Kootussa Ravissa

12. tammikuuta 2019

Pitkä joulutauko ja hankilaukat

Pitkä on myös taas kirjoitustauko mikä itseäni harmittaa kovin. Mihin on kadonnut se kaikki aika mitä ennen vietin blogin parissa? Huomaa että olin opiskelija blogin aktiiviaikoina, oli paljon enemmän luppoaikaa ja tenttaaminen vaihtui ratsastustreeneiksi ja bloggaamiseksi! :D Tylsää tämä työelämä...

No enivei!
Hansu ja minä ollaan oltu molemmat pidemällä treenitauolla. Vakava treeni on ollut syrjässä ja liikunta on ollut lähinnä hankilaukkailua ja juoksutusta, ollaan pyritty pysymään maneesista pois. Hansussa ei ole mitään vikaa, mutta mussa on ollut. Ennen joulua annoin Hansulle vapaata tarkoituksella pyhien yli. Joulun jälkeen ennen uutta vuotta kolautin kaatuessa rappusiin häntäluun oikeen mojovasti ja se toi yli viikon ratsastustauon. Hansu tosin ei ollut moksiskaan, se on viihtynyt liinan päässä ja tarhassa oikein hyvin. Viimeisin juttu tällä viikolla oli sellainen vuosisadan oksennustauti mulla ettei tosikaan! Oksensin KOKO yön viime su-ma välillä puolen tunnin välein... Koko maanantai meni sitten nukkuessa ja oksentamista ma iltana jatkaessa, joten tämä vei kyllä kaikki mehut niin että pääsin hepan selkään vasta torstaina seuraavan kerran. Sellainen laihdutuskuuri uuteen vuoteen!

Mutta vaikka Hansu on ollut käytännössä lomalla mun takia, osui 5.1 lauantaina mulle ja kuvaaja Tarulle vapaapäivä... En ollut häntäluun takia ratsastanut tosiaan hetkeen mutta kyllä nyt Hansun kanssa uskaltaa pellolle mennä vaikka se on ollut lomalla melkein viikon ;)
Läksittiin sitten hankilaukkailemaan tälle vuodelle ekaa kertaa! Istuin aika paljon kevyessä istunassa ja yllättävän hyvin pystyin lopuksi myös olemaan perusistunnassa. Vähän ehkä illalla tuntui mutta ei niin ettäkö se olisi menoa haitannut.

Olen huomannut tämän joulutauon tehneen Hansulle vain hyvää! Se on saanut tosi kivasti massaa! Pyöristynyt mukavasti, vaikka edelleen se saisi mun mielestä pyöristyä lisää, mutta huomaa että se kokoajan aikuistuu enemmän ja saa lihasta.
 Lähdettiin tosiaan Tarun kanssa kuvailemaan pellolle ja alkuverkka jäi vähän lyhyeksi kun siinä huomasi kuinka innoissaan Hansu on ja halusi vaan laukata joten annettiin sitten mennä Hansun määräämää tahtia! Lujaahan se meni ja jarrut toimi hieman viiveellä mutta hauskaa oli!
Nyt tästä taas hyvä hankitreeni tasaisesti koko talven niin saadaan sitä ruista lisää ranteeseen!

Tässä hienot otokset! :)Ei tarvinnut paljoa vinkata että mennääks... :DLähti ihan itse ryysäämään aina ylämäkeen!

Aina kun tuli ylämäki niin Hansu lähti oikeen viemään sinne! Taitaa olla lempparihommaa ylämäkeen ryntääminen :D 

Yritin ottaa sitä tasaisella kiinni mutta ei ollut mitään vaikutusta.... :D
... Joten antaa mennä sitten! Mitäs tässä pidättelemään :D 


Kokeilin aikamoista treeniä, piruetin kääntämistä hangessa! Aikamoisia askelia saatiin irti.

Lopuksi kokeilin istahtaa harjoitusraviin ja Hansun ravi oli niin pehmeän keinuvaa että oli oikeastaan aika mukava istua

Ja oli myös pakko testaa vähän saanko siirrettyä passagesta Hansua piaffiin hangessa, ja muutamia hyviä piaffiaskelia kyllä tuli! :) Arvatkaa vaan kuin hieno piaffi tällä on!

Hansu ravaa lisäyksissä kuin pieni valkoinen Totilas! :)

Mulle lusitanoihmiset on sanonut että lusitanot alkaa näyttää hevoselta vasta 8 tai 9 vuotiaana, ja nyt kun Hansu on kääntynyt 8 vuotiaaksi niin pakko sanoa että nyt alkaa näyttämään hyvältä... :)


Hienosti jaksaa lisätä! H saanut lisäyksiinkin lisää voimaa verrattuna viime vuoden hankilisäyksiin! 
Aikamoinen taskuraketti se kyllä on!
Samalla niin hentoinen ja kevyt mutta nyt myös alkaa olla voimakas. Vielä viime vuonna Hansua oli helppo pidellä pellolla. Oikeastaan se tarvitsi paljon tukea ratsastajalta että jaksoi liikkua hangessa. Nyt se jopa "vei" mua sillai hyvällä tavalla, sille on tullut niin paljon lisää voimaa että tunnen sen jo selkään ihan erilailla. Saan oikeasti jopa pidellä sitä! Ei viime vuonna se jaksanut mua kiikuttaa hangessa, nyt sain jo sanoa että "odotas vähän" . :D

Nyt toivotaan hyvää hankitalvea loppukaudeksi!

4 kommenttia

 1. Koskas teitä näkee Hansun kanssa radalla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kääk kun tietäisi O:)

   Pitäisi kyllä mennä, pitäisi päästä tutustuttamaan sitä rataan ja rutinoitumaan. Tietää myös vähän lisää keväämmällä miten astutukset menee/tuleeko niitä kuinka paljon. Alustavasti tarkoitus oli ettei Hansu astuisi kuin juhannukseen asti niin jos viimeistään jussin jälkeen voisi ne unohtaa ja keskittyä ratoihin.
   Moni sanoo ettei ole ok hyppyyttää ja kisata yhtäaikaa.

   Poista
 2. Superhienoja kuvia ja hauskaa näkyy molemmilla olevan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hansun kanssa on kyllä kivaa mennä pellolle, se on niin kiltisti :D

   Poista

Jätäthän kommenttisi!

En julkaise asiattomia/provosoivia kommentteja. Risut ja ruusut ovat tervetulleita, kunhan kommentointi pidetään asiallisena!