Kootussa Ravissa

3. lokakuuta 2014

Mistä tätä räkää oikein tulee...?

Ypäjällä Intermediate I radalla

Juuri kun pääsen hehkuttamaan kuinka treenit kulkee, niin enköhän mä postauksen julkaisun jälkeen tule kipeäksi! Great...

My Day postauksen idean lailla ajattelin julkaista kuvia keskiviikon maastokävelystä selästä käsin otettuna. Tältä näytti Hertan keskiviikon treenit siis.

Hertta ja sen herkkudrinkki ennen hommia (kourallinen peacemakeria ja ämpäri täyteen vettä, ja sekoita ;) )
Aluksi maneesissa...
.. jossa ei kauan viihdytty, joten lähdettiin päiväkävelylle
Tiistai-iltana mulla oli kurkku todella kipeä ja kirvelevä. Silti mun oli pakko änkeä vielä juoksulenkille illalla, sillä en osaa olla enää liikkumatta koko päivää. Hertallakin oli vapaapäivä, joten en edes ratsastanut tiistaina. Noh, eihän se ollut hyvä idea lähteä tunnin juoksulenkille illalla. Keskiviikko aamuna olinkin sitten ihan kunnolla tukossa, ja päätin lähteä reippaama vielä tallille aamulla... Tallilla ollessa alkoi sitten heikottamaan ja kolottamaan niveliä, ja itseni tuntien tunnistin että kuume siis nousee. Olinpa fiksu! :D
Tarkoitus oli keskiviikkona jumpata nivelillä, mutta en mä oikeasti jaksanut. Kävin maneesissa pyörähtämässä käytännössä 10 minuttia niin että ratsastin matalassa muodossa kaikki askellajit läpi. Tämän jälkeen olin jo ihan hiestä märkä, joten totesin että lähdenpä maastoon kävelemään. Siinä saa Hertta hyvän käyntilenkin. Ehkäpä kävisin mäkiä kiipeilemässä.

Hetki ennen kun Hertta ja sorsat lähtivät eri suuntiin... 
Rouva uskalsi kyllä jatkaa matkaa järven vierustaa
Sää oli niin kaunis kun käyskenneltiin kartanon mailla. Kävin järven rannalla kurkkaamassa ja siellähän olikin juuri sopivasti sorsia rannalla. Päätin (fiksuna) ottaa kuvia sorsista ja asetella Hertan pään myös kuviin. Ideana kaunis, mutta sillä samalla sekunnilla kun kamera räpsähti niin sorsat pyrähtivät lentoon ja niin pyrähti Herttakin! :D Eri suuntiin tosin... hihii.
Olen itsestäni aika ylpeä, sillä en tippunut, eikä edes kännykkä tippunut kädestä! Ohjat siis pitkänä yhdessä kädessä ja kännykkä toisessa ja hevonen tekee täyskäännöksen paikaltaan niin että nurmikkoon jäi kaikista neljästä kaviosta hienot syvät ruopaisujäljet... Pahoittelut nurmikonleikkaajalle!

Hertta raukan sydän hakkasi miljoonaa, mutta kyllä se siitä onneksi tasoittui kun jatkettiin matkaa. Hertalla onneski harvoin jää pelästyminen päälle. Se yleensä laskeutuu maanpinnalle hyvin nopeaa. Vähän sitä kyllä jännitti kävelylenkki, mutta siinäpähän tottuu ja hyvää tekee käydä kävelemässä vaihtelevassa maastossa!
Käytiin lopuksi kiipeilemässä erästä jyrkkää mäkeä kartanon tiluksilla. Ai että oikein tuntee kuinka Hertta joutuu työntämään! Tekee todella hyvää treeniä takaosalle kiipeily. Siinähän hevonen menee sananmukaisesti ylämäkeen. ;)

Hertta haaveilee laitumista. Ensi kesänä sitten taas!
Hertan arkkivihollinen maastossa, hevospatsas! Nykyään se ei enää säpsy tuon ohi kulkiessa, mutta epäilevästi aina sitä katselee ;)
Sänkkäriä!


Piiiitkä ylämäki
Hertta alkaa aina kääntämään päätä mua päin kun on muutaman kerran menty mäki eestaas. Ikäänkuin se sanoisi "ei enää pliiiis?" :D


Eilen torstaina kävin väkisin ratsastamassa. Eipä se kovin laadukasta menoa ollut ja hermotkin mulla melkein paloi. Totesin että parempi antaa olla kun en itse ole edes kunnossa. Mieli tekisi treenata kun kisatkin on sunnuntaina, mutta pakko todeta, että mihinkäs se taso huononisi? Olkoot kisat sunnuntaina tai ei, niin kyllä se Hertta on jo PSG ratoja suorittanut paljon, joten ei tämä ole uusi juttu.
Eli tällä kertaa mennään kisoihin aikalailla levänneellä hevosella ja kärsineellä ratsastajalla. Katsotaan mitä tulee, veikkaan että aika villiä ;)


Näin sunnuntaina radalla?

14 kommenttia

  1. Aivan mahtavat maastot teillä! Wau!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen kyllä aivan samaa mieltä... Oon ollut ihan mykistynyt kuin kaunista täällä on. :)

      Poista
  2. Upeet maisemat ai vitsi! Hauska toi Hertan arkkivihollinen, tuijottavat toisiaan aika intensiivisesti :D Mut hei koita malttaa nyt parannella ittes, ettei tulis vaan mitää tyhmiä jälkitauteja :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on joo paha! Näillä on aina tuijotuskilpailu... :D

      Kova on yritys, muttakun töitäkin pitäisi tehdä jotta saisi rahaa jajaja... :D

      Poista
  3. Kuinka usein käyt Hertan kanssa noissa upeissa maastoissa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Säistä riippuen noin kerran viikossa. Lähinnä jos on vapaata sillai että ehtisi auringon valossa :)

      Poista
  4. Kiva postaus, ja ihan älyttömän hienot maastot! :)
    suomenhevostamma.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä! En ennen maastoillut juurikaan mutta nyt kun on tuollaiset kunnon maastot ilman autoja ja pelkästään hevosille tehtyjä reittejä niin kyllä kelpaa maastoilla! :)

      Poista
  5. Moikka! Mullakin on nyt ollut 1kk putkeen flunssa! Onneksi se nyt on alkanut vähän hellittämään! :D

    VastaaPoista
  6. Heh, mietinkin jo että kuka kumma on hinkannut sitä ylämäkeä edestakaisin autotiellä, kun saman mäen pääsee hevosella autottomalla polulla ja ihanalla hiekkapohjalla. Eli haapakujan haapojen loputtua käänny vasemmalle polulle. Polkua pääsee tuon saman mäen ylös, ja jos et käänny missään vaiheessa vasemmalle, päättyy tuo polku samalle autotielle. Joko sulle on näytetty kiipeilymaasto?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täh! Ei mulle ole näytetty mitään! :D Jonkun mäen olen itse löytänyt, mutta siinä liikkui kyllä autoja mukana... Mikä kiipeilymaasto, missä?! Sinne!
      Oon vähän vielä out! :D

      Poista
    2. Heh, kiipeilymaasto on polku, joka lähtee kentän takaa alkavalta Lukkotieltä, ennen alamäkeä oikealle. Sielä ei voi eksyä, polku päättyy sille seuraavalle nimettömälle metsätielle. Vanhan tallin seinällä olevaa karttaa tutkailemalla tämä löytyy, tosin nykyisestä kokoonpanostanne varmaan vain Sanna tietää tämän. Ehkä. :D Erkylässsä on muutenkin ihan täysin mahdotonta eksyä, aina seuraavalle poulle käntymällä pääsee takaisin tutuille seuduille. Ja polkuja sielä riittää.

      Poista
    3. Okei! Mun pitää lähteä joku päivä tutkailemaan... :) Kertaakaan en tosiaan ole eksynyt vielä niinä kertoina kun olen lähtenyt yksin sompailemaan vaikka jään ihastelemaan maisemia... :D

      Poista

Jätäthän kommenttisi!

En julkaise asiattomia/provosoivia kommentteja. Risut ja ruusut ovat tervetulleita, kunhan kommentointi pidetään asiallisena!