Kootussa Ravissa

16. elokuuta 2014

Vaihtelua kisoihin valmistautumiseen

Normaalisti käyn ohjelmakohtia läpi ennen kisoja. Kisoja edeltävä päivä on kevyempi "taivuttelu"päivä ja kahta iltaa ennen kisoja taas menen rankemmin kooten. Nyt kuitenkin kaverini Jyväskylästä tuli perjantai-iltana käymään ja tarjosi taas esteille apua. Enhän mä voinut kieltäytyä jumppajutuista! Ne on niin hauskoja ja varmana tekee hyvää Hertallekkin. :)

Eli vakava tuuppaus vaihtuikin perjantai-iltana puomijumppaan! Meillä oli ravipuomeja, sekä kavaletit voltilla, sekä yksi suhteutettu linja. Hertta oli aluksi vähän turhankin nukuksissa ja kolisteli menemään mutta kun se nenilleen kerran ottaa niin se herää ja alkaa nostelemaan jalkojaan. Lopuksi se ihan "kuumeni" ja oli olevinaan niin esteheppa, että kun yritti pidättää niin jokos neiti "suuttui"... :D Söpöä!

Kaverini on ennenkin käynyt meitä hypyttämässä (öö ehkä kerran..? :D Saisi tulla useammin ;) ) ja hän suunnittelee tehtävät juurikin kouluhevoselle meidän kohdalla. Ei mitään vakavaa, vaan sellaisia juttuja jotka saisivat Herttaa nostamaan selkäänsä ylös ja laskemaan takaosaa alas. Ihan siis suoraan sanottuna kokoavia harjotuksia mutta tehdään ne puomien avulla! Hauskaa jumppaa mulle ja hevoselle. Eikä yhtään haittaa vaikka mokaillaan sillä tämä on vain hauskanpitoa. Hertta on ihana kun se ei suutu eikä ota itseensä jos se rysähtä esteelle. Se toteaa vain "hups" ja matka jatkuu.
Tässä vähän videon pätkää viimeisestä linjasta, äänitehosteet mukana joka hypyssä... :D

Tänään sitten menin vain puolisen tuntia ja ideana pelkästään vähän piruettilaukan tsekkausta ja että hevonen liikkuu eteen. Aloitin vähän piffaamalla Herttaa, mutta kun ravissa tämän jälkeen yritin aloittaa avotaivutuksia, jäi Hertta vain killimään passageen. Pakko oli ottaa kevyt ravi ja vähän lennättää ravissa eteenpäin, jonka jälkeen avot ja sulut tuli hyvin. Taas sen eteenpäinpyrkimyksen tärkeyden muistaa, ja jos sen unohtaa niin se kostautuu.
Lopuksi otin piruettilaukkaa ympyrän kaarella ja kun H "istui" tarpeeksi niin tein molempiin suuntiin myös yhdet puolipiruetit. Ne tuli tosi hyvin, mutta H virittyi vähän liikaa ja se kostautu sarjavaihdoissa... Takapuoli vaan lensi taas puolelta toiselle, joten saas nähä miten huomiselle radalle saan neloset onnistumaan. Ei saa provosoida Herttaa liikaa.
Mun täytyy muistutaa itselleni että en niputa Herttaa edestä, ajatus koko ajan eteen sillä kokoaminen kyllä onnistuu, mutta "se ei saa jäädä päälle" niin että H valuukin pohkeen taa ja hyytyy.

Huomiselle on tulossa taas aika kovatasoinen kisa, joten en ota mitään paineita. Pyrin vain henk.koht ratsastamaan hyvin ja saamaan ehjän radan (tämä ohjelma on sellainen, jossa H on joka kerta potkinut ja pukitellut sarjavaihdoissa... :D Se ei taida tykätä tästä ohjelmasta...). Sijoitusta ei lähdetä nyt hakemaan, mulla on vähän huonot odotukset aina tästä ohjelmasta, eikä muutenkaan fiilis ole viimeaikoina ollut kovin hyvä, paitsi valmennuksissa... Joku laantuminen meillä on tällä hetkellä menossa.

9 kommenttia

 1. Mitkä kisat teillä on, missä ja mikä rata? Tsemppii!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mennään huomenna Porvooseen kansallisiin, ohjelmana FEI nuorten ratsastajien esiohjelma va a :)

   Poista
 2. Ratsastuskoululla (jossa käyn) on malttamaton poni. Mitä mun pitää tehdä, jos ratsastuksenopettaja käskee tehä sen ponin kaa jotain "peruutus tehtävää"?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on vähän vaikea sanoa opettajan puolesta näin tietokoneen välityksellä mitä hän haluaa "jollain peruutus tehtävällä" tehdä... :)

   Jos poni on malttamaton, niin ilmeisesti peruutustehtävälle haetaan vähän malttia ponin menoon? Jotta poni odottaisia sua, eikä esim, juoksisi alta pois?

   Poista
 3. /\^ oon sama joka kirjotti ton :) niin se poni koko ajan häslää ;(
  tsemppii kisoihin...♥♥♥

  VastaaPoista
 4. Paljon tsemppiä kisoihin!!!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos! Katsotaan miten menee, no hard feelings! :D

   Poista
 5. Voitko joskus tehdä videopostauksen kisoista?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Periaatteessa joo. mulla ei vaan ole konetta joka kestää videon latausta ja pyörittämistä.. eli en pysty muokkaamaan videoitavtai melkein edes lataa niitä koneelle... :)

   Poista

Jätäthän kommenttisi!

En julkaise asiattomia/provosoivia kommentteja. Risut ja ruusut ovat tervetulleita, kunhan kommentointi pidetään asiallisena!