

  VastaaPoista

Jätäthän kommenttisi!

En julkaise asiattomia/provosoivia kommentteja. Risut ja ruusut ovat tervetulleita, kunhan kommentointi pidetään asiallisena!