Kootussa Ravissa

19. helmikuuta 2012

Kauden "avauskisat"

Tänään käytiin vetäsemässä rataharjoituksena Jokelan Ratsastuskeskuksessa Va B:2 kauheassa lumimyrskyssä. Melkein jo mietittiin että täytyykö perua, sillä jos tietä ei kotitallilla ole aurattu, ei sinne tallille pääse edes henkilöautolla, saatikka sitten tallin pihasta pois traikun kanssa... Onneksi aamusella ei niin paha keli ollut, joten päästiin lähtemään.

Kisathat oli aivan naapurissa, joten 5 min traikkumatka meni hyvin. Lyhykäisyydessään käytiin siis päivän ensimmäisenä tuuppaamassa rata ja samantien kotiin, eli tunnissa selvittiin "kisareissusta" :D

Menin siis rataharjoituksena, sillä kukaan muu ei tullut Va B luokkaan seuraksi... Höh. Noh, pääsinpähän ratsastamaan maneesiin! Raipan otin suoritukseen mukaan, meneehän tämä harjoitteluna, eikä ole oikeastaan edes kisaluokka. Hevonenhan ei sitä tiedä, onko kyseessä rataharjoitus ja vai KV- kisat..

H toimi ihan mukavasti, ei mitn suurempia rikkeitä. Maneesi on vain 17 metriä leveä, joten vaihdot kolmikaarisella kiemuraulalla meni vähän tasajalka vaihdoiksi (vauhti loppui ja seinät tulee vastaan)  mutta muut vaihdot kokorataleikkaan päätyttyä tuli ihan jees. Tosin viimeistä vaihtoa jarruteltiin, koska kulmassa oli pelottavasti satanut lunta sisään... Sitä sitten piti ihmetellä. :) Mutta ei tullut sinkoiluja tms vastaavaa. 60.313 rosenttia tuli, joka siis on tavoiterajoissa. Tavoitteena siis vakiinnuttaa Va B radat aina sinne 60 tienoille, eli 60 olisi sellainen alaraja.
Hyvin riittävä tulos myös siihen nähden, että en ole paljoa edes ratsastanut. Niinkuin tiedätte, koko tammikuu oli hevosella lepokausi, ja ratsastin sillä vain 9 kertaa! Helmikuu on ollut huonoa sään takia, olen joutunut vain kolaa kenttää... Tämä kisoja edeltävä viikko, jolloin yleensä treenataan kisoihin, meni niin, että kävin jopa keskiviikkona ja lauantaina selässä ennen näitä sunnuntain kisoja... HEHHEH! Olipas siinä oikeaoppista valmistautumista!

Lahjattomat reenaa prkl...

Sitten odottelemaan vaan seuraavia (oikeita) kisoja :) (ja parempia olosuhteita jotta pääsisi harjoittelemaan...)

4 kommenttia

 1. voisit inffoo kisoista ni tuun kuvailee:)

  VastaaPoista
 2. Toki! =)

  Mikkelissä ois, tuskin sinne haluut lähtee :DD

  No mutta keväämmällä kun alkaa oikeesti kisakausi niin on lähempänä ja vieläpä ulkoilmakisoja niin saa kivoja kuviakin =)

  VastaaPoista
 3. Kuvia vois olla enemmän :) Mielenkiintonen blogi sulla kuitenkin!

  VastaaPoista
 4. Joo, olen aivan samaa mieltä :) mulla harvoin vain tallilla on mukana ketään joka voisi kuvata, sillä yleensä käyn yksin ja muita ei siis pikkutallillakäy. Mutta koitan panostaa ja saada edes itse otettua kuvia :)

  VastaaPoista

Jätäthän kommenttisi!

En julkaise asiattomia/provosoivia kommentteja. Risut ja ruusut ovat tervetulleita, kunhan kommentointi pidetään asiallisena!