Kootussa Ravissa

15. elokuuta 2013

Huomenna kohti Venäjää

... taino melkein, Harjua oikeasti. :) Ohi jos ajetaan Harjusta, niin Venäjältä löydetään itsemme.

Keskiviikkona kävin kaatosateessa hölkkäilemässä Hertalla. Menin vain vajaa 30 min ja en vaatinut mitään muuta kuin rentoa ja erittäin etenevää askellusta. Hertta tuntui tosi jäykälle, arvasin tämän. Oli tosi rankka valmennus tiistaina, joten oletinkin sen vähän menevän jäykäksi. Työskentelymuoto oli enemmän eteen-alas-tyyppinen. Laukassa laukkasin reippaasti eteen kuralätäköidenkin läpi (taas näitä hetkiä "missä mun maneesi oikein on?") ja ravissa sen piti vain tasaista kevyttä ravia talsia menemään. Samalla hieman ylitaivuttelin, mutten tehnyt kokoavia juttuja. Muutamat laukanvaihdotkin tein ja niitten täytyi tulla reippaasta laukasta ja isosti.
Sadetta uhmaten treenaamaan

Hertan lisäksi kävin ratsastamassa ihan aidolla länkkärihepalla! Riima on quarter hevonen ja oikeen monitoimipolle. Oma laji sillä on tietenkin lännenratsastus, mutta kyllä se kouluunkin taipui! Tosi kiva ja rehellinen hevonen. Yrittää kyllä täysillä tehdä hommia ja kaiken mitä pyytää. :) Vähän ehkä unelias alkuun, mutta kyllä se siitä lämpeni. Kiitos Emmalle kun pyysi kiivetä selkään. Oon nyt innostunu lännenratsastuksesta! :D Täytyy kyllä perehtyä lajiin paremmin. Aiemmin oon vain ajatellut että siinä lönkötellään pitkillä naruilla hölkkää, mutta vitsit kun katselin youtubesta länkkävideoita, niin ihan käsittämättömän herkkiä ja eleettömillä avuilla kulkevia hevosia kisoissa. Ja on muutes takaosa alla niin että tuntuu.
Sattumalta tämäkin tamma oli rautias. Mä en muun värisiä hevosia ratsastakkaan näköjään. :D
Länkkähepo kouluponina. :) (sateenkaarisitruuna.blogspot.fi)

Onneksi eilen verryttelin Hertalla koska tänään se oli jo paljon parempi. Edelleen taivutuksissa sai olla tosi tarkkana, varsinki suluissa! Piti oikein ylitaivuttaa jotta alkoi rungosta taipumaan. Muutoin oli ihan kiva, kevyt kädelle ja näin, mutta loppuakohden jäi taas enemmän pohkeen taa... Loppuuko mulla kunto vai hevosella, kun puoleen väliin asti piruetit sun muut tulee hyvin, mutta lopuksi kun tekee niin en meinaa saada koko hevosta eteen? Noh, huomenna sitten napakka verkka, ei liian pitkää. Ja erityishuomio nyt sulkuväistöihin, niin ravissa kuin laukassakin! Tyhmää sössiä yksi "helpoin" asia koko ohjelmassa. Pirueteissa ei pitäisi olla ongelmaa, sarjavaihdot tai sulut voin kyllä kevyesti ratsastaa huonosti, mutta nyt itteeni niskasta kiinni ja ratsastan niiiiin tarkasti kaiken.
Sarjavaihdot tuli tänään kertalaakista hyvin. Kolmoset ja neloset tein molempiin suuntiin, ja molempia 3 kappaletta vaihtoja, sillä meidän kentälle ei kyllä millään mahdu 5 vaihtoa peräkkäin. Nyt en halua huomenna sössiä niitä, koska tänäänkin ne tuli tosi helposti (koska vielä tällöin mulla oli hevonen pohkeen edessä. ;) )

Hepo on nyt pesty, varusteet hinkattu. Vielä laitan omat kisavaatteet pesukoneeseen ja sitten aamulla 11 aikaan auton keula kohti Harjua ja Pyhää Yrjöä. :)

PS. Sain nyt ensimmäisen testituotteen kokeiluun Keravan Horse & Riderilta. Nyt testaukseen pääsi Vereduksen Magnetik magneettitallisuojat. Testaan näitä nyt parisen viikkoa Hertan jaloissa ja raporttoin arvostelun käytön jälkeen. Eli jos olet harkinnut hevosellesi/ponillesi magneettisuojia, muttet viitsisi sokkona sellaisia kalliilla ostaa, kannattaa odottaa tuotearviota. :)

4 kommenttia

 1. No sun pitää joskus kokeilla Riimaa sen omassa lajissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilomielin! Tulen alkeiskurssille! :D

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitti :) mua jännittää päästäänkö ehjänä perille kaahaavien venäläisten seurassa...

   Poista

Jätäthän kommenttisi!

En julkaise asiattomia/provosoivia kommentteja. Risut ja ruusut ovat tervetulleita, kunhan kommentointi pidetään asiallisena!