Kootussa Ravissa

22. tammikuuta 2014

Pakkanen peruutti valmennuksen + uusi tuotetestaus

Perhana. Näitä valmennuksia kun on jo valmiiksi liian harvoin, ja kerrankin kun olisi ollut hieno tilaisuus päästä rauhassa ilman kiireitä maneesille vapaapäivänä, niin eikös pakkasta ollut ihan liikaa joten tunti peruuntui. Ajomatkaakin kertyy puolisen tuntia per suunta, ja kaiken kukkuraksi Hertta reagoi kuivaan ja kylmään ilmaan nyt yskimällä. Parempi hevosen kannalta jättää välistä, vaikka enköhän minä olisi tarjennut selässä jos vaan aktiivisesti hommia tekisi.

Ikävä näitä lokakuun kelejä... :(
Masentavaa! Taas talvi pilaa kaiken!
Menin sitten ihan pikaisen kevyen treenin kotikentällä, ja tuntui paljon kylmemmältä kuin eilen illalla myöhään ratsastaessa. En pystynyt kauaa menemään kun naama jäätyi ihan kunnolla. Ilmeisesti sen verran oli viimaa, että aurinko ei paljoa lämmittänyt kasvoja. Noh, Hertta varmasti tyytyväinen kun pääsi näin helpolla.

Nyt onkin sitten torstai ja perjantai Hertalla vapaana, sillä mulla on tyhmästi kaksi välivuoroa töissä, eli en ehi ennen, enkä jälkeen työvuoron tallille. Lauantainakin joudun töihin, mutta silloin pääsen jo klo 14, eli ehdin vielä hyvin ratsastamaan suoraan töistä valosalla. Sunnuntaina sitten varattiin naapuritallin maneesille taas aika, joten sunnuntaina päästään liikkumaan reippaammin! Onneksi viikonlopuksi on luvattu "vain" -10 pakkasta, joten eiköhän heppakin tykkää.

Siinä se akka änkee selkään. Näin liikutetaan hepo talvella. Lämmittää tollanen 400g toppaloimi mukavasti sekä hevosta että ratsastajaa.
Herttahan on tosiaan vähän sellainen astmaatikko. Ei tykkää yhtään kuivasta ja pölystä, joten kovat pakkaset ja kevään ensimmäiset kuivat kaudet ovat pahimmat sille. Sateinen sää, kostea kesähelle, tai pitkä ja märkä syksy (niinkuin nyt oli onneksi) ovat Hertalle parhaita. Silloin se on täysin normaali. Sain ihanalta Keravan Horse & Riderilta seuraavaksi testituotteeksi juurikin sopivan Hilton Herbsin yrttivalmisteen hengitysteille ja yskään, eli Freeway yrttisekoitteen. Nyt tämä tuote pääsee totiseen testiin! Katsotaan onko tästä apua, on kuulemma tosi kehuttu tuote. Tulokset julkaistaan sitten about kuukauden päästä! Pysykäähän kuulolla, jos kyseinen tuote kiinnostaa.

12 kommenttia

 1. Ja noihin hengitysteihin yks hyvä vaihtoehto voisi olla suolahuone, jos pääsette mitenkään käymään! Ainakin yksi on tampereella Ekohevossa ja yksi Ypäjällä, suositellaan erityisesti hengitys ja ihoongelmiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suolahuone? Mikä se on? :D

   Poista
  2. "Suolahuonehoito on luonnonmukainen ja rentouttava hoitomuoto hengitystie- ja iho-ongelmiin. Suolahuoneeseen sumutetaan hienojakoista suolatomua, mikä ulottuu keuhkorakkuloihin irrottaen limaa ja poistaen tulehdusta. Vaikutukset tuntuvat tukkoisuuden ja hengenahdistuksen helpottamisena. Iho-oireisiin suola antaa helpotusta tunkeutumalla huokosiin ja tuhoten iholla olevia bakteereja. "

   Täältä kopioitu: http://www.ekohepo.fi/8
   Olen käyttänyt Wäiskiä tuolla vain vesimatossa ja laserissa tähän mennessä, mutta sain joululahjaksi lahjakortin vesimatto+infrapunasauna+suolahuone hoitoon ja innolla odotan! :)
   Ja tässä linkki Ypäjän suolahuoneen sivuille: http://www.hevosopisto.fi/fin/hevospalvelut/suolahuone/

   Poista
  3. Hnmm.. kuulostaa ihan fiksulta! Ypäjällä maksaa vain 20 euroa, ei ees kallis :o keväällä yleensä on se pahin,; pitäsköhän ottaa silloin pikavisiitti ypäjälle :D näillä pakkasilla ei oo kiva kuljetella 2,5 h suuntaansa!

   Poista
  4. Tosin se on vain nyt tammikuun ajan sen 20e, sitten varmaan nousee siihen 40e :I Hui, ei kyllä näillä keleillä ehkä noin pitkiä ajomatkoja puolen tunnin suolojen hengittelyn vuoksi... Me asumme vain puolen tunnin ajomatkan päässä Ekohevosta onneksi, käymme siellä noin kerran kuussa/kahdessa. :)

   Poista
  5. Ja tämä http://www.salttis.fi/yht.html
   on siis traikussa ja Kellokoskella! :-)
   Hinta tietysti korkeampi kuin Ypäjällä, mutta se ajaa pihaan tai sitten menet sinne. Kysy vieläkö toimintaa on.. :-)

   Poista
  6. Kiitos paljon vinkeistä! :)

   Poista
  7. Tuo Salttishan on käytännössä ihan meidän naapurissa!!! :D Tämähän meni helpoksi. :D

   Poista
 2. Kurjaa,että pakkanen perui valmennuksesi :/ nää pakkaset kyllä kurjia,täällä jo lauhtunu,että tarkee jo.. odotan innollavtaas tuotetestauksen tuloksia!:)

  http://rakaspikkuriivio.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo mä oon kyl jo niin kypsä tähän talveen. Kaiken lisäksi tänään töihin lähtiessä mun auto ei startannut taaskaan. Pakkasessa vetää akun tyhjäksi. KIROSIN kyllä niin että kylä raikui! :D

   Poista
 3. Ärsyttävät nuo pakkaset, kun ei pysty kunnolla ratsastamaan ilman että jalat tai sormet jäätyy... Ja odotan innolla seuraavaa postausta! Tää sun blogi on paras :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä. Ei täämikää talvilaji oikein ole :p ja kiitos :)

   Poista

Jätäthän kommenttisi!

En julkaise asiattomia/provosoivia kommentteja. Risut ja ruusut ovat tervetulleita, kunhan kommentointi pidetään asiallisena!