Kootussa Ravissa

10. elokuuta 2011

Ypäjän kisaviikkoPosted by Picasa
Nyt on Ypäjällä asti käyty kisaamassa ja tulos oli hyvä! Ottaen huomioon, etten nukkunut edellisenä yönä ollenkaan... :) (Osasin jopa laittaa Picasan kautta pari kuvaa kisoista! Kerrankin oivalsin jotain)

Kisat olivat siis lauantaina 6.8 ja kyseessä oli kansalliset kilpailut. Luokat olivat He A:2 ja FEI Junioreiden esiohjelma Va B. Tiimi oli tällä kertaa Riikka painotteinen, sekä kuski että hoitaja/henkinentuki olivat Riikkoja. :)

Ensin ratsastin vaativan ohjelman. Kerrankin hepo ei jännittynyt eikä myöskään hyytynyt radalle, vaan liikkui koko suorituksen ajan reippaasti ja tarmokkaasti. Liikepisteet siis kohisivat, mutta kokoamisaste jäi hieman vaisuksi. Painui ehkä hivenen etupainoiseksi (Hertta on luonnostaan takakorkea, vaikeuttaa entisestään kokoamista) ja tämä näkyi etenkin siirtymisissa, jotka menivät sukeltaen. Pääasia kuitenkin oli, että liike säilyi, ensi kerralla pitää vain liittää siihen mukaan etuosan keveys ja painoa takaosalle enemmän.
  Raviohjelmassa aluksi oli pieniä tahtiongelmia. H tarjoi laukkaa ja pysähdyksiä pienimmästäkin avusta... Joten pientä haparointia alkuun tuli. H myös vähän kuumuessaan tarjoaa kaikkea mahdollista yhtäaikaa ja tulkitsee apuja liian herkästi/väärin, mm vaihtelemalla laukkoja, pysähtymällä, passagemaisella ravilla... Mutta nyt se kuunteli kuitenkin suhteellisen hyvin. Voin olla tyytyväinen :)
Prosentteja tuli 59.118, joka on kansallisesta vaativasta ihan hyvin. Tietty harmitti kun ei sinne 60 asti päässyt... Tosin tästä vain ylöspäin ja vakiinnutetaan ne vaativan prosentit sinne 60 paremmalle puolelle! Olihan meillä aluksi He A:nkin kanssa ongelmia, sitten kun kerran saatiin se 60 prosenttiin, niin siellä ollaan pysytty.

He A rata oli erittäin upottavalla uudella koulukentällä. Sinne sitten meinasi ravi vähän hyytyä paikoitellen. Tosin nyt tahti oli tasaisempi, kulmissa vain huomasi että oli vaikeuksia se säilyttää. Mutta yhtään rikkeitä ei tullut! Keskiaskellajit jäivät harmiksi hieman vaisuiksi, vaikka ne ovat meidän pravuuri. Ensinnäkin kyseisessä ohjelmasa keskiravi ja laukka tulevat pitkällä sivulla ja aikaa sen tekemiseen on vain 2 kirjainväliä, eli todella lyhyt pätkä. Siinä sitten kun vauhtiin pääsee niin pitääkin jo ottaa kiinni. Tähän vielä liitettynä upottava pohja, niin räjähtävät lähdöt jäivät jonnekkin kaukaisuuteen.
Toinen tuomari tykkäsi todella paljon, antoi 68 prosenttia! Toinen ei niinkään innostunut ja antoi 20 pistettä vähemmän... Kivat erot! Yhteisprosenteiksi tuli siis 65.431. Tulos on hyvä, kansalliselle tasolle vieläpä ihan kiva. :)

Kaikenkaikkiaan mukava reissu. Sääkin suosi, sade alkoi vasta kun pakkasimme hevosen autoon. Nyt tuleekin ehkä pienen pieni kisatauko, ensinnäkin siksi ettei sopivia kisoja ole lähistöllä ja myös siksi että silloin kun olisi, niin hevosen omistajalle (eli kuskille), ne ei sovi. Katsotaan josko ensiviikon loppuna kävisin seuran kotitallilla naapurissa vetämässä seura Va B:0 läpi. Eipähän ole paineita kun ei ole kansalliset. :)

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Jätäthän kommenttisi!

En julkaise asiattomia/provosoivia kommentteja. Risut ja ruusut ovat tervetulleita, kunhan kommentointi pidetään asiallisena!