Kootussa Ravissa

18. elokuuta 2014

Porvoon kisat

Ei ollut ihan meidän päivä eilen, mutta ei tämä nyt katastrofikaan ollut! Fiilikset ei olleet tosiaan lähtökohtaisestikkaan hyvät, sillä H ei ole ihan priima ollut viime viikoilla. Sillä on ollut karseita ökykiimoja ja ties mitä. Menneellä viikolla sarjavaihdot yhtäkkiä ovatkin tosi ongelma, kun H vain mennä potkii ne. Tarkoituksena olikin hieroa se nyt läpi tänään kisojen jälkeen. Uskon että sillä on taas siellä takalistossa jotain jumia, koska tuo hevonen ei kyllä ihan huvikseen/kettuillakseen potki (paitsi tammapäivinä... ;D).

Verryttelyssä Hertta oli oikein mukava. Tein pitkän ja hitaan verryttelyn monilla tauoilla höystettynä. Pohja ei ollut kovin hyvä joten jouduin myös keskittymään puikkelehtimaan kuoppien ohi. En mahtunut kertaakaan käymään sarjavaihtoja verryttelyssä läpi, mutta eihän se mitään meinaa. Muutaman kerran tulin kolme laukanvaihtoa putkeen (sen mitä mahduin tekemään) ja Hertta suuttui ihan kunnolla ja oikein pukitti kiukuissaan. Sain sen kyllä ruotuun ja lopuksi muutamat vaihdot tuli ihan hyvin. Piruetit tuntui heti hyviltä.

Radalla sitten meno oli tuntemuksien mukaan kutakuinkin tälläistä:
"Jes, hyvä siirtymä, kääk, voi ei, jeeeee hyvä, hups oho... No nyt tuli hyvä, oho se menikin pieleen"
Eli aikamoista sahaamista. Välillä se tuntui just sopivalta, siten yhtäkkiä kun kerkesin huokaista, H valahti pohkeen taa ja jouduin vähän korjata sitä sieltä takaisin eteen. Mitään suuria rikkeitä ei kuitenkaan tullut, mutta ei tuo ihan niin sutjakkaa ollut. Paljon kivempi kuitenkin kuin Dumissa, vaikka siellä irtosikin rusetti ja tänään ei. Muut oli tosiaan parempia. ;)

Prosentteja irtosi 61,6 ja se riitti kuudennelle sijalle, mutta vain 3 sijoittui. Ei haittaa yhtään ,sillä en kyllä itselleni tällä radalla rusettia soisi. Olen tyytyväinen joihinkin kohtiin radasta, mutta tyytymätön yhtaikaa kokonaisvaikutelmaan. Yhtäkkiä meijän raviohjelma on ihan kuollut? Se on parina viime radalla ollut ihan mitään sanomatonta ja H jarruttaa niin paljon että lennokkuudesta ei tietoakaan. Ravi näyttää suorastaan ihme kipitykseltä nyt radalla. Siis hyi!


Laukkaohjelma taas on parantunut ja esim. pirueteista irtosi jopa 7 kahdelta tuomarilta (kun taas yksi antoi 5 samasta). Näkyykö nyt meidän radoilla se ravitreenin puute? Olenko keskittynyt nyt niin paljon laukkaan (koska se on aina ollut meidän huonoin osuus), että laukkaohjelma on jopa mennyt raviohjelman "yli"? Taidanpa alkaa hinkkaamaan sitä ravia taas esiin! Täytyy ottaa puheeksi valmentajan kanssa asia.

Radalla tuli myös ihmeellisiä pikku juttuja. Käyntiin siirtymisessä se oli pelästymässä jotain ja jännittyi, mutta jatkoikin nätisti. Käännyin itsekin katsomaan että mistä "joku" ääni kuului mutten keksinyt mitään. Keskilaukka pitkällä sivulla meni ihme kiemurteluksi?? En todellakaan tiedä miksi. Aina kun yritin korjata niin jouduin korjaamaan korjauksen korjausta... Äh..

Hertta on nyt taas ottanut asiakseen ennakoida tuota lopputervehdystä! Se meinaa JOKA KERTA pysähtyä kun mennään pituushalkaisijaa pitkin laukassa! ARGH! Nyttenkin yksi vaihdoista tulee keskilinjaa pitkin kohti tuomaria, niin eikös Hertta tarjoa pysähdystä vaikka kuinka yritän tunkea jalkaa kylkeen että eteen! Mun täytyy kyllä alkaa ajattelemaan vaikka keskilaukkaa aina kun tulen keskilinjalle hetken aikaa, jotta se alkaisi imemään tuomaripäätyä kohden, eikä keskipistettä...

Myös muuten meidän kohdalle sattui aika isot tuomarien näkemyserot. Kaksi tuomaria kolmesta olisi sijoittanut meitä karkikahinoihin, mutta 1 tuomari ei tykännyt lainkaan. Kun nämä kaksi tuomaria antoivat prosentteja 63-64, yksi antoi 57 %. Sehän vetää hurjasti prosentteja alas. En sano, että vähiten pisteitä antanut olisi väärässä, mutta selkeästi hän ei nähnyt meissä mitään hyvää paitsi tasaisuuden. Mm. avoista ja pirueteista irtosi kahdelta tuomarilta 7, kun taas tuomari joka ei tykännyt meistä, antoi vain 5.
Loppukommentit olivat kaikilla osuvia. Tässä loppukommentit sanasta sanaan:
-"Teet tasaista suoritusta, pystyt säilyttämään ratsun  melko kevyenä  liikkeissä, mutta pysähdyksiin  huolellisempi valmistelu, jotta ei tule etupainoiseksi. Vaihdoissa välillä potkaisee takajalalla, pyri saamaan vaihto tasaisemmin läpi"
-"Tasainen, vähän kiireinen ratsastus. Hevonen saisi olla kootumpi ja liikkua enemmän"
-"Ohjelmasta tulee hieman kiireinen vaikutelma. Lisää pehmeyttä taivutuksiin ja selkä toimimaan paremmin. Eväitä on paljon parempaan tällä ratsukolla"


Mun mielestä tosi kivat kommentit, etenkin tuo usko siihen että meillä on paljon lisää annettavaa. Tykkään jos tuomari "näkee suorituksen lävitse" eikä tuomitse heti "onpas huono", vaan hän näkee mitä siellä taustalla olisi annettavaa kunhan saan ratsastuksen sujumaan.

Tänään sitten Hertalla tiedossa vapaapäivä, mutta käyn sen hieromassa nyt kunnolla läpi, josko siellä kankussa joku paikka aukeaisi ja vaihdot alkaisi taas sujumaan. Joku tuota tammaa nyt hieman hiertää jossain. En osaa selittää sen tarkemmin, sen vain tunnen. 7 vuotta kun tuota on ratsastanut niin kumma kyllä on alkanut huomaamaan sen pienenkin herneen patjan alla... ;)
Katsotaan josko päästäisiin vetreinä Ypäjälle sitten perjantaina ja lauantaina! Perjantaina on vuorossa PSG (liian kovassa seurassa, melkein jo peruin starttini... :D) ja lauantaina sitten meidän ensimmäinen ihka-oikea-virallinen Intermediate I! (siinäkin meinasi iskeä pupu pöksyyn kun näki ketä on vastassa... :D )

Noh, yhteenvetona voin sanoa, että on sanomattakin selvää että me tarvitaan tulevan talven aikana _hitokseen_ reeniä. Musta tuntuu jopa siltä että meidän taso on laskenut.

14 kommenttia

 1. Mitä siitä kiirehtimisestä on sanottu :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä. :D Tällä kertaa ei kyllä tuntunut itsestäni että olisin kiirehtinyt! :D Pikemminkin madeltiin... Mutta kait se kipittävä ravi saa kiireisen vaikutelman!

   Poista
 2. Kyllä se siitä. Kehitys ei kai koskaan ole ihan tasaista vaan hommaan kuuluu että välillä tulee taantumavaiheita ja sitten taas kehitysharppauksia. Ehkä teillä on nyt sellanen vaihe jossa mietitään ja "maistellaan" aiemmin opittuja juttuja ihan rauhassa ja monelta kantilta. Sitten seuraavaksi tulee spurtti eteenpäin. Tsemppiä Ypäjälle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi olla. Tosi hyvin sanottu. Vähän rauhoittaa mieltä. :D
   Jotenkin kun viime aikoina on tullut paljon sellaisia ahaa-elämyksiä ja wow-fiiliksiä, niin nyt kun niitä ei tulekkaan, ja meno tuntuu taas "tylsemmältä" niin se tuntuu pahemmalta, kun on päässyt "maistamaan mansikkaa",

   No mutta! Kehitys loppuu tyytyväisyyteen!!!

   Poista
 3. Eiköhän se siitä taas kohta lähde sujumaan vielä paremmin.:) ja paljon tsemppiä ypäjälle, hyvin ne kisat sujuvat.;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan! Siellä Ypäjällä ainakin on olosuhteet ja puitteet tiptop, joten ei tartte keskittyä kuin ja vain ainoastaan omaan napaansa! Ei voi nyt valittaa pohjia tms ;)

   Poista
 4. Kannattaa aina välillä katsoa muutamien vuosien takaisia ratoja tai edes vuoden takaisia, jos alkaa epäuskoa syntyä kehityksen suhteen! Se piristää kummasti! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh no joo! :D Toisaalta en haluaisi nähdä niitä... x)

   Poista
 5. Tsemppiä Ypäjälle :) Jos on tiedossa, että seura on kovaa, niin ota se sitten ihan kunnolla kokemuksenhaun ja koulutuksen kannalta, korjaile radalla vaikka ekstraa vaikka siinä ehkä meniskin pari pistettä. Siitä voi olla sit myöhemmin hyötyä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. juu haasteena tää vaan täytyy ottaa! antaapahan kunnon vertailukohdetta :)

   Poista
 6. Välillä nyt vaan on vaikeampaa.. Tein itse sen päätöksen, että jollei ratsastettavuus parane, jätän vaikka loppukauden kisat välistä ja käytän senkin ajan valmentautumiseen kisaamisen sijaan, radalla en pysty perusongelmia korjaamaan. Mutta meidän ongelmat onkin nyt aika syvällä, eilen taisi olla eka päivä kun kyttäys loppui - eka päivä kahteen viikkoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. totta. mäki nyt jätin kahdet aiemmin suunnittellut kisat välistä elokuulle. sitten ei oikeastaan meilläkään paljoa kisoja enää ole. odotan enemmän nyt treenejä talvelle. :)

   kaksi viikkoa on kyttäämisen kanssa piiiiiiitkä aika :D

   Poista
  2. Älä, alkoi taas olla usko koetuksella, että koska nämä "hulluus viikot" päättyvät.

   Poista
  3. ja mä kun ajattelin että nää ihme kaudet on vain tammojen oikkuja. Mutta sulla ja onkin Hertan miespuolinen kopio, joten en ihmettele ; D

   Poista

Jätäthän kommenttisi!

En julkaise asiattomia/provosoivia kommentteja. Risut ja ruusut ovat tervetulleita, kunhan kommentointi pidetään asiallisena!