Kootussa Ravissa

7. elokuuta 2014

Extemporemaastoilu

Käytiin tuossa tiistaina taas tunnin kävelylenkillä metsikössä vaikka alunperin mun piti mennä kentälle treenaamaan. Ensin sitten mentiin kentälle tekemään perusasiat nopeasti läpi keskiviikkoista valmennusta varten, mutta muutoin käytiin sitten kävelemässä ja kiipeilemässä mäkiä. Maastoilu olikin päähänpisto. Hertta on huvittava. Jos se joutuu kävelemään yksin maastossa, se on tosi epävarma ja sätkyy, suorastaan hiipii eteenpäin, mutta jos joku tulee kävelemään mukaan (ihminen tai hevonen) niin kaikki on ihan ok ja se lompsii tyytyväisenä vaikka minne. :D
Se on kyllä niin ujopiimä...

Hassua tästä siis tekee se, että kuitenkin sen voi jättää yksin kokoanaan laitumelle, eikä sillä ole kiire sieltä pois, eikä kaverit paljoa kiinnosta?? Selkeästi Hertta on isojen alueiden eläin. Siellä ei pelota. Metsä on kamala... ;)

Mulla oli tosiaan seuraa mukana niin että minä ratsastin Hertalla ja "syöttinä" (Hertan mielestä) oli kaveri kävelemässä ja napsimassa kuvia. Taisi Hertta salaa vähän tykätäkkin metsässä kävelystä, vaikkei se yksin sinne halua mennäkkään. :)

Siellä pölyn seassa.Hyvä Hertta kun poseeraat...

Täällä on kyllä nii hienot ja hyvät maastot! Yhtään ei tartte miettiä pohjia kun tällä menee ihan ratsastukseen tehtyjä reittejä :)
Matkaevästä suussa
Edustavaa. Ryhti ja sillee.

Takaisin tallille
Vanhan tallin julkisivua.
Vanhan tallin edessä, taustalla näkyy maneesia, jonka yhteydessä on uusi talli (missä siis H asuu)
Ja lopuksi meitsi hoitaa, Herta naattii. Niinhän se aina. :D


Tässä nyt oli vähän kuvapommia maisemista!

29 kommenttia

 1. Jo on kun ei saa hevosta maastossa pidettyä ilman kankia... No mutta ihanan näköiset maastot :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä arvasin että joku ei osaa lukea tekstiä ja tarraa heti tuohon :D koeta harrastaa luetunymmärtämistä ja lue uudestaan. Ensin menin tuuppailemaan kentälle mutta päätettiinkin sitten lopuksi lähteä maastoon. olisiko pitänyt kävellä 5 minuutin matka takaisin tallille vaihtamaan kuolaimet sen takia että mennään takaisin kävelemään?

   Haloo.

   Poista
  2. Mä ainakin käyn hevosellani maastossa välillä kangilla ihan senkin takia, että se ei yhdistä kankia aina himo-koulutreeniin, vaan niiden päähänlaitolla saattaa olla kivatkin seuraukset :) Pitkillä, rennoilla maastokäppäilyillä me totuteltiin kankiin suussa alun alkaenkin.

   Poista
  3. Itseasiassa hyvin moni tekee noin :) mutta kannattaa tehdä se salassa ettei kukaan valita "huoh kanget aina päässä" ;)

   Poista
 2. luitkohan anonyymi yhtään, olivat aluksi kentällä menemässä perusasiat valmennusta varten. Usein kuitenkin kouluhevosilla on treenissä kanget, nii tuskin niitä vaihdetaan, jos käy maastossa kävelemässä näin extemporee....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos toinen anonyymi! Ilmeisesti en olisi saanut mennä loppukäyntejä kävelemään maastoon kanget päässä vaan ne olisi pitänyt mennä vaihtamaan niveliin. Nolo minä :D

   Poista
 3. Vähän sama kun minä Ypäjällä valmennuksien jälkeen lähdin leikkimään kenttäratsastajaa lätäkölle, kangilla ja koulusatulalla :D Luulisin sen provosoivan ihmisiä enemmän, ettei tuuppari saa pidettyä hevosta käsissä maasto- ja vesiesteillä ilman kankia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niimpä! Hyi sua Iida :D etkö uskaltanu mennä ilman kankia lätäkköön? Voivoi ;)

   Poista
  2. Ai kauheeta ;) Mutta vähän jänskätti, on toi poni niin villiä sorttia, että ei millään pelhamkuolaimillikaan pitele esteillä, niin piti laittaa kanget maastoesteille! On vissiin vähän samaa sorttia Hertan kanssa :D

   Poista
  3. Niii! Niinhän ne kouluhevoset aina. Niin kovia suustansa että muilla kuolaimilla ei voi mennä edes kävelylle kuin kangilla! :D

   Poista
 4. Ei oo todellista! Hertta on ihan mun laaman "soul mate"! Meidänki ääliö ei yksi voi lähtee,vaan kävelee kahella jalalla ja takaperi,mut sit jos on heppakaveri tai "ihmissyötti" ni sit. :D hienoja kuvia ja kelpais kyl ittelleki tommon talli. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan! Ihmissyötti. Jonkun täytyy mennä edellä tai vieressä jotta puuman hyökätessä H ehtii juosta karkuun kun toinen jää :D fiksua ;)

   Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  3. Itseasiassa myös taluttamalla H menee huoletta yksinkin, mutta jos on vain selästä käsin yksin niin voi ei.. :D

   Poista
 5. Ihanan näköset puitteet teillä siellä! :)

  VastaaPoista
 6. Kiva postaus ja ihanan näköiset maastot! :) <3
  suomenhevostamma.blogpost.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kelpaa kyllä maastoilla! Oon nyt innostunu maastoilusta vaikka ennen ei kiinnostanut :)

   Poista
 7. Tosi kiva postaus.:) pidät kyllä hertasta niin hyvää huolta, että sitä on ilo seurata.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti :) se on mun lellipentu :D saa enemmän huomioo kun mun kissa..

   Poista
 8. Wou, toiha on iha paratiisi! :D Taitaa olla ihan hintansa väärti toi paikka?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä mä ymmärrän joo miksi se maksaa... :D siel on niiku kaikki!

   Poista
 9. Vaihdoitko korvajmhuppua välissä vai näyttää kö tuossa yhessä kuvassa vaan erillaiselle?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh; en vaihtanu :D varmaa vaa valotus hämää joissain kuvissa (kännykäl otettu).

   Poista
 10. Hei, toivottavasti vastaat sillä tarvitsen suuresti apuasi!
  Tapahtuuko taivutus niin, että ulko-ohja tukien ja sisäpohje taivuttaa vai, että sisäohja tukee ulkopohje taivuttaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meinaa sitä että ulkoohja tukee ja sisäpohje taivuttaa!
   Kun käytät sisäpohjetta, hevosen täytyy "kipristää" jylkeään sun sisäpohkeen ympärille. Sisäohja vain asettaa, sisäpohje taivuttaa! Toivottavasti oli apua :)

   Poista
  2. Hups, tuolla pitäisi lukea "kylkeään" :D

   Poista
  3. Kiitos! :)
   Hevoseni on ollut aika jäykkä oikeaan kierrokseen, vasempaan on tullut ihan mukavia pätkiä. Eli pitäisikö jatkaa tuolla taivuttelu linjalla, että heppa vetristyy myös oikeaan?

   Poista
  4. Tälläin näkemättä tapausta taivuttelu olisi hyvä vetristämään hevostasi. Myös erilaiset väistöt ja esim avo ja sulkutaivutukset on yleisestiottaen hyviä!

   Poista

Jätäthän kommenttisi!

En julkaise asiattomia/provosoivia kommentteja. Risut ja ruusut ovat tervetulleita, kunhan kommentointi pidetään asiallisena!