Kootussa Ravissa

25. elokuuta 2015

Aachen 2015

Noniin!
Monta iltaa tätä postausta olen väsännyt ja nyt se on valmis!
 Reissuhan oli tosi hieno ja onneksi lähdettiin! Pahoittelen blogihiljaisuutta. Reissun jälkeen mulle iski joku masennus kun jouduin palata takaisin Suomeen, enkä voinut jäädä Saksaan katsomaan hienoja hevosia ;)
Postauksen tekeminen venyi myös siksi että kuvia kertyi kameraan yli tuhat, joten aikamoinen karsiminen oli kun olisin halunnut näyttää teille kaikki kuvatekstien kera! :D Lukijoiden mielenkiinnon säilymistä ajatellen kuitenkin karsin vain parhaat palat ;)

Terhi Stegars ja Axis. Todella kaunista ratsastusta. Voidaan olla ylpeitä että edustavat Suomea!
Ensinnäkin Aachen on kaupunkina todella miellyttävä ja kaunis. Siellä oli helppoa ajaa autolla (mitä nyt välillä tuli tunne että eksyttiin ajelemaan golfradalle... ;)) eikä mitään älyttömiä ruuhkia ollut, vaikka väkeä oli törkeästi paikan päällä varsinkin viikonlopun aikana.
Onneksi ehdittiin hieman myös tsiigailla Aachenin vanhaa kaupunkia. Harmi kun Suomessa ei ole tälläisiä maisemia! Käytiin myös tuossa kuvissa olevassa tuomiokirkossa.






Olimme matkassa torstaista maanantaihin. Torstaina ei alunperin ollut tarkoitus mennä katsomaan vielä kisoja, mutta kun saavuimme niin aikaisin, niin kävimme kokeilemassa saisiko vielä lippuja torstain kouluratsastusnäytökseen. Lippuja oli jäljellä, joten hintaan 10 EUROA saatiin hyvät seisomapaikat aivat hevosten kulkuväylän vierestä. Tässä on nyt sitten nähty Totilakset, Johnsonit, Axikset sun muut ihan parin metrin päästä!
Mulla kävi myös älytön tuuri sen kanssa, että näin Totilaksen viimeisen kerran radoilla. Sattumalta tosiaan viime hetkellä ostettiin liput torstain kouluratsastusluokkaan. Nähtiin Totilaksen suoritus ja näin myös Totilaksen verryttelyä. On se vaan hieno ori. Ihan uskomaton.
Pari päivää radan jälkeen tulikin tieto että kyseinen rata jäi orin viimeiseksi. Ehdin siis näkemään senkin livenä!
Totilaksesta mulla ei oikein ole kuvia, kun ekana päivänä huomasin että olin kyllä muistanut ottaa kameran mukaan, mutta en muistikorttia... Yritin sitten epätoivoisesti ottaa kännykällä kuvia ja videota siitä.

Järkyttävää muuten tämä hintaero. Suomessa menet Horse Showhun ja maksat 50-80 euroa lipuista. Me maksettiin maksimissaan 40 euroa sunnuntain pääluokasta, halvimmillaan tuo 10 euroa torstain luokasta... Ja kyseessä on kuitenkin maailman parhaat esiintymässä! Suosittelen todellakin kaikille lähtemään katsomaan Aacheniin kisoja!
Ohjelmassa meillä oli tosiaan torstaina kouluratsastusta, perjantaina kenttäratsastuksen maasto-osuus, sitten lauantaina ja sunnuntaina kouluratsastuksen finaalit.

Kuvia yritin napsia sitä mukaa mitä kerkesin, mutta harmittavaa kun Aachenin areena on niin iso, ettei katsomosta asti mun kamera kyllä riitä.

Ehdin näkemään Totilaksen vielä livenä, ennenkuin saatiin tietoon että EM rata jäi orin viimeiseksi.
Tässä Totilas verryttelyssä mielettömässä piaffessa.
Harmittaa ettei mulla ollut sitä muistikorttia torstaina mukana kun olisi saanut Totilaksesta kuvia... Nyt on vain pari kännykkävideota mistä otin screenshotteja.
Perjantaina meillä oli tosiaan maastopäivä, eli menimme katsomaan kenttäratsastuksen maasto-osuutta. Ennen maastoon lähtöä oli kuitenkin yksi reissun kohokohta, eli näin ja sain nimmarin Charlotte Dujardinilta! Minähän nyt vain jäädyin totaalisesti siinä tilanteessa enkä saanut mitään oikein sanotuksi.  Onneksi silti sain nimmarin ja vielä suostui tulla kuvaan mun kanssa, vaikka aika vaikeasti sain sanat suusta pihalle :D


Nätisti jonottamassa 


En kai yhtään ole kauhusta jäykkänä, enhän? :D 

Kuvassa ei onneksi näy kuinka kädet tärisi ;)

Expo-alue oli ihan loputon... En edes ehtinyt käydä kaikissa 4 päivän aikana!
Maastossa oli paljon tälläisiä "turvaheppoja" jos joku hepo pääsee irti, niin on metsästysapua tarjolla




Hepoilla oli oma ambulanssi. Tuossa siis lukee suomeksi "hevosambulanssi". Yksi hevonen sellaista valitettavasti joutuikin käyttämään.



Nämä esteet ovat oikein kauniita taideteoksia!

Sattuu sitä paremmissakin piireissä. Vinoon hypättävä este oli vähän hämäävä tälle hevoselle, joten se ensin meni sitä päin...

... ja vielä viimehetkellä se yritti hypätä sen yli. Harmillisesti se onnistui vain teilaamaan merkkikepit. :D
Uusi yritys ja onnistuneesti yli!

Lauantain GP Special ja sunnuntain kür luokat olivat oikeasti todella jännittävä. Voitonhan vei Charlotte Dujardin, mutta ei mitenkään ylivoimaisesti! Charlotelle tuli kalliita rikkoja, eikä hevonen ollut ehkä niin terässä kuin parhaimmillaan se on. Sen sijaan Kristina Sprehe esitti rikkeettömän ja hyvän kürin Desberadoksen kanssa, ja sijottui toiseksi aivan Dujardinin kannoille! Todella hieno hevonen ja aivan mahtavaa ratsastusta. Vakavasti otettava haastaja Valegrolle! ;)


Axis lauantain GP Specialissa. Mielestäni olisi ansainnut enemmän pisteitä.
Tulevaisuuden hevonen, Arlando. Hieno hieno hevonen!
Arlando
Desperados ja Kristina taitavat olla seuraava ylivoimainen pari.

Pitihän sitä antaa kameran laulaa tietenkin Valegron kohdalla...


 



Charlotte kyllä jaksoi vilkuttaa! Yleisö kiittää!

Johnson, Hertan lapsenlapsen isä. Aivan mielettömän upea ori sekin.
Johnson
Lauantain voittaja, ylläri. ;)

 Saksalaiset myös osaa tämän kisajärjestelyn. Väliaikaohjelmat olivat todella viihdyttäviä. Milloin esiteltiin nuoria ratsastajia ja hevosia ympäri areenaa, milloin sinne päästettiin tammat ja varsat esiintymään, orien esiitymisestä puhumattakaan. Ei käynyt aika pitkäksi radan rakennuksen aikana! Tälläistä olisi kiva saada Suomeenkin. Mikä tilaisuus päästä nuorien hevosten tutustumaan isoihin kisa-areenoihin.
Hevoset olivat kaikki kyllä niin hienoja. Eipä tuolta sellaista hevosta löytynyt mitä en kotiini ottaisi mukaan!

Väliohjelmassa mm varsoja!

Yksi tamma sai kontollensa kaksi varsaa, kun yksi varsoista päätti vaihtaa emää ja lyöttäytyi muiden seuraan :D
Tästähän ei oma äitee tykännyt, siellä se yritti painella perässä kun oma varsa haipattaa toisen tamman mukana!

Sunnuntain väliaikaohjelmana upeita saksalaisia jalostusoreja!

... kyllä... jalostusoreja... ;)

Tämä ori ei tosin esittänyt muutakuin mummohölkkää, ei nostanut laukkaa vaikka kuinka ratsastaja yritti :D






Saksan nuorten ratsastajien esittämä katrilli. Todella hienosti esitetty!


Tämä lippuhärdelli kyllä harmillisesti vei huomiota nuorten katrillista... :'D
Ennen palkintojenjakoa lipunonstajat laittoivat "vahingossa" Hollannin lipun kolmannelle sijalle, vaikka (kuten tuloksista näkee) kolmas sija kuului Espanjalle. Yleisö alkoi huutamaan ja viheltämään näillä hemmoille, eivätkä he ensin tajunneet yhtään mistä on kyse :D
Lopuksi saivat kuitenkin vaihdettua Espanjan lipun Hollanin lipun tilalle.
Ai mitenniin kouluratsastuksessa ei ole tulokset jo etukäteen selvillä ;)

Ja kukas muukaan voitti sunnuntain kürin kuin Valegro! Tosin ei mitenkään ylivoimaisesti!

Mahtava reissu! Mutta oli se kyllä mahtavaa päästä takaisin kotiinkin katsomaan sitä omaa kouluratsua... :)
Suosittelen oikeasti kaikille lähtemään katsomaan vastaavia tapahtumia tulevaisuudessa!
Saksan Aachen on kyllä oikea hevosihmisen paratiisi!
Vastaanottokomitea tallille tultaessa!
Ruuat pitkin naamaa ja likainen poni :)





24 kommenttia

  1. Tosi kiva postaus ja kivoja kuvia! :D

    VastaaPoista
  2. Ihana postaus ja teillä on varmasti ollut hieno retki! Muutamia kouluratsastuksen maailmancupin osakilpailuja olen käynyt Euroopassa katsomassa ja tuo hinta-asia on kyllä itseäkin hämmästyttänyt. Melkein saa parin päivän liput + majoituksen siihen hintaan kuin HIHSissä yhdelle päivälle pari näytöstä. Se on harmi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niimpä, tämä on harmi... mielestäni HIHS on tapahtumana ihan ok (jos kiinnostaa esteet), mutta tarjontaan nähden aivan liian kallis. Hienoa että meillä on WC osakilpailu esteillä, mutta mitä muuta HIHS tarjoaa tuollaiseen hintaan? Ei mielestäni mitään :D joka vuosi olen kyllä käynyt, mutta kärkyn ilmais/alelippuja. Tällä hetkellä kun on hevonen niin ei vain ole varaa ylimääräiseen ja HIHS hinnat menevät kyllä omalla kohdalla yli :/

      Luulisi etä jossain vaiheessa hintojen on pakko pudota!

      Poista
  3. Kiitos mielenkiintoisesta postauksesta, nyt tuli sellainen olo että tarvii itsekin päästä katsomaan tuonne kisoja jonain päivänä! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen :D aion mennä tulevaisuudessakin, ensin pitää vain vähän säästää sitä rahaa matkoihin. Parempaa ratsastusta ei pääse oikein näkemään!

      Poista
  4. Ihania kuvia ja kuulostipa ihanalta matkalta❤ voisin lähteä vaikka heti. Itseäni ei haittaa vaikka kuvia olisi ollut enemmänkin �� voisit vaikka joskus tehdäjonkun toisenki postauksen vaikka pelkästää n niistä osasta lopuista kuvista sun ihanine kuvateksteineen❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä idea! Nyt karsin kuvia aika paljon "lukijoiden viihtyvyyden" kannalta jottei postaus olisi pelkkää kuvahöttöä. Voisin tosiaan tehdä erikseen ihan vain kuvapostauksen mihin laittelen kuvia vähän itsellekin muistoksi näkyviin :)

      Poista
  5. Ihania kuvia! Välittyi hyvin tunnelma. Mielestäni kyllä valegrolla oli sunnuntain rahassa sen verran isoja rikkeitä, että oli kyllä yllätys että voitti kun Kristina teki niin hienon radan. Mutta nyt on heidän aikansa..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen samaa mieltä. Katsomossa olikin kamala kohina kun odoteltiin valegron tuloksia. Saksalaiset oli innoissaan ja kun tulokset tuli niin pettymys kyllä oli suuri. Kaikki oli sitä mieltä että Desperadoksen olisi kuulunut voittaa, sen verran kalliita rikkoja tosiaan Valegrolla ja pari melkein rikettä. Mutta tämä on kouluratsastusta, valitettavasti sen hetken "kingi" saa huonommasta liikkeestä 10, kun taas joku altavastaaja tekee paremmin niin numeroksi tulee vain 8 .. :)

      Poista
  6. Kiva postaus! Tosi hyviä, tarkkoja kuvia olet ottanut. Erityisesti hyppyjä on vaikea kuvata, mutta nämä on onnistuneita. Hertan kuva oli tietysti paras :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yllätyin itsekin kuinka selviä kuvia tuli. Mulla on Canonin kaikista halvin ja "huonoin" kamera, eli EOS 1100, ja siinä halpis macroputki, mutta toimii ja kuvat on kivoja, vaikkei kuvanlaatu olisikaan 10 :)

      Poista
  7. Oijoijoi nuo upeat jalostusorit saa kyllä aina leuan loksahtamaan, varsinkin rautiaat on aina niin näyttäviä! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rautiaat on kyllä kaikista kauniimpia mun mielestä!

      Poista
  8. Todella hienoja kuvia! Varmasti ollut mahtava reissu, olisi kyllä hienoa päästä joskus itsekin :)

    VastaaPoista
  9. Mitä itse seurasin tv:n välityksellä, niin oli pettymys taas kouluratsastuksen taso. Galin ratsastama hevonen liikkui aivan yliluonnollisella tavalla ja suustakin tuli verta, Totilas oli täysin epäpuhdas radalla ja niin monta stressaantunutta ja häntää viuhtovia sekä suuta aukovia hevosia näki, että ihan suretti. En yhtään ihmettele, miksi Valegro saa hyvät pisteet. Hevonen on selvästi rento ja tyytyväinen ja liikkuu oikein. Se ei vastustele yhtään, toisin kuin kilpakumppanit (eivät toki kaikki), joten on oikeutettua antaa hyvät pisteet tyytyväisesti suorittavallle hevoselle, joka vielä tekee kaiken hyvin ja näyttävästi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Galin tullessa radalle ja hevosen ollessa niin jännittynyt koko yleisö kuhisi ja kyllä pelkäsi varmaan galin puolesta... se meno ei ollut normaalia heidän radaksi, sillä hevonen oli räjähtämispisteessä. Koko ajan näytti siltä että kohta keittää yli. Ja niinhän se keittikin ja hevonen puraisi kieleensä josta seurasi hylky. Sitten se kohina vasta alkoi areenalla, hevonen oli niin jännityksessä ettei Gal meinannut saada sitä edes takaisin portille pois areenalta. Odottelin että Gal keskeyttää, sillä meno ei tosiaan ollut normaalia! :p monitoristakin näki kuinka gal yritti antaa ohjaa jotta hevonen pääsisi edes rennosti pois areenalta mutta ei auttanut mikään. Inhottava tilanne kaikille!

      Pakko kyllä sanoa että otti Valegrokin kipinää ja meno ei ollut niin harmonista kuin yleensä. Kyllä se heidänkin suorituksessa näkyy jos hevonen jännittyy. Sunnuntain paras olikin mielestäni Desberados, sillä se oli rento ja rikkeetön kaunis rata. :)

      Poista
  10. Kiva, kun Valegrosta kuvia! �� hillitön muhku tuo, joka ei suostunut laukkaamaan. Aika symppis! ��

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joku työhevosrotuinen se oli, en saanu saksalaiselta juonnolta selvää :D

      Poista
  11. Miten Totilakselle kävi? Oliko hän finaalissa ratsastajan kanssa? Charlottesta näki ettei ollut tyytyväinen vapaaohjelmaansa vaikka voitto tulikin, kyllähän sitä tietty haluaisi jo huipulla olla täydellinen mut eihän sille mitään mahda.
    Oliko expo alueella halvempaa ku suomessa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totilas oli torstaina radalla, ja hevonen ajoittain oli takaa epäpuhdas (ravissa lisäykset ja kaarteet). Hevonen tutkittiin ja selvisi luutulehdus takajalassa joten eivät startanneet la ja su. Myöhemmin myös ilmoittivat että hevosta ei enää viedä kisoihi ja se siirtyy eläkkeelle. Harmillista että niin hienon hevosen tarina päättyi noin.

      Charlotte ei tosiaan näyttänyt kovin tyytyväiseltä rataan sunnuntaina, ja ei se omaankaan silmään ollut ihan niin hyvä kuin huippuratansa! Rikkoja ja haparointia näkyi, jotenkin keskittymättömyyttä?

      Expo alueella oli kyllä halvempaa, mutta yoki siellä oli ihan saman hintaisiakin tuotteita kuin Suomessa, mutta messutarjoukset olivat parempia. Kilpailu Expo alueella oli myös kovaa sillä siellä oli niiiiiiiiin paljon näytteilleasettajia ja väkeä, että heidän täytyy kilpailla asiakkaista. Ostin itse mm Dyonin bridongohjat jotka maksaa Suomessa 120e, nyt sain ne normaaliin hintaan 90e Dyonin ständiltä suoraan :) näitä ohjia olen metsästnyt pitkään.

      Poista
  12. Olisi kiva nähä kuvia sun ostoksista. Ostitko muuta kun ohajat? Erittäin mielenkiintoinen postaus! Ehkä itsekkin pitäisi lähteä kun on sitä niin monta vuotta haaveillut. Mielenkiinnolla katselisin lisääkin kuvia noista upeista hevosista.Itse tykkäsin paljon Terhin ratsastuksesta. Mitä Hertalle kuuluu nyt? Ja sulle? Aurinkoista loppukesää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. unohdin ottaa kuvat ostoksista! ostin Pikeurin hienot housut ja kahdet Roecklin hanskat, sekä tietty turistipaidan ja lippiksen teemalla Aachen 2015 ;)

      Toteutan joku kerta "uusinta" postauksen tästä ja laitan sellaisen enemmäknin kuvapostauksen :)

      Hertta ja minä ollaan otettu vähän rennommin kun kisoja ei ole. Palautellaan nyt ja tehdään kaikkea ja kaikennäköistä. Laidunkausi harmillisesti loppui kyllä, Herttaa masentaa se ;)

      Poista

Jätäthän kommenttisi!

En julkaise asiattomia/provosoivia kommentteja. Risut ja ruusut ovat tervetulleita, kunhan kommentointi pidetään asiallisena!