Kootussa Ravissa

21. elokuuta 2014

Tuotetestaus: Hengitystieongelmia? + laajennettu myymälä!

*Tämä postaus on toteutettu yhteistyössä Keravan Horse & Riderin kanssa*


Pitkästä aikaa tuotetestauksen aika!
Tällä kertaa hevosenomistajat joiden hevonen kärsii hengitystieongelmista, pysykää kuulolla.

Sain testituotteeksi Keravan Horse & Riderilta Equine American Ventilator : ravintolisän.


Tuote on luonnonmukainen ravintolisä ja yrttivalmiste joka tukee hengitysteiden hyvinvointia. Sopii käytettäväksi mm. puhkurihevosille, hengitystieongelmaisille, allergikoille tai tukihoitona yskäiselle hevoselle.
Se mikä näissä Equine American tuotteissa on myös iso plussa, on se että ne ovat kaikki täysin doping vapaita! Eli ei tarvitse koskaan huolehtia kisakaudessa saako kyseistä lisäravinnetta käyttää!

Annostusohje tälle tuotteelle oli että ensimmäiset 5 päivää syötetään 2 mittalusikallista sekoitettuna märkään ruokaan/veteen, jonka jälkeen ylläpitoannos on 1 mittalusikka per päivä.

Varoituksen sanana kaikille, että älkää nuuhkaisko purkkia ihan tuosta vaan! :D Tämä jauhe on todella voimakkaan hajuista (muistuttaa mielestäni salmiakkia?) ja mietin pitkään että mahtaakohan Hertalle kelvata noin voimakkaan hajuinen. Mitä vielä! Hertta ihan hyökkäsi viherjauhomössönsä kimppuun jossa tätä oli seassa! :D
Olin sekoittanut veteen viherjauhoa ja pellavaa, jotka oli turpoomassa. Lisäsin annoksen Ventilatoria ja jätin turpoamaan käytävälle ämpäriin Hertan karsinan eteen. Hertalla oli ovi raollaan ja se kampesi niin pitkälle kuin pystyi ja änkesi juomaan ämpärin sisällön! Hertta siis on ihan hulluna tähän makuun! Noh, parempi niin!

Mutta sitten niitä "tuloksia":

Herttahan on todella pölyherkkä. Pahin aika on kevään siitepölykausi, jolloin se yskii heinien antaminsen aikana, muttei onneksi ratsastaessa. Tutkittu on eläinlääkärin toimesta, Hertalla ongelma ei ole keuhkoissa, vaan ylähengitysteissä. Hertan ylähengitysteihin kertyy limaa allergisen reaktion seurauksena, joka ärsyttää ja saa aikaan yskän. Liikunta auttaa jolloin limat lähtevät liikkeelle ja tulevat ulos. Hertalla on siis melkein suoraan sanottuna "astma".

Tätä testiä hieman haittasi se, että meille tuli myös tallinvaihto samoihin aikoihin. Erkylässä on tallissa koneellinen ilmanvaihto, sekä kuivike vaihtui muuton myötä turpeesta turve/kutteripuru sekoitukseen ja siihen päälle vielä olki. Hertta myös pääsi laitumelle pois hiekkatarhasta. Maneesi ei pölise, joten kertaheitolla pöly minimoitiin. Myös pahin siitepölykausi oli loppunut (tämä jo auttoi ennen muuttoakin). Hertta siis oli melkein lopettanut jo yskimisen ennenkuin aloin tätä syöttämään, mutta edelleen aamuisin se saattoi aamuheinien aikaan köhähtää.

Tuotteen syötön ansiosta ainakin Hertalla on raikas hengitys... :D Kun tämän jauheen sekoittaa veteen, itselleni tulee hajusta mieleen raikas Fisherman's Friend pastillit! Yskimistä ei ole enää syödessäkään, ja ratsastuksen jälkeen sieraimista ei valu limaa. Hyvä juttu!

Purkki loppui 2 viikkoa sitten, jonka jälkeen H ei ole saanut tätä. Nyt kuitenkin huomasin että ratsastuksen jälkeen sieraimista valui hieman enemmän kirkasta limaa? Ainahan rankan liikutuksen jälkeen voi sieraimissa olla hieman märkää, mutta nyt oli enemmän. Yksi osasyy lievään ärsytykseen on varmasti se, että Hertalta loppui laidunkausi ja kuivaheinää se saa nyt enemmän. Pienikin pölymäärä saa tämän herkistymään.
Aion siis ostaa uuden purkin ja jatkaa syöttöä syksyn ajan! Tällä tavoin testaan tuotteen tehon. Myös täytyy huomioida säilöheinään siirtyminen jossain vaiheessa, sillä tämäkin on helpottanut aiempina vuosina oireita.

Mielenkiintoinen tuote, jota aion kyllä jatkaa Hertalla ainakin kuuriluontoisesti pahimpina pölykausina. :)


Tähän loppuun vielä ajattelin kertoa uudistetusta Keravan Horse & Riderin myymälästä! Liikettä on nyt siis laajennettu ja se on ihan kiitettävän kokoinen! Kävin avajaisten VIP illassa ja hämmästyin ihan kuinka laaja liikkeestä tuli, ja eniten ihmetytti se, että miten se tavara määrä on edes mahtunut ennestään vanhaan myymälään! Nyt on selkeästi jaoteltu ratsastajan ja hevosen puolet omaksi "osastoksi" joka helpotaa valikoimien selailua.
Erittäin viihtyisä, valoisa ja avara tämä uusi myymälä. Tykkään :)

Maskotti! :D

Jos ei riimua löydy hevoselle niin... :D


Itse ostin kuvassa näkyvät mustat karvareunuksiset bootsit. Koko oli XL ja meni just ja just Hertan jalkaan, joten mitoitus on hiukan pieni, mutta suojat ovat tosi hyvät! Materiaalina on kevlaria, joten käytännössä tuon pitäisi kestää "kaikki".

Huom, Batmanin puku on tehty kevlarista.. ;)

Jos Petrien saappaat kiinnostaa...


Kaikki vieraat saivat yllätyskassin!
Nämä bootsit pääsivät kokeiluun ja ovat erittäin hyvät! Kokomitoitus on kuitenkin pieni, joten Hertalle meni juuri ja juuri XL koko, joten suosittelen valitsemaan normaalia isomman koon! En tiedä johtuiko lampaankarvasta välissä, mutta ilman sitä uskoisin mahtuvan isojalkaisellekin hevoselle :)


Shoppailu on ihanaa! :D

4 kommenttia

 1. Tulipa siitä iso kuvien perusteella, wau! Paras pysytellä kaukana ettei vararikko iske =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. aikalailla nyt 2x edellisen kokoinen! nyy on tosi selkeesti kaikki ni löytää hyvin :)

   Poista
 2. Aina kun mä luen täältä sun blogista Keravan ratsutarvikkeesta kiroan, että sinne itäsuuntaan on niin jäätävä matka ja ikävät liikenneolosuhteet. Joskus jo varmaan kymmenen vuotta sitten olen itseäni putiikissa viihdyttänyt, kukkaroa huomattavasti keventämällä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. heh no joo, on kiva että se on lähellä ja saan aina kaiken tarvittavan sieltä, mutta kukkato voisi kiittää jos asuisin kauempana... x)

   Poista

Jätäthän kommenttisi!

En julkaise asiattomia/provosoivia kommentteja. Risut ja ruusut ovat tervetulleita, kunhan kommentointi pidetään asiallisena!