Kootussa Ravissa

15. tammikuuta 2014

Janna-Mari Photoshoots ja pakollinen lepokausi

Janna löysi ja lähetti mulle pari "vanhempaa" kuvaa marraskuulta. Nää on vain tyystin unohtunu! Laitettiin kuvaussessiot silloin pystyyn, mutta tuntui ettei siitä tullut mitään. Minä irvistelin ja vääntelin naamaani tavalliseen tapaan ja Hertta oli silmät kiinni ja korvat lerpallaan muulina. Kelikin oli harmaa ja sateinen. Pettyneenä annettiin kuvien olla mutta nyt Janna löysikin ihan onnistuneita kuvia!
Yksi kuva sadasta onnistuu meidän kohdalla, mutta sehän riittää ;) Tässä muutama otos epätoivoisista poseerausyrityksistä.
Pitää heti tarkentaa, että en ratsasta ilman kypärää, poseerattiin tuolloin vain.
Tää taitaa olla paras molempien osalta. :D

Treenit on nyt jäädytettynä, kirjaimellisesti.
Viikonloppuna onneksi pääsin maneesille vetämään kunnon treenit, sillä arvasin että jäätymisen takia meidän kenttä on pilalla. Asiahan korjaantuisi jos lunta sataisi edes se 15 cm ja pääsisi sitä tallomaan tiiviiksi patjaksi kentälle. Hertta on nyt ollu vapaalla maanantain ja tiistain, mutta tänään laitoin sen vähän liinan päähän pakkohölkälle. Kenttä on onneksi jäätynyt tasaiseksi, joten käyntiä ja ihan vähän hölkkää siinä voi ottaa. 

Tämä on juuri se syy, miksi en varsinaisesti pidä Hertalla virallista lepokautta, vaikka niin pitäisi tehdä. Minä treenaan silloin kun pystyy täysillä. Kuitenkin aina tulee näitä kelejä ja olosuhteiden takia ei pääse tekemään käytännössä mitään, joten olkoot silloin kevyellä. Yleensä lepokausi ajoittuu siihen joulukuulle, mutta meillä se ajoittuu milloin mihinkin, se voi myös olla hajaannutettu sinne tänne pitkin talvea olosuhteiden mukaan.

Ei voi mitään. Näillä mennään! Odottelen sitä lunta lisää tai sitten saisi tulla taas kauan kaivatut kurakelit. Mä niin käyttäisin mieluummin tälläkin hetkellä kumppareita ja kurahaalareita kuin pilkkihaalareita ja eskimokenkiä...

19 kommenttia

 1. Kummatkin tosi kauniita! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti :) itse tykkään alimmaisesta. :)

   Poista
 2. Nätit kuvat, kivat värit! Tuo ilma tuo vaan kivaa lisätuntumaa kuviin :)

  Mulla on ihan samanlainen politiikka hevosten lomien kanssa - ja vaikka nyt asutaan hevosten kanssa maneesittomassa tallissa, on viimeiset neljä talvea asuttu maneesillisessa tallissa. Kuitenkin niin kauan, kuin maneesi ei ole lämmitetty, tulee pakostikin lomia liian kovien pakkasten takia. Mutta ei se mitään, treenataan sitten kovempaa kun pystyy :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo mäkin huomasin vasta kuvista, että synkkä ilma toikin vain tunnelmaa! Ensin ajattelin että kuvat on pilalla eikä ne onnistu ollenkaan. :)

   Kyllähän tääkin omalla tavallaan tosiaan toimii. Tai että eihän se hevonen huonommaksi mene jos välillä onkin kevyellä :) ratsastajaa ehkä harmittaa enemmän ;D

   Poista
 3. Kauniita kuvia, etenkin alimmainen! :)

  Meillä myös aina ajoitettu helpompaa aina kelien mukaan, sillonkun pystyy mennä tehdään täysillä sillä sitä harvemmin kestää kauaa näillä leveyspiireillä... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan. :D Ei tosiaan pääse hevonen liikaa rasittumaan kun kelien mukana mennään :D

   Poista
 4. Mitä kuolaimia käytät hertalla? mitä käytät kangissa? :) olisi mukavaa jos tekisit jonkun "suitsi postauksen".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei hyvä idea! Voisin hyvin tehdä :)
   Hertalla on tavallinen paksu kolmipala normaalisti, kangissa kolmipala bridong. :) kangen paksuutta en muista, mutta aika sellanen perus. Ei hirveän paljon vipuvartta, aika "hellä" :) Hertta on aika herkkäsuinen ja sillä pitää mieluiten olla tosi "mieto" kuolain, ja saisi tukeutua enemmän kuolaimeen. Liian ohut/vahvaa se pakenee ja menee tyhjäksi edestä.

   Poista
 5. Ihania kuvia ja oot kyllä niin kaunis! :) meillä maneeai lähellä kävelymatkan päässä, meillä otetaan lepokausia vähän tilanteen mukaan, nyt esim itse ollut sairaana nii ponilla kevyenpi viikko :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin no toki joo jos itse on kipeenä niin yleensä se ponikin saa samalla "sairaslomaa" :D vähän hyvä tilanne jos kävellen pääsee maneesille. Meillä ois matkaa sellanen 5-6 km maneesille, nutta pitäis kävellä autoteillä niin mä en tuon kanssa maastoon lähde asfaltille :D

   Poista
 6. Kauniita olette ja niin sävy sävyyn kaikki. Mitkä chapsit tai saappaat sulla on? Kauniit ruskeat varret.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on Hööksistä ostetut saappaat :) kauhean moni onkin kysellyt niistä blogin kautta ja muutenkin! Merkki taisi olla Horsehead ja malli nazarro tai azarro tai joku sellainen :D tosi kivat saappaat, eikö ollu hinnalla pilattu :)

   Poista
  2. Meinasin just tulla kysymään, että onko olleet hyvät saappaat? Itsekkin kanssa Hööksillä käydessäni kokeilin noita saappaita, ainoa vaan ettei mun jättipohje meinannut mahtua noihin :(

   Tosi kivoja kuvia, alimmainen on suosikkini noista!

   Poista
  3. Jep! Kyllä on hyvät. Ehkä jopa parhaat jalassa mitä mulla on ollu. Istuu hyvin. Harmi vain tosiaan ettei oikei ole leveempää kokoa, vaan tollai perus :/

   Poista
  4. On kyllä ihan huippusaappaat kyseessä, voin suositella! :) Etenkin sellaiset henkilöt, joilla on pitkät ja hoikat jalat, juuri näissä saappaissa ainakin itselläni tuntuu, että se kapea varsi on juuri täydellinen.

   Miten mulla tulee mieleen, että noi saappaat ois ollut jotkut horsehead arizona? :DD

   Poista
  5. Voi hyvinki olla arizona! En tosiaa muista. Ostin niin äkkipäissäni etten perehtynyt tarpeeksi! :D mutta on hyvät ja tyylikkäät!

   Poista
 7. Onko sulla kurahaalarit ;)?

  VastaaPoista

Jätäthän kommenttisi!

En julkaise asiattomia/provosoivia kommentteja. Risut ja ruusut ovat tervetulleita, kunhan kommentointi pidetään asiallisena!