Kootussa Ravissa

28. elokuuta 2014

2 heppaa, 1 poni

Tänään oli mulla vapaapäivä, joten sehän vierähti kevyesti kierrellen eri talleja ja ratsastamalla!

Aamu alkoi Hertan tosi kevyellä ratsastuksella. Päätin pitää tämän viikon Hertalla tosi kevyellä. Ollaan käyty maastossa kävelemässä ja vähän jumppaamassa ylämäissä, muutoin sitten maneesissa vain nivelet päässä "villinä ja vapaana" laukkailua ympäri maneesia. Tänään kuitenkin tein vain käynnissä pohkeenväistöä ja ravissa halusin vain ympyröillä saada sen rennosti eteenalas. Muuta en oikeastaan vaatinut.
Hertta on kyllä ärsyttävän "laiha" tällä hetkellä. Inhottaa katsoa vanhoja kuvia joissa se oli paljon paremmassa lihaskunnossa. Tallimestarin kanssa juttelin tallin heinästä. Kuivaheinä on hieman valkuaisköyhää, ja vihreäkin loppuu kohta eli tulee säilöheinä sen tilalle. Nostetaan heinämääriä ja katsotaan josko säilöheinä saisi vähän lisää pyöreyttä Herttaan. Nythän se saa myös Greenlinea sen verran että se saa siitä yhden heinäkilon verran korvausta lisää. Öljyäkin olen lisännyt ruokintaan jo pari viikkoa sitten. Jos ei ala heinän lisäys tuntumaan niin varmaan pitää harkita soijarouhettakin mukaan peliin

No mutta se siitä! Aiheeseen...
Eli Hertan jälkeen matka jatkui sitten tässä blogissa jo aiemmin vierailleen Juuson luokse. Juusolla menin viimeksi noin kuukausi sitten. Oli kyllä herra mennyt eteenpäin! Viimeksi "valitin" suoruuden puuttesta ja hitaudesta pohkeelle sekä kuolaimen alle painautumisesta. Oikeastaan kaikkiin näihin vikoihin oli nyt tullut muutosta parempaan! Hyvä niin. Mulla ei ollut taaskaan kannuksia, mutta Juuso silti oli paremmin kuulolla jalalla. Tosin lopuksi se vähän väsyi ja hidastui :D
Suoruus tuntui tosi selkeästi ravissa, mutta laukassa on vielä tekemistä. Pikkuhiljaa! Kuolaimen alle painautumista ei enää ollut ollenkaan! Selkeästi pohkeella eteen ratsastus on auttanut tässäkin.
Pakko kehua. Juuso kyllä väläyttelee tolla takaosallaan hyvää piruettilaukka-askelia välillä puolivahingossa... Sille kun saa voimaa ja kuntoa lisää niin en yhtään ihmettele jos sillä voisi joskus vaativia starttaa... :)
Pakko laittaa kuva mun synttärilahjasta tänne. Meitin mekaanikko, eli Hertan hoitaja/vuokraaja, on nyt innostunut ja osti mulle synttärilahjaksi tälläiset housut kisoihin! Nämä saa näppärästi valkoisten housujen päälle. Housuissa lukee siis Hertan nimi ja tietenkin pinkillä. ;) Hienot on!

Luulin että päivän hevostelut olivat siinä, mutta sitten muonittaja/mekaanikko Riikka soitti että tulisinko ratsastamaan ponilla. No minähän lähdin kun ei muuta tekemistä loppuillaksi ollut! Pääsin siis ratsastamaan ihka aitoa new forest poni Goldya. Aivan ihana kultainen poni! Goldy on vasta 5 vuotias, mutta todella simppeli ja rehellinen ratsastaa. Jos tämä olisi ratsastuskoulussa tuntiponina, niin se olisi joka ikisen tytön suosikki ja siitä tapellaan! :D Aivan ihana. Laadukas ja kiva laukka silläkin on, odotin pahempaa.. ;) Mun täytyy kyllä nyt laihduttaa lisää jotta voin ratsastaa poneilla. Mä en ole oikein ikinä poneilla mennyt vaan olen aina ratsastanut hevosilla. Nyt on aika ottaa menetetyt ponivuodet takaisin! Lenkkeilyn makuun pääsinkin jo eilen, sillä mekaanikko-Riikan kanssa käytiin Järvenpään lenkkipoluilla käveleksimässä joku 6 km lenkki. Kohta olen niin fitness, että vaihdan tämän fitnessblogiksi (no ei kai!)
Takaisin taas aiheeseen, eli poniin. Tästä poneilusta löytyy jopa kuvia. Ilokseni kuvista huomasin että tuo poni sopisi mun tämän hetkiseen hiusten väriin! ;)



 







Ponitytön unelmapäivä viettää koko päivä poneillen! Harmi kun vapaapäiviä ei ole kovin usein...

17 kommenttia

  1. haha mä oon kanssa aina menny isoilla hevosilla, mutta nyt rakastuinkin poneihin! Harmi vaa että pituutta löytyy sen verran ettei pienillä poneilla pääse ratsimaan :( mut tosiaa oon ihan pienestä asti tykänny mahollisimman isoista hevosista, mutta juuri ilmottauduin seuramestaruuksiin ponilla, jännä että jollekki muulle käyny samoin!:-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei poneja voi vastustaa! :D vaikka hevoset kivoja onkin, niin poneissa on jotain niin sympaattista :D

      Poista
    2. Niimpä!! Ne on niin veikeitä :-D

      Poista
  2. Hevoset on paljon kivempia kun ponit, mutta Goldy on kyllä hieno!! =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä mä jotenkin lämpeen myös poneille :D sisäinen ponityttö heräilee

      Poista
  3. Voi Goldi päässyt tännekin, se on kyllä niin hieno! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu tää oli tällänen yllätysvierailu! :D

      Poista
  4. Paljonko annat tuota greenlinea? Oma hevonen kaipaa myös lisää pyöreyttä, minkä takia kiinnostaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tällähetkellä se saa yhden litran, joka siis vastaa noin 1 kiloa heinää. :) sallitut määräthän ovat siinä 3 litrassa, eli periaatteessa voit lisätä greenlinea niin että se tuo kolme "lisäkiloa heinää". Toki heinän lisääminen on tärkein!

      Poista
  5. Millaisia harjoituksia tekisit vahvistaessasi hevosen takapolvia? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onko siis niissä jotain vikaa? Saikun jäljiltä vai muuten vaaan luonnostaan löysät polvet?

      Poista
  6. Moikka! Olen miettinyt noiden samojen ruskeiden saappaiden ostoa kun sulla on (eikös noi oo hööksistä?) millaset ne on nyt käytön jälkeen? Kulahtaako nopeasti ja onko vielä napakat vai löysähtäneet? Ostaisitko uudelleen samat eli oliko hyvä ostos?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voin suositella! Nämä ovat niin mukavat jalassa että hyvin voi kävellä ja puuhastella tallilla ilman että tarttee kenkiä vaihtaa. Ajan näillä myös autoa.
      Toki ovat muokkautuneet pehmeiksi mutta mun mielestä eivät ole liian löröt. En käytä mitään varsitukia tms ja silti ovat hyvässä kunnossa. Ostaisin uudelleen samat sillä omalla kohdallani ainaki hintalaatu suhde on mielestäni erittäin hyvä. Eivät todellakaan olleet kalliot ja mun mielestä noi on hienot!
      Ne on ollut mulla nyy vuoden tosi kovalla käytöllä ja kokeneet sadetta ja hevosen hikeä (ja oon huono hoitamaan saappaita) ja vielä pelittää vetoketjut ja kaikki.

      Poista
    2. Jee kiva kuulla! Taidan lähteä shoppaamaan:D

      Poista
    3. Niin ja tuolla pitäisi lukea ettei todellakaan olleet kalliit.. D: Kännykän automaattinen tekstinsyöttö ja mun nakkisormet.. ;)

      Mutta onnea shoppailuun! ;)

      Poista

Jätäthän kommenttisi!

En julkaise asiattomia/provosoivia kommentteja. Risut ja ruusut ovat tervetulleita, kunhan kommentointi pidetään asiallisena!