Kootussa Ravissa

25. elokuuta 2013

Hertan hieronta

Tänään olin niin ahkera (lue: laiska), että en mennytkään ratsastamaan, vaan pidin Hertalla vapaan ja päätin hieroa sen. Edellisestä kerrasta onkin aikaa, muistaakseni toukokuussa se on viimeksi hierottu. Joten olisi jo korkea aika...

Olen siis itse myös hieronut hevosia, ja niinhän se on, ettei suutarin lapsilla ole kenkiä. Herttaa tulee harvemmin hierottua, vaikka varmasti sillekkin se tekisi hyvää. Hertalla ei varsinaisesti ollut nytkään mitään "syytä", mutta kaikista eniten siltä löytyy hierottavaa takaosasta. Erityisesti ristiselkä ja lannerangan alue ottaa joskus itseensä, ja kireyksiä tällä alueella löytyy. Hieroin siis pääasiassa Hertan selän läpi, käsittelin myös kaulan. Arnikaa levittelin hieronnan jälkeen selkään ja ristiselkään, sekä takapolviin ja kintereisiin. Nämä ovat niitä kouluhevosen kipeytyviä kohtia.

Hertta kyllä tuntuu tykkäävän hieronnasta, vaikka toisaalta se on aika herkkä ja osaa myös jännittää vastaan. Hetken aikaa kun aluetta käsittelee, tottuu sekin paineeseen ja osaa rentoutua. Arnikan levityksestä se ei taas tykkää ollenkaan, "yäk, kylmää ja märkää".

Hieronta tuli just sopivaan kohtaan, koska ensi viikon lauantaina on kisat Porvoossa.  Nyt sitten maltillista reeniä ensi viikko vertyneellä hevosella ja lauantaina lähdetään hakemaan ruusuketta FEI Va B junioreiden esiohjelmasta. :) Va A/PSG rataa ei tällä kertaa ollut tarjolla, mutta Ypäjällä 6.9 päästään taas Pyhää Yrjöä vääntämään. :)
c Janna-Mari Pehkonen 2013

4 kommenttia

 1. Jee! Ehkäpä törmäämme Porvoossa :-)

  VastaaPoista
 2. Mikset mennyt seuraavan päivän kansallisissa psg?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siksi koska Kyran klinikka on just samana päivänä, niin kyllä jouduin nyt valitsee sitten sen. :/ en oo ikinä nähny Kyran valmennuksia, joten päätin mennä kuunteluoppilaaksi sinne ja jättää nää kansalliset väliin. :) kyllä harmittaa, mutta tuleehan noita kisoja :)

   Poista

Jätäthän kommenttisi!

En julkaise asiattomia/provosoivia kommentteja. Risut ja ruusut ovat tervetulleita, kunhan kommentointi pidetään asiallisena!