Kootussa Ravissa

26. maaliskuuta 2015

Vierailu Veljekset Wahlstenilla

*Postaus toteutettu yhteistyössä Velj. Wahlstenin kanssa.*

Osa varmaan on jo muista blogeista lukenut bloggaajamiitistä Wahlstenilla Lahdessa viime lauantailta. Pääsin itsekin osallistumaan kyseiseen tapahtumaan ja voin sanoa, että onneksi pääsin paikanpäälle!Veljeksten Wahlsten on ollut minulle samalla hyvin tuttu, mutta samalla vieras. Olen aina tiennyt sen olemassaolon, mutta olettanut sen olevan enemmän ravipuolen juttuja yksittäisiä ratsastustarvikkeita lukuunottamatta. Väärässä olin! Vai pitäisikö sanoa, että olin pahasti jäljessä...
Ennen asia olikin näin, mutta koko ajan Wahlstenin tarvikkeita on alkanut näkymään myös ratsupuolella, ja hyvä niin!
Tuttuja tuotteita minulle ennestään oli tietenkin Horse Comfort loimien muodossa, mutta enpäs tiennyt sen olevan Wahlstenin merkki. Ihan olen tynnyrissä elänyt!
Nykypäivänä Wahlstenilta saa käytännössä kaiken niin ratsu- kuin ravihevosellekin. Wahlstenilla on omat tuotemerkit W-Profile ja W- Healing. W- Profile onkin ainut hevostuotesarja jolle on myönnetty suomalainen avainlipputunnus.Myös pienimmille poneille saa ihan omat laatusuitset vaikka mittatilauksena jos hyllystä ei löydy. 

Tämä muistivihko olisi minulle kouluun hyvä...Meinasin ostaa tuon korun, mutta onneksi se löytyi pienestä lahjakassista joka saatiin mukaan! 


Lauantaina kun saavuimme paikanpäälle, saimme ensin kuulla Wahlstenin historiasta. Enpä olisi arvannut että yritys on perustettu jo vuonna 1918. Kävimme läpi myös ruokinta-asioita, ja kuulimme monista eri lisäravinteista joita valikoimista löytyy. Loppujenlopuksi itse myös ostin erään edullisen "rauhoittavan" valmisteen Good as Gold- pastan. Se sisältää B ja E vitamiineja sekö tryptofaania. Tästä tuotteesta olen kuullu ennenkin toimivana tuotteena, joten päätin ostaa sen testiin. Se ei ole doping-valmiste, joten sitä voi hyvin käyttää ennen kisoja.

Tuollaisen tuubin ostin Hertalle testiin kuljetusten ja kisojen yhteyteen. Maksoi vain 9,50€ tarjouksessa. :)
Muita itseäni kiinnostavia ravintolisiä oli mm. Calphormin, joka tukee luuston ja nivelten kehitystä etenkin varsoilla. Olen törmännyt monessa tapauksessa varsojen irtopaloihin ja hevosten luusto-ongelmiin, ja tästä tuotteesta on ihan tutkittua tietoa siitä, että se vähensi huomattavasti varsoilla esiintyviä irtopaloja. Jos joskus itselläni on varsoja, niin aivan varmasti kokeilemisen arvoinen. Olen lukenut uusia tutkimuksia, joissa aiemmin on väitetty että irtopalat olisivat perinnöllisiä, mutta nykytutkimuksissa on löydetty huomattava yhteys liittyen ruokintaan. Oikealla ruokinnalla voidaan ehkäistä jo kantavana olevasta tammasta lähtien irtopaloja varsoilla!

Faktaa Calphorminin tehosta

Myös mahahaavan hoitoon ja ehkäisyyn tarkoitettu valmiste GNF herätti mielenkiintoa, sillä Hertalla on mahahaavatausta historiassaan. GNF tasapainottaa vatsaa ja hoitaa jo syntyneitä 1 ja 2 tason mahahaavaumia. Se myös minimoi mahalaukun seinämän altistumista mahan happamalle sisällölle.Kiertelimme myöhemmin showroomissa ja kuuntelimme esittelyjä eri tuotteista. Eniten itseäni kiinnostivat Horse Comfortin loimet ja W Profilen nahkatuotteet. Itselleni ainakin heräsi tunne, että tahdon tukea suomalaista työtä. Miksi edes tilaisin ulkomailta tavaraa kun näinkin paljon laadukkaita tuotteita saa ihan niinkin läheltä kuin Lahti ja asioiminen on helppoa.
W-Profilen suitsissa olen ennenkin miettinyt sitä, että niihin on helppo saada varaosia jos vanha rikkoutuu. On myös helppoa tilata mittatilauksena omat suitset, eikä tilauksia tarvitse aina tehdä suoraan Wahlstenille tai heidän liikkeessään, vaan tuotteen voi  tilata jälleenmyyjien kautta sinne mikä on lähimpänä itseä. Itse käytän esim. paljon Keravan Horse & Rideria, ja heidänkin kautta onnistuu helposti Wahlstenin nahkavarusteiden tilaaminen! Voi tilata joko yksittäisen poskihihnan tai kokonaisen suitsisetin. Ihan saa ostaa juuri sellaisen setin kuin itse haluaa, vaikka Cob kokoinen turpahihna Full kokoisiin suitsiin. No problem.


Wahlstenin käsintehdyt nahkavarusteet ovat kyllä todella kauniita. Haaveissa kunnon nahkariimu, joka kestää sitten loppuelämän.

Värimaailmaa on jokaiseen makuun!

Loppupäivänä pääsimme kiertelemään itse tehtään ja tuotannon puolelle, sekä varastoon. Enpä olisi uskonut että sitä tilaa on niin paljon! Ei ole mikään pikkuliike sittenkään, vaikka näin olen luullut. Nyt kun on tutustunut yritykseen, niin en ihmettelekkään. Yritys on kuitenkin maahantuojana monelle merkille (mm. Lami-Cell) ja näitä suomalaisia tuotteita myydään todella paljon myös ulkomaille, joten vientiäkin on. Varastot ovat sitten sen mukaiset!

Varastossa oli uunituoreita nahkavarusteita pilvin pimein. Oli myös hassua nähdä nahka alkuperäisessä muodossaan kun se tehtaaseen saapuu. Kun katsoo isoa mattorullaa ei tulisi mieleenkään että noista kuoriutuu joskus kankisuitset!
Wahlsten tekee paljon ravimiesten ajopukuja. Ajopukuja tarvitaan monta yhtä henkeä kohden, raveissa ja harjoituksissa on käsittääkseni omansa ja täytyy niitä olla paljon varalla käyttöön, kun toiset on pesussa tai korjauksessa. Reilussa päivässä on mahdollista saada itselleen mittatilausajohaalari Wahlstenilta ja paljon niitä tehdäänkin! Jos ratsuihmiset panostavat satulaan tuhansia, niin ravimiehillä taitaa mennä pukuihin vielä enemmän!Mitä laitetaan?
Siinä on tulevat suitset? Tai jalustinremmit?


Hyväksi kehutut jalustinremmit.
Shoppailulta ei myöskään vältytty. Itselläni tällä hetkellä on tosi tiukka budjetti, mutta asetin itselleni kattorajan. Maksimissaan 40 eurolla saan ostaa jotain. Mukaan tarttui alennettuun hintaan ihana satulahuopa, joka istuu Hertan hassuun selkään mainiosti, sekä tuota Good as Gold rauhoittavaa pastaa. Nyt voin sitten testailla tosissaan tätä tuotetta. Hintakaan tälle ei ollut huima, tarjouksessa vain 9,50€.

Tosi istuva huopa! Hertan isolle säälle jää tilaa ja huopa on napakka. Ja onhan se kauniskin rusetteineen. ;)
Päivä oli todella mukava ja antoisa! Oli hienoa tavata ensikertaa ihan livenä muita bloggaajia! En tuntenut oikeastaan ketään entuudestaan, paitsi Roosan Horseriderteamin kautta.
 Iso kiitos Siirille tapahtuman järjestämisestä, hienoa että pyritään luomaan yhteisöllisyyttä hevosmaailmaan oma-aloitteisesti! :) Kiitos myös muille bloggaajille, oli kiva tutustua ja toivottavasti törmäillään myöhemminkin.

Löydettiin tyylikkäät tiimilakit. ;)  Hyvin ajaisi asiansa myös ratsupuolella!
Kuvissa seurana Jolanda ja tilaisuuden järjestänyt Siiri :)
Kotona tutkailtiin goodiepackia mun kissan kanssa. :)
Kiinnostuitko?
Klikkaa itsesi Velj. Wahlstenin sivuille www.veljwahlsten.com
tai suoraan kuvastoon TÄSTÄ.
Kannattaa myös tykätä Wahlstenista Facenookissa niin pysyt menossa mukana. :)

23 kommenttia

 1. http://topangan.blogspot.se/2015/03/10-random-facts.html
  Haastetta pukkaa :)

  VastaaPoista
 2. Katoinki ti et aika herttamainen huopa! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Siinä luki ihan selvästi että Hertan! :D

   Poista
 3. Minkä merkkisiä oli nuo valkonen, tummansininen ja pinkki blingi huopa? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Horse Comfort :) on säilyttänyt hyvin muotonsa pesusta toiseen, eikä ole kutistunut. :)

   Poista
 4. Wahlstén oli unelmieni kauppa jo pienenä tyttönä 90-luvulla. Kyllä silloinkin jo ratsutavaraa löytyi. Tosin ei yhtä laajana valikoimana ja värien kirjossa mitä nykypäivänä :) Voi niitä aikoja...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse näin vuonna -90 syntyneenä en vielä tiennyt mistään mitään ja vasta oikeastaan kun Hertan kanssa aloin puljaamaan (pois ridakoulusta) niin alkoi tutustuminen hevostarvikkeisiin muutenkin kuin Prisman kypärän ja housujen osteluna.. :)

   Olin tosiaan niin väärässä kun luulin vain olevan ravureille tavaraa, mutta onneksi tämä asia on nyt korjattu minunkin päähäni.

   Positiivinen kuva jäi kyllä!

   Poista
 5. Miten näihin tapaamisiin pääsee itse mukaan omalla blogillaan? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laita ihmeessä Siirille (skaskinen blogi) sähköpostia! Kaikkia blogeja ei kukaan voi tietää, joten ota ihmeessä yhteyttä häneen jos kiinnostaa. Lukijamäärillä ei ole merkitystä ja ymmärtääkseni ahkeria bloggaajia näihin tarvitaan. :)

   Kaikki eivät pääse paikalle kuitenkaan kyseisinä päivinä.

   Poista
 6. Hih, ei niitä ajopukuja sentään isoja kasoja tarvitse olla, tällainen harrastaja-ajaja kuten minä pärjää hyvin kahdella kilpapuvulla: kesä ja talvi. Wahlstenin puvut ovat kyllä laadukkaita, yksi sellainen löytyy ja toinen on haaveissa kunhan budjetti antaa myöten. Oikeille ammattivalmentajille- ja kuskeille taitavat usein sponsorit kustantaa puvut, ja saavat vastineeksi pukuihin mainoksiaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! :) tuli vain puhe, että saattaa pahimmillaan ammattilaiset taitaa tarvita montakin treenipukua kun yksi on pesussa, toinen rikki niin kolmatta pitää käyttää. :D ja tosiaan mainoksille on paikkoja jne. :)

   Mutta en väitä vastaan, tiedät varmasti paremmin kuin minä! Nimim. Kerran raveissa käynyt... :D

   Poista
 7. Millä tavalla tuo rauhoittava valmiste toimii ? itsellä hevonen joka stressaantuu ja jännittyy kisoissa hirmuisesti, pitänee kai kokeilla ! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä on vaikuttavana aineena tryptofaania joka on aminohappo. Yhdessä b ja e vitamiinin kanssa se auttaa rentoutumaan. Tryptofaani kiihdyttää serotoniinin erittymistä, ja serotoniini on taas mielihyvähormooni.
   se ei kuitenkaan ole dopingia koska sitä ei lasketa varsinaiseksi rauhoittavaksi lääkkeeksi, vaan se tosiaan on ravintoaine. :)
   Itse myös innolla odotan että toimiiko tosiaan stressaavissa tilanteissa.

   Kerrankin on hyötyä tästä farmaseutiksi opiskelusta! :D

   Poista
 8. meil on toi mukisetti telineineen ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kade! :D on kyllä hauska! josko joululahjaksi..? :D

   Poista
 9. Havannollistan sinulle näin pikkusen miten monta ajopukua voi jo pelkästään tarvita tällänen treenari. Eli on vettäpitävä (on ihan ohutta, pienellä vuorella, tms.), kesä, talvi, sitten löytyy montéa varten omat "ajopunkunsa". Ja näitä ajopukuja on sitten joka tarkoitukseen useammat. Rahaa näihin menee helposti jo yhden ajopuvun kanssa yli 200€ mutta olen sitä mieltä että Wahlstenin ajopuvut on olleet parhaimpia sitten tulee Mira-Tex, tms.

  Mutta jos on treenari ja kilpaohjastaja tarvitsee treenikäyttöönsä omat ja kilpakäyttöön omat ajopukunsa edellä mainituissa katekorioissa (myös montéssa).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Havainnollistamisesta! En oikeasti ajatellut ikinä että niitä voi tarvita niin monta, mutta kyllä selvensi! :D

   Poista
  2. Olen itse siis hevosten parissa ravi ja ratsu puolella treenarina niin on näitä vaatteita kertynny. Mutta hyvä jos havannollistaminen aukaisi sinulle tämän asian.

   Poista
 10. Heei, ei tossa huovassa toi kiinnike ollukkaan niin alhaalla kun se alunperin näytti! Kyllä se on hieno ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sitä mäkin ihmettelin! Se istuu just hyvin! :D Taikahuopa :D

   Poista
 11. Ihania tavaroita <3 varsinkin nuo satulahuovat :D
  Harmi kun en nähnyt teitä Helsingin horse fairissa, jos joskus sitten teiätkin näkis :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä kivan näköisiä :) no mutta toivotaan että joskus törmätään!

   Poista

Jätäthän kommenttisi!

En julkaise asiattomia/provosoivia kommentteja. Risut ja ruusut ovat tervetulleita, kunhan kommentointi pidetään asiallisena!