Kootussa Ravissa

14. maaliskuuta 2015

Tuotetestauksessa Cera-Heal selänlämmitin

*Tämä postaus on toteutettu yhdessä Blogitallin ja Suskin Puodin kanssa*Sain Blogitallin kautta Suskin Puodista tuotetestaukseen Cera Healin selänlämmittimen! Olen tälläistä vähän salaa havitellut, mutta aina on ollut jotain muuta hankintalistalla niin tämä on vain jäänyt ei-niin-tärkeänä-hankintana ostamatta. Cera-Heal oli merkkinä minulle vieras, mutta kun perehdyin enemmän, niin huomasin sen olevan samalla idealla toimiva kuin Back on Track.
Nyt tuli sitten mahdollisuus saada kokeiluun tämä selkäloimi, joten innolla odotin! Cera-Healilla on myös muita tuotteita, joita voi käydä katsomassa esim. Suskin Puodin sivuilta. 

Cera-Healin selkäloimesta sanotaan sen sivuilla näin:
"Koko 100cmx120cm.
Käytetään paikallisiin selän lihasongelmiin sekä notkeuttamaan selkää.
Loimessa 4 kpl metallisia D-renkaita.
Cera-Healin sisältämä keraaminen aine heijastaa hevosen omaa lämpöä takaisin ja vaikuttaa lämmittävästi hoitaen syvälle koko kehoon.
Lämpöterapia on hyvin tunnettu menetelmä, joka lievittää ja hoitaa vammoja niin lihaksissa, jänteissä kuin nivelissäkin.
Kun käytät hevosellasi Cera-Heal-tuotteita, niiden ainutlaatuinen miellyttävä ja hoitava lämpö auttaa alentamaan turvotusta ja pehmentää tai jopa poistaa sen ilman että siihen tarvittaisiin linimenttiä tai lääkehauteita.
Cera-Heal-tuotteet ovat erinomaisia estämään vammojen syntyä sekä auttamaan vammoista toipumista.

Materiaali: Polyesteri keraaminen tekstiili 27%, polyesteri 28%, puuvilla 45%."

Materiaalina loimessa on päällä fleeceä, ja sisäpuolelta siinä on hassuja "kuminäppyölöitä" niinkuin puutarhahanskoissa. Se on siis vähän "tahmea" sisältä, joten se auttaa liukumisen estossa. 

Loimen koko on 100cm x 120cm. Hertta on aika pitkärunkoinen ja leveä hevonen, joten sille se on vähän nafti, mutta periaatteessa "normaalikokoiselle" hevoselle peittää varmasti enemmän selkää.
Toki loimea voi pitää taaempana, mitä minä pidän tässä kuvassa.Hertta ei varsinaisesti ole selästään huono tai jumissa, mutta se osaa jännittää selkäänsä tosi helposti. Esimerkiksi kuljetuksessa Hertta voi joskus pingottaa niin paljon, että kun sen ottaa trailerista ulos, se kävelee ekat 5 minuuttia kuin jäykkä pakastebroileri. Takajalan liike on lyhyttä, se pikemminkin nostaa jalkoja ennemmin kuin astuisi alle. Häntä on painunut jalkojen väliin.
Olen miettinyt että selänlämmitin olisi tosi hyvä varsinkin kuljetuksiin tuomaan lämpöä nimenomaan selkään. Joskus voi olla sellaiset kelit, ettei varsinaista loimea tarvitse traileriin, niin tälläinen yksittäinen selkäloimi olisi hyvä ilman että hevoselle tulee kuuma oikean loimen kanssa.
Meillä on nykyisellä tallilla solarium ja olen huomannut sen aikaansaamat positiiviset vaikutukset. Solkkua ei kuitenkaan voi kuljetuskoppiin laittaa, joten tälläinen selkäloimi voisi olla hyvä. 
Varsinkin tallille, jossa ei ole solariumia, selänlämmitin on oiva vaihtoehto ennen ja jälkeen lämmitykseen!

Olen käyttänyt tätä selkäloimea välillä ennen ja jälkeen ratsatuksen jos solariumiin on ollut jonoa, sekä kuljetuksissa. Selänlämmittimen voi laittaa myös talliloimen alle, mutta itse en keksinyt miten sen voi kiinnittää. Normaalitilanteissa käytin aina ihan tavan loimivyötä ja se riitti pitämään lämmittimen paikallaan esim. maastokävelyissä ja kuljetuksissa. Pelkän loimivyön varaan en kuitenkaan uskaltanut yöksi sitä jättää selkään, ettei vaan käy vahinkoa jos se ei pysykkään siellä.
Selkäloimessa on 4 kappaletta D-renkaita kiinnitykseen, mutta itse en vielä keksinyt että miten niitä käytetään, joten tyydyin vain loimivyöhön! Se tosiaan riitti ihan hyvin.

Suurin ero käytössä on tullut nimenomaan kuljetuksen yhteyteen! Mielestäni Hertta ei ole niin paljoa pingottanut selkäänsä kun se on otettu ulos trailerista. Tosin aina ei voi tietää johtuuko tämä vain Hertan korvien välistä, vai oikeasti lihaksista. Nämä muutamat kuljetukset kuitenkin ovat olleet rennompia ja Hertta ei ole muistuttanut sitä pikkukanasta kävelyltään kun se on otettu ulos trailerista tämän selänlämmittimen kanssa. Aion ehdottomasti jatkossakin aina laittaa tämän kuljetukseen.
Toinen positiivinen seikka on myös maastokävelyillä huomattu. Jos olen mennyt taluttamaan Herttaa maastoon ja olen laittanut selänlämmittimen päälle kävelyn ajaksi, huomaan selvästi että H vertyy nopeammin. Aina aluksi kun lähdetään maastoon Herttaa vähän jännittää ja askel on jälleen lyhyttä. Nopeammin se on kyllä alkanut antamaan selästään periksi myös tässä asiassa! Paljon parempi maastokävely tiedossa jos askel on muutakin kuin ylöspäin... ;)
En osaa sanoa, onko tuote auttanut suoraan ratsastukseen. Hertta ei kuitenkaan mikään kovin jäykkä selästään treeneissä ole ollut ennenkään, joten on vaikea verrata. Olisi mielenkiintoista kuulla kokemuksia varsinkin selkäongelmaisen hevosen kanssa onko ratsastukseen saatu hyötyä.

Paikallaan seistessä loimi pysyy hyvin paikoillaan ilman kiinnikkeitäkin.

D-renkaat takana mahdollistavat vaikka häntälenkin väsäämisen, joka jälleen auttaa paikallaan pysymisessä myös loimen alle jätettäessä.
Voisin siis sanoa, että Hertalla tämä on auttanut selän notkeuttamisessa selvästi. Varsinkin kuljetuksissa olen eron huomannut ja aion sitä jatkossakin käyttää. Voin suositella tätä varsinkin jos yhtään hevosella on selän kanssa ongelmia! Muutama tallilainenki jo kiinnostui tästä oman selkävammaisen hevosensa kanssa.
Ja vielä suuremmalla syyllä, jos solariumia ei ole käytettävissä on tämä näppärä kapistus. Jos hevosella on selässään jokin vamma (ja siis vammasta riippuen), tätä voi ehdottomasti käyttää tukihoitona. Lämpöterapia ei ole mikään uusi keksintö ja itse hierojanakin voin sitä suositella monille! :) 

13 kommenttia

 1. Tää postaus tuli kuin tilauksesta mulle! Ostin tällä viikolla just BOTin selänlämmittimen mun hevoselle, joka on tosi samanmallinen kuin Hertta. Silläkin se loimi jää vähän ettei riitä koko selkään mutta oon nyt varovaisesti alkanut sitä käyttämään ja toivottavasti saadaan apua :) Meilläkään ei varsinaisesti ratsastaessa huomaa selässä jäykkyyttä mutta jännittävät tilanteet selkeästi vaikuttavat selän liikkuvuuteen. Ja kiitos vinkistä, pitää ehdottomasti seuraavalla kuljetuskerralla kokeilla selänlämmitintä kun meilläkin se tuntuu jäykistävän pitkärunkoista hevosta niin että hetken kuljetaan jäykkänä :) Jos tykkäät tsekata mun blogin, löydät sen täältä http://faniunelma.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu mä tykkään katella aina uusia blogituttavuuksia joten käyn vilkuilee :)

   Kyllä mä olen tähän ollut tyytyväinen ja vlin suositella tosiaan varsinkin niihin kuljetuksiin. Selkä kuitenkin on niin tärkeä liikkuva osa koko pakettia, joten jos se ei toimi niin ei toimi muukaan :)

   Poista
 2. Meillä oli ponilla ommeltu BOT-selänlämmittimeen pitkä tarranauha pitkittäin keskelle loimea ja vastakappale tarralle oli verkkoloimessa. Selänlämmitin pysyi hyvin paikoillaan kiinnitettynä siihen verkkoloimeen karsinassakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo kuulostaa hyvältä idealta! Näppärää! Täytyy testaa :)

   Poista
  2. Itse ompelin mun hevoselle sen BOTin selänlämmittimen myöskin verkkoloimeen, mutta ei siltikään kestänyt suorana selässä.... :/ Ja en tiedä hankasko se vielä vähän hepan selkää. Harmi

   Poista
  3. Ja laitoin tämän loimen sille ulos tarhaan. Vaikka ei kuin syönyt heinää/oleili niin valui sivulle

   Poista
  4. Onpa hassua. Hertalla tuppaa aina kaikki loimet valumaan vasemmalle, joten nyt alkoi epäilyttämään pysyisikö tuokaan! Martsaria olen nyt miettinyt.. :p

   Poista
 3. BOTin samanlainen selänlämmitin on tosi huono pysymään paikoillaan, se on kokonaan sitä liukasta materiaalia ja liukuu taaksepäin jo hevosen seisoessa paikoillaan. Loimivyöllä ei mitään vaikutusta, puolen tunnin käytön jälkeen se vyö on yleensä nivusten kohdalla... Tai siis siinä takajalkojen edessä, mikä onkaan hevosilla nimeltään. :D Kyllähän siihen sais varmaan viriteltyä jonkin ns rintaremmin, mutta kun ei ole mun varuste tai hevonen ja käytän harvoin, niin eipä sillä suurta merkitystä ole.

  Onko toi muotoiltu via muotoutuuko vähän selän mukaan? Se BOTin on ihan suora, joka on varmaan osasyynö valumiseen.

  Tulipas hirvee romaani tästäkin kommentista... :D Mutta kiva postaus, tän luki mielellään vaikkei asia mitenkään mulle ajankohtainen olekaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. aika hassua! Tuo ei valunut ollenkaan paikallaan seistessä ja tosiaan loimivyön kanssa pysyi kävelylenkit ja esim kengityksen ajankin hyvin.

   Tuo tosiaan on sisäpuolelta "näppyläinen" joten auttaa. Se ei mun mielestä ole kovinkaan muotoiltu ja noissa kuviasakin huomaa ettei vielä ihan ole muotoutunut Hertan selkään (näkyy pakkaus taittelut). Varmasti käytön myötä suttaantuu enenmmän muotoiltavaksi :)

   Poista
 4. Omaan BOT-selänlämmittimeen ostin Hööksistä rintaremmin ja lisäksi laitoin rintaremmiin paksun lampaankarvan. Pysyy rintaremmin ja loimivyön kanssa todella hyvin paikoillaan...

  VastaaPoista
 5. Tämä tosiaan näyttää paremmin muotoillulta, kuin Botin vastaava. Tosin käsittääkseni bot-lämmittimestäkin on tullut uusi paremmin muotoiltu malli.Bot-lämmittimissä on pituus-suunnassa keskellä tarranauha jonka voi ommella loimeen kiinni, minä ainakin koin sen todella käteväksi, lämmitin pysyy varmasti paikoillaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se kyllä kuulostaa tosi kätevältä, tuo tarrakiinnitys siis!

   Poista

Jätäthän kommenttisi!

En julkaise asiattomia/provosoivia kommentteja. Risut ja ruusut ovat tervetulleita, kunhan kommentointi pidetään asiallisena!