Kootussa Ravissa

25. heinäkuuta 2011

Hikitreenejä

Nyt se on sitten tehty, meinaan pitkään harkittu blogin perustaminen. Alku aina kankeaa, vaikea miettiä mitä tänne kirjoittaisi, toisaalta asialla ei niinkään ole merkitystä, omaksi ilokseni voin näitä sitten lueskella. :)

Päällimäisenä on mielessä kesän kivat kelit ja suotuisat treenausolosuhteet. Kesä on omalla kohdalla oikeastaa ainut aika jolloin voi treenata täysillä, sillä maneesittomalla tallilla asuminen tuo ne omat haasteet kentällä treenaamiseen talvella. Toisaalta olisi mukavaa antaa hevoselle laidunlomaa ja akkujen latautumista, mutta houkutus oppia lisää on liian suuri. Talvella sitten tulee niitä pakollisia kävelykausia hevoselle liian kovien pakkasten tai kentän huonon kunnon takia. Jääköön kesälomat sitten talvelle. :)

Näillä helteillä treenaaminen on ollut jokseenkin tuskaista, toisaalta mieluummin helteessä treenaaminen kuin talvella -20 asteen pakkasessa ratsastaminen. Hyi...
Hevosen ja tietenkin omasta nestetankkauksesta pitää muistaa siis pitää huolta, mieluummin liikaa kuin liian vähän. Tosin eilen tämä hevosen pakkojuottaminen kostautui itselleni, sillä Tampereen aluekoulukisoissa suoritusta häiritse hevosen älytön kusihätä! Laukanvaihdot epäonnistui hevosen potkaistessa aina vaihdon aikana sivulle, ja 2 kertaa tuli rikkominen laukalle (vieläpä toinen meijän bravuurissa, eli lisätyssä ravissa, mitä ei ole koskaan ennen tapahtunut!) No mutta jokainen kerran elämässään kusihädässä olleena varmaan ymmärtää ettei silloin vain kykene tekemään mitään muuta kuin olemaan kupla otsassa ja jalat ristissä...

Hirveän näennäisesti fiksuna jouduin toteamaan että nestetankkaukseni meni metsään. Tästä viisastuneena taidan jättää hevosen juottamisen ennen kisoja kokonaan pois, juokoot sitten kisoissa jos on jano.

No mutta kokemusta on nyt taas lisää! Seuraava kisakerta häämöttääkin jo todennäköisesti Ypäjällä kisaviikolla lauantaina 6.8. Silloin saattaa olla vuorossa kansallinen avoin He A ja avoin Va B. Toivottavasti silloin suoritusta ei häiritse pieni paine rakossa, kumpaakaan, hevosta eikä ratsastajaa... :)

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Jätäthän kommenttisi!

En julkaise asiattomia/provosoivia kommentteja. Risut ja ruusut ovat tervetulleita, kunhan kommentointi pidetään asiallisena!