Kootussa Ravissa

17. elokuuta 2013

Spooky-poni

Hieman oli tänään H:lla jännät paikat. Jo heti ensi metreillä kun otettiin kisapaikalla se traikusta ulos, se oli kuin tuulen mukana lähdössä... Sai tosiaan varoa, ettei pelästyessään hypähdä päälle (jonka se kuitenkin radan jälkeen teki omistajalle...) Noh, satula selkään ja maneesiin verkkaamaan.

Maneesissa se oli ihan ok, mutta kyllä huomasin että tosi yliherkällä päällä. Sai olla tosi tarkka käden kanssa, että olisi extra kevyt tuntuma, muuten nyppii samantien päällään ja pohjetta ei saanut käyttää neidin mielestä, mutta kyllä mun ratsastusmetodeihin kuuluisi pohkeella ratsastaminen, joten paljon tein hommia että neidin on nyt vain hyväksyttävä jalka kyljissä.
Maneesissa sinkaisi kerran pelästyessään ilmaan ja jäi rykimään paikalleen. Jes, lupaava alku... Muutoin kaikki tuli pienen alkutotuttelun jälkeen ihan mukavasti.

Kisakentän päädyssä verryttelin vielä ennen starttia. Taas kävi niin, että mun kohdalla tuli jotain sählinkiä kuulutuksissa/epätietoisuutta koska starttaan. Mut kuulutettiin 20 min aiemmin radalle mitä piti, kuuluttajat ilmeisesti unohti, että mua ennen luokassa on tauko, ja starttaan tauon jälkeen ekana tasan klo 15.19... Kävin kuitenkin varmistamassa päätuomarilta edellisen lopetettua, että enhän mä vaan vielä starttaa vaikka kuuluttivat. Tuomarikin sanoi että mielellään kävisi tauon pitämässä niinkuin aikataulussa lukee, "en tiedä mitä ne siellä on pitkin päivää kuuluttanut" ) ;)

Noh, eihän mulla tietty ollut kelloa ranteessa kun jatkoin verkkaamista, ja sitten kun olisi ollut mun vuoro kuulutuksineen mennä radalle, niin ei mua sitten kuulutettukkaan ja omistaja tuli nykäsee hihasta ja passitti radalle. Enpä saanut kauaa aikaa kiertää rataa kun vihellettiin sisään. Tämän seurauksena ilmeisesti unohdin päivittää omaa päätäni ja sujuvasti lähdin suorittamaan alkutervehdyksen jälkeen rataa väärään suuntaan... Noh, -2 pistettä sitten jokaiselta tuomarilta, eli multa tosi tyhmä moka. Siinä meni 6 pisteellä prosentteja! Kyllä mä nyt ton radan muistan. Lähin muuten vaan väärään suuntaan epähuomiossa... Hyvä minä!
Keräilin itteni ja loppurata meni ihan ok, mutta mikä parasta, EI YHTÄÄN varsinaista virhettä. Eli sarjavaihdot, piruetit ja sulkuväistöt yms tuli kaikki ilman laskuvirheitä etc. Ainut vaan, että tänään meno ei sitten ollut niin sujuvaa. Vaikka virheitä ei sattunut, niin epätasaisuus vaivasi meitä. Sitten kun se valahti täysin etupainoiseksi, niin munkin istunnasta näkee kuinka se veti mut mukaansa. Aina kun Hertta jännittyy, mä en ikäänkuin pääse siihen käsiksi.

Sinäällään tosi kiva, että vaikka Hertta oli tänään vaikea, sain silti rikkeettömän radan, mutta se sujuvuus... Aiemmin kun H on ollut rento oma itsensä, niin rata on sujuvaa. Nyt se oli koko radan hieman lukossa, välillä kaasua liikaa ja välillä jarrua. Mennäänkö vai eikö mennä. Kaikki se näyttävyys katosi. Lopputuloksena oli kuitenkin taas se 58,86%, eli piirun verran alle 60. Sijoitus oli 14/21. 61% olisi ollut jo sijoilla, eli ei isoa eroa. Yksi tuomareista olisi sijoittanut meidän sijalle 5, aikamoinen yllätys...  Pirueteista tuli kehuja, että "istuu hyvin takaa", mutta numerot jäi alhaisiksi kommentteilla "painuu kuolaimen taa". Näin se kyllä tekikin, mutta tämä ei ikinä ole ollut meillä ongelma. Outoa. Yleensä se on peräänannosta pois nouseminen, mutta nyt se meni ihan toiseen suuntaan, huonolla tavalla sekin.
Tähänkin kaikkeen olisi taas vain yksi ratkaisu ---> mun täytyisi opetella ratsastaa paremmin... Argh.

Ei Hertta tosiaan oma itsensä ollut. Radan jälkeenkään se ei rentoutunut. Hyvä että päästiin edes autolle kun se hyppi ja pomppi parkkialueella kun oli pelottavia "tientukkeita". Omistaja talutteli Herttaa hetken ja niinkös se heti pelästyi kävelevää ihmistä ja hyppäsi suoraan omistajan jalan päälle. Siis ihan mahdoton! Tuo möhkö laama aina kisapaikalla? Nyt annetaan Hertalle sitten ensi viikko kevyempää. Vain valmennus tiistaina, muutoin saa olla pikkulomalla.

Tässä vielä rata videolla jos jotain kiinnostaa. Suosittelen laittamaan äänet pois, sillä ääni rätisee tosi paljon kun tuuli on niin kovaa. Radalla näkyy yksi pelästyminen toisen voltin aikana, mutta muuten se ei säikkynyt suorituksen aikana, onneksi.


 On kuitenkin erittäin mukava huomata, että vaikka vasta alotellaan Pyhää Yrjöä, niin aina on ollut mahikset yli 60% tuloksiin heti alkuvaiheessa. Kyllä me saadaan vielä se kuuluisa rutiini noihin ratoihin. Toivoa on. Silloin kun alotettiin Va B, niin pitkään rämmittiin 50% tienoilla, nyt ollaan heti kättelyssä PSG radoissa 60% molemmin puolin oltu. Eli sujuvammin on tämä siirtyminen vaikeampaan luokkaan sujunut. Vielä vaan kuskin tarvitsee keräillä ittensä.

4 kommenttia

 1. Okein siisti rata! Tosiaan ehkä vähän uupui näyttävyyttä, mutta teknisesti aika hyvö suoritus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tälläkertaa niin päin! Ensi kerralla sekä se näyttävyys että teknisyys niin hyvä tulee! :)

   Poista
 2. Voi harmi se sun erehdys! Muuten on kyllä ihan mielettömän näköistä ja tuo teidän meno on mun silmään huomattavasti parempaa, entä viime kisavideossa!(Oonko ainoa jonka mielestä näin on?) Ihana nähdä, että te yhdessä yhä kehitytte aina vain lisää! Huippua! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No siis ei se huonoa menoa ollut. Vähän vaan tavallista. Ei niin saumatonta. Laukkaohjelma o kyl parempi verrattuna edelliseen koska ei tullut samanlaista pelästymistä kuin Tampereella. Mutta raviohjelma ei ollut niin vahva kuin Treellä. Kaikenkaikkiaan H saisi liikkua kootumpana, sitten olisi hyvä. :)

   Poista

Jätäthän kommenttisi!

En julkaise asiattomia/provosoivia kommentteja. Risut ja ruusut ovat tervetulleita, kunhan kommentointi pidetään asiallisena!