Kootussa Ravissa

8. elokuuta 2013

Hertta the supermodel

Tiistaina olin vielä sen verran kipeä etten jaksanut mennä ratsastamaan. Iki-ihana hovikuvaajamme Janna kuitenkin tuli ottamaan kuvia Hertasta kun päästettiin se laitumelle juoksemaan vapaana. Osaa se tammakin poseerata halutessaan, vaikka muulia yrittää kovasti yleensä esittää. :)

Tässä muutama otos  Hertasta villinä ja vapaana, vähän irtiottoja kisaelämästä.Kyllä se tietää olevansa siro arabi ;)
Otettiin myös kuvia tämän kesäisestä orivarsasta. On niin syötävän söpö tapaus että! Tämä varsa on btw myynnissä. ;) Se on hyvistä vanhemmista, estesukuinen, mutta pakko myöntää että liikkuu aikas makeesti estehevoseksi, eli voi olla myös ainesta koulupuolelle! Katsotaan lähdetäänkö tämän varsan kanssa EBEF:iin näytille. :)
Huomatkaa piirto, joka esittää pientä tipua! :D Pyrstö oikean silmän päällä ja nokka kohti vasenta silmää (hevosesta katsottuna)


Jos jotakuta muuten kiinnostaa omasta hevosestaan/ponistaan otattaa tälläisiä kuvia sopivaan hintaan, niin ottakaa yhteyttä suoraan Janna Pehkoseen! Sähköposti osoite on jannapehkonen@hotmail.fi
Kuvaus onnistuu helpoiten Järvenpään alueella, tai sen lähimaastossa. :) Jos myös huomaatte, että olette samoissa kisoissa mun ja Hertan kanssa, niin kannattaa kysellä onko Janna tulossa mukaan. Voi yrittää sitten napsia kuvia pyynnöstä myös teistä, kun tietää ratsukon. :)

Tänään kävin ekaa kertaa H:n selässä kisojen jäljiltä kun olo alkoi olla jo normaali, mitä nyt yskin vielä. Kanget oli päässä, mutta vaan tallikengät jalassa, ei siis mitään saappaita tai kannuksia. Ajattelin että teen rentoa taivuttelutyöskentelyä. Hertta olikin niin hyvällä päällä ja sopivan herkkänä että se liiteli ja liikkui makeesti! Varsinkin ravissa tuntui oikeesti tosi makeelle. Yritin saada sen tosi nopeeksi pohkeelle ja tein paljon siirtymisiä ravissa askellajin sisällä. Tein myös neliön muotoista uraa ja aina kulmiin siirtyminen hallitusti käyntiin ja takaosakäännöksellä kulma, jonka jälkeen heti siirtyimen raviin ja ravin täytyi olla nopeaa ja etenevää. Ai vitsit kun se keveni edestä ja oli tosi kevyt myös pohkeelle! Lopuksi kokeilin pitkästä aikaa vähän passage-piaffi siirtymisiä ja nekin tuntui tosi helpoilta. Kiva jos pikkuhiljaa saan ravissa vielä kevyemmäksi Herttaa ja tukeutumaan kunnolla edestä, sekä herkäksi pohkeelle. Sama homma täytyy kyllä saada vielä laukkaan, joskin sekin oli tänään ihan ok. Varsinkin muutamat yksittäiset laukanvaihdot diagonaaleilla tuli kaikki puhtaasti ja askeleessa. Tähän oli hyvä lopettaa. Työskentelyä tuli vain 30 min, tälläiseen tehokkuutten pitäisi kyllä pyrkiä. :) Jättäisin turhat haahuilut ja hapuilut pois ja heti kun hepo toimii ja työskentelee niin voikin jo melkein lopettaa.

Tänään tapahtui jotain uutta ja ihanaa... :) Pikkuisen on ollut suunnitteilla "uusia tuulia", joista kerron lisää hieman myöhemmin... ;)  Meille tämä on iso juttu! Odottakaas vaan! =)


11 kommenttia

 1. Oooh lalaa mitä supermalleja! Syötävän söpö varsa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi on ihan älyttömän kaunis! Toivottavasti pysyykin nättinä isonakin :)

   Poista
 2. On kyllä jumalattoman nätti varsa! Melkein tekisi mieli hakea sekin pois :D
  Hertastakin hienoja kuvia.
  Ootko Noora menossa Kirsin mukana Ypäjälle Kyvyt Esiin karsintoihin? Sinne mahollisesti ollaan mekin menossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo siis mäkin voisin jopa tämän varsan omia! :D sitä ihan ilokseen katselee!

   Jos mulla ei oo sinä päivänä kisoja, niin kyllä aattelin mukaan lähteä! Sinne menossa toinenkin Easyn sukulais varsa :)

   Poista
  2. Et nyt hommaa sinne itelles mitään, ni pääset näkeen Roopeakin :)

   Pitäisi poika kohta hakea laitumesta ja vähän harjoitella taas tuota hyppäämistä, kärryilyä unohtamatta :)

   Tsemppia loppukauden kisoihin!

   Poista
 3. Minkä sukuinen tuo varsa on? :) Todella kivan näköinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varsan emä on Robinessa, emän isä Robin Z.

   Isänä tällä varsalla on Sammaliston tallin ori Ludvig von Bayern (en tiedä kirjoitinko oikein :D)
   Isän puolelta löytyy mm. Landgraf I.

   Linkki sukupostiin
   www.sukuposti.net/hevoset/ludovico/1432702

   Poista
 4. Aivan mahtavia kuvia Hertasta! Se on niin edustavassa kunnossa. Ihana varsa, Lotossa on myös Landgraf I:tä ;)

  VastaaPoista
 5. Vau hienoja kuvia! Ja mä liityin myös sun lukijaksi :)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi kiva :) pystyy seuraa paremmin toistensa kuulumisia!

   Poista

Jätäthän kommenttisi!

En julkaise asiattomia/provosoivia kommentteja. Risut ja ruusut ovat tervetulleita, kunhan kommentointi pidetään asiallisena!