Kootussa Ravissa

26. elokuuta 2013

Irtohypytystä

Maanantain kunniaksi päästin Hertan vielä helpolla ja siirsin treenejä vielä päivällä eteenpäin, sillä tuli tilaisuus irtohypyttää sitä. Mikäs sen parempaa kuin vaihtelu ja hyvä jumppamuoto hevoselle!

Heti alkajaisiksi kentälle taluttaessa ihmettelin miten rento ja letkeä käynti H:lla oli! Yleensä Hertalla ei ole käynnissä ennen liikuntaa juurikaan yliastuntaa, mutta nyt se käveli oikein selän läpi ja hienolla yliastunnalla. Ihan pisti silmään että liikkuupa oudosti ja sitten tajusin katsoa tarkemmin, niin sehän vain tallusti hyvää käyntiä. Taisi tehdä hieronta terää. Pitäisi ehdottomasti useammin sitä harrastaa.
Noh, itse irtohypytyksessä H oli sitten NIIIIIN rento, että suorastaan laiskaksi voisi haukkua. Se ei yhtään herännyt koko touhuun! Puomit kolisi ja jalat pitkänä pötkönä pinkoi menemään. Ei kiinnostanut mammaa yhtään tämä laji. Kunnon kouluhevonen näköjään kun ei esteitä arvosta...
Olisi saanut hyppyjen jälkeen juosta vapaana kentällä, mutta aika laiskasti sitäkin teki. Sai jopa kehottaa juoksemaan ja vähän riehumaan.

Kuvasin vähän videomateriaalia tästä. Ei oikein ole edukseen Hertta vapaana saatikka sitten estekujassa. Tuosta hyppytyylistä on Hertasta kuulemma joskus nuorena Kyvyt Esiin arvostelussa (tai jossain vastaavassa) sanottu : "Onneksi tämän hevosen laji on muualla kuin esteissä". :D Pieni pätkä näkyy videolla suht hienoa ravia, mutta siihen se sitten jääkin kun H löntystelee menemään kuin mikäkin hirvi.
Hertta ei vain oikein syty noihin esteisiin! Nuorempana oli kyllä innokkaampi, mutta nykyään vanhempana selästä käsin yleensä se saattaa vahingossa innostua hyppäämäänkin.

Blogger tai Youtube kiukuttelee mulle ja en saa suoraan liitettyä videota tähän, mutta jos haluat videon nähdä niin klikkaa tästä:   VIDEO!
Ei H aina noin laiska ole. Liekö helle tehnyt tehtävänsä, sillä muutkin hepat oli irtohypytyksessä aika vaisuja.

Tässä vielä loppukevennyksenä tämän kesän orivarsa Lenni-Kallen elämänsä ensimmäinen esteen ylitys! (tämä video sitten tulee näköjään suoralinkityksenä näkyviin, mutta Hertan video ei...)

PS. Miten ois? Kiinnostaisko lukijoita, jos koittaisin väsätä Hertan ja mun tämän hetkisestä menosta kotikentällä videokoosteen? :)

PPS. Toivepostaus äänestystä on jäljellä vielä muutama päivä, laittakaahan vielä ääniä jos ette jo niin ole tehneet!:)

11 kommenttia

 1. Ehdottomasti kiinnostaa videot kotitreeneistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ... eli kuvaajaa tallille mukaan kinuamaan! :D On se kuitenkin kai aina vähän eri materiaalia kotona, valmennuksista ja kisoista. Voi sitten vertailla. Kyllä se meno yleensä parasta (ikävä kyllä) on kotona, eikä välttämättä kisoissa... :D

   Poista
 2. Kiinnostaa todellakin!! :) t.Jonna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No Jonna, ens kerral ku tuut mukaan niin kamera kouraan! :D

   Poista
 3. Näin tehdään!! :)
  Jonna

  VastaaPoista
 4. Haha! Pakko sanoa, että meidän hevosissa todellakin on jotain niin yhteistä :) Aikanaan laatukilpailuja harkitessa raahasin kopukkani Mikkolan Johkun ratsastettavaksi, ja hän kyllä toisen kerran jälkeen sanoi, että älä nyt missään nimessä tätä ainakaan estepuolella näytä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh tuttu tunne :D tasan ei mee nallekarkit! Ei kaikilla ole esteaivoja :D

   Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
 5. Videokooste ehdottomasti! :)

  VastaaPoista
 6. Hei! Sulla oli tossa aiemmin postauksessa et sait sponsorilta ne tallisuojat(olikohan veredukset?) testii, ni onks sulla sanoo jo niistä jtn mielipidettä? Kiinnostas kuulla ku olis varmaa tallisuojien hankinnan aika :) sulla on muute kiva blogi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan lähiaikoina teen sen postauksen jossa arvioin ne suojat! Joko tällä tai ensi viikolla. :) Voin jo etukäteen sanoa, että voin suositella. ;) Tarkempaa tietoa tulossa siis lähiaikoina. :)

   Poista

Jätäthän kommenttisi!

En julkaise asiattomia/provosoivia kommentteja. Risut ja ruusut ovat tervetulleita, kunhan kommentointi pidetään asiallisena!