Kootussa Ravissa

16. maaliskuuta 2015

Suuntaamme varuiksi Vermoon

Hertan koipi on parempi jo, mutta edelleen mua häiritsee jatkuva lämpö koko jalassa polvesta alaspäin. Eikä se liinan päässä ole ihan niin letkeä kuin normaalisti, varsinkaan oikeassa kierroksessa jossa ko. jalka on sisäjalkana. Varasin siis ajan Vermoon, jotta käydään tsekkaamassa kaikilta varuilta mikä vaivaa! En usko että olisi mitään hirveää, sillä ei Hertta kovin kipeältä vaikuta. Kävin sen kanssa maastokävelyllä lauantaina, ja hyvä että sain sen piettyä käsissä... :D oli kevyttä menoa ja Hertalla oli hauskaa! Mulla ei. ;)

Veikkasin että H on kolauttanut jalkansa johonkin, tai sitten siellä kaviossa lymyää paise. Hertalla oli pari vuotta sitten paise kengityksen jäljiltä samassa jalassa, ja se oli silloinkin epämääräinen. Paise paljastui vasta muutama kk myöhemmin kun se oli jo puhjennut. Se huomattiin seuraavassa kengityksessä, kun paise oli jättänyt kavioon lohkeaman ja eräänlaisen "kraaterin" kavion sisään haurastunutta kaviota. Se vuoltiin pois ja ongelma ratkesi. Nyt en kuitenkaan halua odotella ja ihmetellä vastaavaa aikaa, vaan tutkitaan nyt ja toivoitaan että syy löytyy jolloin ollaan jälleen viisaampia ja tiedetään miten jatkossa tehdään. En tahdo vain odotella ja pyöritellä peukaloita "koskakohan tuo menee ohi". Moni on kokeillut Hertan jalkoja ja sanonut etteivät huomaa isoa eroa. Minä silti huomaan ja tunnen tuon hevosen 8 vuoden ajalta jo sen verran hyvin, että tämä täti ei jätä asioita huomiotta!

Tänään kävin aamulla heti pyöräyttänässä liinassa ja huomasin että oikea kavio on ihan hieman lohjennut yhden naulan vierestä. Tämä herätti epäilyt että olisiko siellä taas paise piileskelemässä, kun sellainen aiheutti viimeksikin lohkeeman. No mutta! Se selviää Vermossa. :)

Kiitos vielä lukijoille kokemuksista mitä laitoitte teidän hevosten "mysteeriontumisista". Kaikki kokemukset kartuttavat tietoa lisää, ja mielenkiinnolla kuuntelen lisää teidän kertomuksia hevostenne jalkaongelmista!
Saa kommentoida, mielenkiinnolla luen. :)

Muutama kuva lauantain päiväkävelyltä!
16 kommenttia

 1. Peukkuja pidetään, että löytyy joku simppeli, helppo homma. Tuskin tuommoinen herneprinsessa pahan vamman kanssa elelisi kovin oireettomana ;)

  VastaaPoista
 2. Anteeksi tyhmä kysymys, onko Hertta sun oma? :) peukkuja silti Vermoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole tyhmä kysymys. :) Hertta ei ole mun oma, olen vuokrannut sitä kertamaksu-luontoisesti ensin 7 vuotta omistajan omalla tallilla, nykyään se on mulla kokonaan ylläpidossa viime kesästä lähtien! :)

   Poista
 3. Sormet ristissä ettei mitään ole :) parempi kuitenkin käydä näyttämässä nii saa ainakin itse mielenrauhan

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinpä. Ettei vaan käy niin että liikuttaisin huoletta ja välittämättä ja sitten asia pahenee. Tai sitten tämä on vain joku mikä menisi joka tapauksessa levolla ohi, mutta voivoi! Tälläinen pieni vetcheck ei tee pahaa vanhalle kisatammalle. Kopkop, ei ole Herttaa tarvinnut jalkavaivojen takia tutkia 13 vuoteen.... :D

   Poista
 4. Milloin teillä on se klinikka-aika?

  VastaaPoista
 5. Täällä kans etujalkaongelmien kanssa painitaan. Juuri kun luuli että yhdestä ollaan selvitty niin eiköhän sit.. :( Tsemppiä sinne !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nää on kyllä ikäviä.. Turhaa! :/

   Poista
 6. Toivotaan, että syyksi paljastuu jokin pieni juttu. :) Sulle on kyllä valtava etu, että teillä on noin pitkä ja hieno yhteinen historia ja tunnet Hertan niin hyvin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helpottaa kyllä paljon! Tosiaan tämäkin on niin pieneltä tuntuva juttu tuossa jalassa ja kun muut ovat kokeilleet he sanovat että eihän tuossa tunnu mitään tai että ihan normaalia kun on vähän lämmin. Mutta kun Hertalle ei ole! :D Toinen jalka vieressä on aivan kylmä ja kuiva, oikea lämmin ja turpea. Ja sitten kun menen selkään niin tuntuu hassulta, vaikkei onnu..

   Ja tosiaan samanlainen oli paiseen kanssa aikoinaan, joten se voi hyvin olla nyt se , vaikka jännettä voisi epäillä. Kyllä siitä on etua kun on monta vuotta tutkaillut! :D

   Poista
 7. Toivottavasti Hertan jalasta ei löydy mitään isoa vaivaa! :) Saako kysyä, missäs päin Hertta majailee kun näyttää siellä vielä olevan lunta? Meillä on vain pieniä kinoksia ojissa, muuten on sulanut pois :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hertta asuu Hyvinkään kupeessa, Hausjärvellä. :) Täällä on ihan melkei täystalvi vielä, vaikka ei olla kuin puolentunnin ajomatkan päässä uusimaalta! :D Hyvinkäällä on aina astetta kylmempi tai lumisempaa, vaikka ihan etelä suomea sekin on :)

   Poista
 8. Oi voi, toivottavasti siellä ei ole mitään vakavampaa! Vai vakavempaa, en tiedä miten se kirjoitetaan :D
  Hei en tiedä ehditkö tutustumaan siihen Lindsey Stirlingiin josta vinkkasin jokin aika sitten, mutta tiedätkö mitä! Yks päivä taas tapani mukaan kuuntelin sen biisejä ja te tulitte mieleen ja nyt mun on pakko linkata sulle muutama hyvä biisi jotka olis aika mageita kürrissa. ;)

  https://www.youtube.com/watch?v=aHjpOzsQ9YI Crystallize
  https://www.youtube.com/watch?v=RrutzRWXkKs Master of tides
  https://www.youtube.com/watch?v=Qg7L0OQiN78 Beyond the veil - ah, tän tahdissa sisään radalle... :D
  https://www.youtube.com/watch?v=vxIOUJ7by6U Electric daisy violin

  Sori innostuin :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, oikeesti hyvä vaan kun innostuit!! :D

   Mulla on jäänyt kürin tekeminen vähän taka-alalle hetkeksi koulun takia, mutta toki se edelleen muhii siellä mielessä! ;) Ja tosiaan, pää lyö tyhjää musiikkien kanssa varsinkin... :) Mun täytyy ottaa nuokin mukaan kuuntelulistalle ja yön pimeinä tunteina miettiä näitä videon päälle! :D

   Poista

Jätäthän kommenttisi!

En julkaise asiattomia/provosoivia kommentteja. Risut ja ruusut ovat tervetulleita, kunhan kommentointi pidetään asiallisena!