Kootussa Ravissa

29. elokuuta 2013

Kotikentällä

No nyt on videota luvassa!
Tiistaina sain koulukaverini Anna-Riikan tallille kuvaamaan vähän kotikentälle meitä. H oli tietenkin juuri sinä päivänä edelleen hidas ja tahmea, joten meno ei ihan parhaimmillaan ole videossakaan, mutta ihan kiva oli kuitenkin huomata uuden videon vertaamista vanhaan, että talveen nähden on kyllä muuttunut meno! Anna-Riikkakin sanoi heti kentälle tullessaan että "onpas se muuttunut!" . Anna-Riikka on tosiaan Hertan viimeksi nähnyt maaliskuussa. Tosi kiva kuulla sellaisen ihmisen suusta joka hevosta näkee harvoin, että on kuin eri hevonen. Itse kun näkee joka päivä, niin tuntuu ettei kehitytä mihinkään ja mennään jopa vaan takapakkia.

Kuvaajalla ei ollut hirveästi ylimääräistä aikaa, joten suht nopsaan alkuverkkojen jälkeen aloin ratsastelemaan ja video pyörimään. Tein vähän kaikkea mitä mieleen juolahti. Ideana oli ,että haluan nähdä tämän hetkisen menon tason, verrattuna vanhaan videoon, joten tein kaikkia temppujakin mitä näissä Va B/PSG radoissa tulee.
Piaffia en ole tehnyt koko kesänä oikeestaan yhtään ja vieläpä tuolloin kun H oli hidas takaa niin se ei ollut kovin hyvää, mutta onneksi seuraavana päivänä H oli jo paljon parempi ja piffikin rullas paremmin, eikä vaan nostellut ylikorostaen sen puolen jalkaa missä raippa on... ;) Piaffiahan ei meidän kuuluisi edes osata, joten en sitä varsinaisesti ole treenannut. Toisaalta, tuskin se kovin huono harjoituksena on, saisi sitä takapäätä aktivoitua siinäkin kun kokoaa. Enemmän näen kuitenkin meijän ongelmana sen, että pitäisi liikkua enemmän eteen kuin koota. Tällä hetkellä meidän piaffi pitäisi olla enemmän "takaa istuvaa". H nostelee aktiivisesti jalkojaan, mutta syvälle rungon alle polkemista vielä kaivataan lisää.

Lopuksi videostakin näkee mun mielestä ainakin, että ravi alkoi olla jo vähän terävämpää ja etenevää. Siihen olin tyytyväinen. Laukkaan vielä lisää kantovoimaa, jolloin saadaan piruetit vielä keskitetymmiksi ja pyörivimmiksi. Eli kaikenkaikkiiaan tarvitaan takaosaan vielä lisää voimaa! Sitä nyt ensi talvena sitten treenataan.

Annoin Anna-Riikalle vapaat kädet tehdä ihan millaisen videon vaan haluaa. Ansku sanoikin että hällä on heti kuulemma just sopiva biisikin meille, eikä edes suostunut sitä kertomaan, joten jätti mulle jotain jännitettävää... :D Lopputulos oli kuitenkin yllättävä, tykästyin. :) Pakko sanoa, että video jonkin verran taitaa venyttää kuvaa, sillä Hertta ei kyllä noin pitkä runkoinen ole!


Vaikkei oltu ihan parhaimmillamme juuri tuolloin kuvauspäivänä, niin onneksi jo heti seuravana päivänä (eli eilen, keskiviikkona) H oli jo paljon terävämpi ja kevyempi! Menin kanget päässä ja ihan vaan tallikengät jalassa, ei kannuksia eikä mitään ja silti liikkui paljon nopeammin ja terävämmin. H onkin yleensä pitkien vapaitten jälkeen vähän hidas ja tahmea, mutta äkkiä se näköjään palaa työrytmiin ja aktivoituu.
Pelkäsin että onko H nyt jossain helle-loma-fiiliksissä ja lauantain kisoissa se on edelleen hidas ja tahmea, mutta huoli oli ilmeisesti turha, oli kyllä tosi kiva ridata eilen. Tänään se saa vapaan, mutta perjantaina tulee aamulla meidän "apu-valmentaja" pitämään tuntia niin tsekataan vähän miltä meno näyttää hänen silmään. Hänkään ei ole pitkään aikaan ollut pitämässä tuntia, joskus keväällä viimeksi, niin on jännä kuulla mitä sanoo :)

Vaikka H tarvitsee lisää voimaa taakse kantamaan, niin kyllä se nyt jo on aikamoinen muskelireisi! 
15 kommenttia

 1. Hertan ravi on jotain tosi mageeta, ah! Tykkäsin tosi paljon videosta ja teidän menosta, näitä lisää! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo Hertal on kyl tosi hyvä ravi. Ehdottomasti sen vahvuus, harmi kun laukka ei ole niin hyvä. :D

   Voin kyllä yrittää vähän noita videoita aktiivisemmin tänne laittaa. Varsinkin jos mun kone kestäis tota MovieMakerin käyttöä... =)

   Poista
 2. Toi ravi on kyllä upea... :) Ja ootte kyllä makeita muutenkin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä on mun mielestä matkaa makeeseen mutta kyl me yritetään! :D Pitäis vaan saada radalla tuomaritkin olemaan sitä mieltä aina... 8)

   Poista
 3. No on siinä naisella reittä! :D

  VastaaPoista
 4. En nää kännyl tota videoo höh...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en tiedä miks youtibe osan videoista laittaa mobiililaitteille näkyväks ja osan ei? Enkä osaa asialle mitään tehä... :/

   Poista
 5. Kiva video!

  Mä en ymmärrä, miksei Ipadilla kotoa noi sun videot yleensä heti tuu näkyviin, vaan on vaan valkoinen tekstitön kohta siinä videon paikalla. Arvaa olinko käärmeenä eilen kun illalla huomasin videon ja aamuun piti odotella, että pääsee katsomaan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun ipadilla näkyi? Piti ihan tarkistaa. Mut en muutenkaa aina ymmärrä bloggerin/youtuben käyttöä, niillä ei aina synkkaa. :D

   Poista
 6. Heippa, pääsisikö teidän treeniä katsomaan joskus vaikka kuvauksen merkeissä? Kiinnostaisi kovasti joskus päästä seuraamaan kun joku taitavempi ratsukko treenaa ja millaisia harjoituksia tekee. En kovin erikoinen kuvaaja ole, hyvä kamera kuitenkin löytyy. :)Kuulostaako ihan hölmöltä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tottakai saa tulla katsomaan ja kuvathan on aina tervetulleita :) tietty jos asut jossain lähel niin on helppo tulla. Laitatko mulle vaik sähköpostia? Tai tän blogin facebook sivujen kautta yv:tä? :)

   Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
 7. Olen tässä kiinnostuneena selannut blogiasi ja täytyy heittää ihan turhanpäiväinen kommentti, että ihailtavat takaosan lihakset teillä! Todellinen "muskelimies". Huomaa että töitä on tehty :D!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha joo :D Se on kyllä aikamoinen tuolta reisistä. Siellä sitä tekemistä onkin aina eniten hierottaessa ;)

   Poista

Jätäthän kommenttisi!

En julkaise asiattomia/provosoivia kommentteja. Risut ja ruusut ovat tervetulleita, kunhan kommentointi pidetään asiallisena!