Kootussa Ravissa

7. elokuuta 2013

Tampere kuvina ja videona

Nyt sain tilattua muutamat kuvat ja sain vielä hovikuvaaja Jannan kuvatkin koneelle. Videon PSG:tä laitoin jo edelliseen postaukseen, mutta laitanpa sen nyt tähänkin samaan kaikkien muiden kanssa. Kuvia on ostettu
http://hertjekker.net/ ja http://hamh.pic.fi/ sivuilta.

Tällä viikolla tämän alkuviikon H on saanut hölläillä vaan. Mulle puhkes heti maanantaina karsee flunssa, nyt se tosin on muuttunut karseen kuivaksi yskäksi. Olo on tosi nuutunu, joten H on saanut eilen toimi supermallina (kyllä, siitä otettiin poseerauskuvia laitumella, kuvat julkaisen seuraavaan postaukseen. ;) ja tänään se oli liinan päässä. Huomenna yritän kiivetä selkään.

Mitäs tykkäätte kuvista?

Ensin Hanna Heinosen kuvat:

Hertta diggaa kuolainten tarkistuksesta... :)

Sunnuntain verryttely

Hertta ja pääsponsori (=omistaja) :) Minä napitan takkia kiinni ja heti meni napit ristiin... 

PSG radalta lauantaina, toiseen piruettiin siirtymässä

Ensimmäinen piruetti, jossa H "vähän" säikähdettyään jähmettyi... :)

Sitten Janna Pehkosen kuvat

Sitten Mirella Ruotsalaisen kuvat:


Ja lauantain PSG videonaNyt on kyllä treeni-intoa vaikka muille jakaa, mutta ärsyttää pirusti kun ei kunto kestä ridaamista... Pikkuhiljaa varmaan jaksaa taas tehdä enemmän, sillä tänään mun kunto oli parempi, enää tosiaan vain kuivaa yskää, muttei enää "heikotus"kohtauksia. Nyt pitää loppukesä hinkkaa PSG juttuja oikeen kunnolla, eli käytännössä meijän kohdalla kokoamisasteen hinkutusta loputtomiin, sekä sitä suoruutta.

19 kommenttia

 1. Vautsi, ootte tosi hieno pari :) Oli tosi kivoja kuvia! :--)

  VastaaPoista
 2. Tahdittaa ravissa ihan joka tehtävässä. Laukka on tosi lyhyttä, töksähtelevää ja pätkittäin jopa nelitahtista. Laukka kuolee kokonaan sarjoissa.. Olisi sujuvampaa menoa jos kulkisi vähän reippaammin pohkeen edessä ja pidemmällä kaulalla. Näyttää pätkittäin virkkuukoukulta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensinnäkin, kumma kun tuomarit eivät juurikaan tästä lauantain radasta maininneet mitään tahdituksesta. Avot ja sulutkin oli 7, vaikka niissä jos jossain tahditus on ollut meillä iso ongelma jos en saa säilytettyä kokoamista.

   Toisekseen, et tainnut sitten lukea mun postausta lauantailta tolta radalta? Siinä nimenomaan tuli ilmi, että meijän koko rata kaatui laukkaohjelmaan, jossa numerot olivat 1-7 välillä... Mistäköhän tuo 1 tuli? Juurikin 1 piruetista, jossa tapahtui tämä pelästyminen ja sitä myöten jännittyminen ja voin kertoa, jos H jännittyy, se jää niin pohkeen taa, etten saanut sitä millään enää eteen. Tästä syystä vaihtosarjoista loppuu vauhti, koska se on nniin pohkeen takana, kuten sanoit.

   Pointtisi eivät ole keksittyjä, mutta toki olisi kivempi, jos syyttävä sävy jäisi pois ja olisit lukenut aiemman postauksen. Tiedän kyllä mikä tossa radassa jäi mätänemään, ja se oli juurikin laukkaohjelma, jossa en saanut sitä läpi. Ja se näkyy, ja siitä meitä rankaistiin. Happy?

   Siltikin, kaikki kolme tuomaria kommentoi "sujuva ja lupaava raviohjelma" -> missä "tahditus joka tehtävässä"?
   Laukkaohjelmasta kaikki kolme tuomaria kommentoi "harmillisesti jännittyy laukkaohjelmaa. Sujuvuutta laukkaan".

   Kiitos kommentistasi, mutta olisi kiva jos "tutkit taustat" ennekuin tulet huutelemaan. Pahoittelen kun en tosiaan ole kokenut ratsastaja... =) Voin vaan luvata,että kova on yritys saada korjattua jännittyminen laukkaohjelmaan seuraavaan kisaan ja ylipäätänsä...

   Poista
 3. Upeita kuvia.! Olette sopusuhtainen ratsukko ja ratsastajana olet tyylikäs.
  Älä välitä anonyymeista,en ymmärrä miksi tuollaista pitää kommentoida. :(
  En katsonut videota (käytössä känny),mutta anonyymi voi ottaa yhteyttä kisojen päätuomariin ja kysyä mistä yli 60% tuli.
  Hyvää jatkoa Nooralle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jokaisella on toki oikeus kommentoida, anonyyminäkin. Harmittaa vain tietty tämä "puskista huutelu". Jos jokin häiritsee, niin ei tosiaan ole poisuljettu vaihtoehto ottaa yhteyttä siihen päätuomariin, tai miksei vaikka lukea aiempi postaus jossa juuri kiroan tätä kuinka en saanut sitä pohkeen eteen enää jännittymisen jälkeen.. :D

   Kiitos tsemppauksesta :)

   Poista
 4. Ai että nelitahtista laukkaa :D joopajoo... varmaan tuolla tasolla jo tuomarilta tulisi kommenttia, ja saako tahdittavalla hevosella edes mennä rataa loppuun (luetaanko ep?)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos tahdittaa niin kyllä vihelletään ulos. Ja herkästi!

   Itseasiassa sunnuntaina meijän Va B luokassa ratsukko juuri ennen mua vihellettiin radalta pihalle kun hevonen alkoi yhtäkkiä tahdittaa. Se ilmeisesti liukastui keskiraveissa ja sitten alkoi tahditus. Vihellettiin kuitenkin tosiaan ulos ja pääsin aikaisemmin suorittamaan omaa suoritustani.

   Poista
 5. Aivan ihania kuvia! Tsemppiä teille! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti :) kova yritys tsemppaa tolle tasolle...

   Poista
  2. Ahkeruus palkitaan kyllä, ei teillä ole hätää. Aika hyvät lähtökohdat teillä kuitenkin on jo pohjalla, kun molemmat osaatte kyllä! Reeniäreeniä niin kohta te loistatte! :)

   Poista
 6. Aloittelija kysyy, mitä tarkoittaa tahditus?

  Olette kyllä niin nätti pari, ja sinä vaikutat todella miellyttävältä ja iloiselta persoonalta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti :) Joskus tosin kuvista on jotkut sanoneet että näytän +60 vuotiaalta kurttuiselta mummolta... :D Noh, kuvat hämää! =D

   Jos hevonen esim tahdittaa ravissa, meinaa se sitä, ettei ravin tahti ole säännöllinen. Tasaisessa ravissahan on tietty tahti ja tasapaino, mutta jos hevonen ei kulje tahdissa ja tasapainossa koko ajan, voi "tahditus" ilmetä herkästi esim kaarteissa ja taivuttavissa liikkeissä. Tällöin siis ravin tahti muuttuu taivutukseen tai kaarteeseen tultaessa erilaiseksi kuin suoralla uralla. Jos hevonen ei liiku tarpeeksi koottuna vaativimmissa liikkeissä, eli paino ei ole tarpeeksi takaosalla, niin hevonen korjaa tahdittamalla liikkumistaan.

   Tahditus voi ilmetä myös ihan jatkuvana, jos hevonen ei esim liiku puhtaasti, tällöin johtunee siis jostain muusta syystä, esim kipeytymisestä.

   Tahdituksen huomaa helpoiten hevosen etuosasta, aloittelijan on ehkä helpointa huomata se hevosen pään liikkeestä. Tällöin hevosen pää "nuokkuu" ravin tahdissa, vaikka pään pitäisi pysyä tasaisesti paikallaan = toisin sanoen, tahdissa ja tasapainossa. :)
   Toivottavasti sepitykseni vähän auttoi ymmärtämään. =)

   Poista
  2. Selvensi paljon, kiitos! :)

   Poista
 7. Ai säkin sait sieltä jonkun pöpön? Itsekin kisaajana sain sieltä järjettömän flunssan, joka iski jo heti maanantaina. Kuulin myös useammalta tuttavaltani, että olivat sairastuneet.. :o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho! :o Onkohan samaa? Mullakin tosiaan järkyttävä olo maanantai aamuna herätessä! Nenä ihan tukossa ja räkää ämpäri kaupalla pää täynnä, tuntui ihan poskiontelontulehdukselta. Tiistaina sitten paheni vaan, mutta keskiviikkona muuttui kuivaksi yskäksi ja nyt on menossa kyllä jo pikkuhiljaa ohi. Olipas tautinen paikka! :D

   Poista
 8. Hei! Voitko laittaa videon näkymään myös mobiililaitteilla? Nyt ei ainakaan puhelimella tai ipadilla näy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tottakai voin! En vain tosiaan ole tiennyt ettei ne näy mobiililaitteilla. Asiaa kun tarkistin niin eihän se tosiaan munkaan kännykällä näy... pahoittelen! Ihan vahinko vaan :) korjaan asian.

   Poista
  2. No jo nyt on vaikeeta. Mä en millään nyt löydä mistä saisin muutettua niitä asetuksia mobiililaitteille näkyväksi! Pitää pyytää jotain fiksumpaa apuun.

   Poista

Jätäthän kommenttisi!

En julkaise asiattomia/provosoivia kommentteja. Risut ja ruusut ovat tervetulleita, kunhan kommentointi pidetään asiallisena!