Kootussa Ravissa

13. maaliskuuta 2015

Hertalla takapakkia...

Nonniin!

Ensin oli tarkoitus mennä huomenna lauantaina Vihtiin taas rataharjoituksiin kisaamismielessä, jos olisin muilta menoiltani ehtinyt sinne (riippuen lähtöajoista). Olisin tyrkännyt PSG:n hyvillä fiiliksillä. Maanantain valmennuksessa H oli ihan jees, ei tehty mitään vaikeaa. Käytiin piruetit läpi ja avoja ja sulkuja, sekä hivenen käynnin ratsastamista läpi. Myös sarjavaihtoja neljänsillä mentiin, nekin tuli ihan ok alun sähläyksen jälkeen.
Tiistaina oli tosi kevyt "mene laukassa eteen kevyessä istunnassa päivä". Ei kummallista. Keskiviikkona juoksutin selänpidennysnarulla kevyesti.

Sitten torstaina oikea etujalka on lämmin ja hieman turvonnut. Ratsastaessa ravissa se tuntui hyvälle, mutta sitten heitin ohjat pois ja ratsastin reippaasti eteen niin ei se ihan puhdas ollut. Tänään tsekkasin jalan jälleen heti tarhasta tullessa illalla ja turvotus oli laskenut, mutta jalka oli edelleen hieman lämmin. Oikeastaan koko alueelta polven alapuolelta kavioon asti. Ei mikään tulikuuma, mutta selkeä ero kun vertaa viereiseen jalkaan, joka on ihan kylmä ja kuiva. Ei arista ja tosiaan ei ole epäpuhdas muutakuin vasta kun antaa vauhtia ja vie kaarteeseen.
Puuhailin sitten tallilla kaikkea muuta. Kylmäilin jalkaa ja samalla hieroin. Hertta sai oikein hoivapäivän! Se ainakin nauttii jos ei muuta! ;)

Ansku jalankylmäys hommissa.

Sillä aikaa kun jalkaa kylmennettiin kävin läpi vähän Hertan lihaksia. Kyllä nyt on luksusta Hertalla! Solkun alla hieronnassa.
On sillä "paksu ja tuuhea" harja... :D Mullakin on paksumpi tukka kuin Hertalla!

Yöpuku päälle ja iltapuuro naamariin!
Voi hyvinkin olla että Hertta on sen jalan  jossain loukannut. Se on voinut kopauttaa sen tarhassa olevaan heinäkaukaloon (juuri polven kohdalla) tai sitten se on taas harrastanut tarhazumbailua. Hertta riehuu tosi rajusti tarhassa, ja tällä hetkellä on melko liukasta.
Tässä muutama taidonnäyte keväisestä irrottelusta vuodelta 2012.

... Aina se hyppi pystyyn juuri aidan päällä. Kerran siihen jopa laskeutuen ja kainalonsa lävistäen tolppaan! Siitä seurasi 2 vkon saikku... ;)


Kuinka fiksulta se näyttää? Pikkasen on lihattomampi verrattuna muuten nykyiseen kuntoon! :D
Pienempien kiusaaja

Noh, ei muutakuin peruutukseen huominen Vihdin reissu ja vielä ensi maanantain valmennus! :/
Annan Hertalle nyt lepoa ja kävelyä viikonlopun yli. Ehdinpähän viettämään muuta elämää hyvällä omalla tunnolla rauhassa. Jos maanantaina ei ole tapahtunut muutosta, otan puhelimen kauniseen käteen ja klinikalle ajanvarausta.
Että sellasta.
En nyt kovin huolissani ole, mutta kyllä se pistää miettimään, että onko tässä koko talven treeni mennyt hukkaan, jos nyt juuri ennen kisakautta paukahtaa vaikka jänne. Katsellaan... :P

"plääh"

12 kommenttia

 1. Harmitus! Täällä pidetään peukkuja, että olisi vain vaikka harmiton kolaus!

  VastaaPoista
 2. Paranemisia hertalle! :) Toivottavasti ei ole vakavaa, meillä oli vuosia sitten jännevamma etujalassa. Hirveän pitkätoikkoista sen hoitaminen. :/

  http://essiwagner.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä! Se ois kaikista pahin. Toisaalta ei vaikuta isolta jutulta, eikä kovin kipeältä, mutta mua häiritsee! Tallikaverit eivät edes huomanneet isoa eroa mutta Hertan jalkoja hiplanneena 8 vuotta alkaa tuntua pienetkin kuprut! :D

   Poista
 3. Voi äh! No mutta kuulostaa ehdottomasti joltain harmittomalta tälliltä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep! Jotkut pelottelee hankkarilla mutta en nyt suostu kuuntelee sellasta! :D

   Poista
 4. Mun hepalla oli koko toinen etujalka lämmin sädemädän takia, ja tämäkin mätä oli siis tosi lievä. Jokin pesäke säteessä sitten aiheutti kuumotusta ja arkomista, kengittäjä sen avasi ja hoidettiin horseshoer's secret -aineella pois ja jalka jälleen kuiva ja viileä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hertalla on ollut joskus näitä paiseita kaviossa ja reagoinut niihin hassusti. Voihan tämä olla myös vastaavaa. klinikallahan se selviäisi! :D

   Poista
 5. Kuulostaa vähän niveltulehdukselta.. :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uudemmassa postauksessa jo kerroinki klinikkatulokset. Ei löytynyt mitään, eikä ell epäillyt tulehdusta. :) jotain se on telonut ja se meni näköjään viikossa ohi.
   ei voi tietää! Toivotaan että pysyykin poissa :)

   Poista
 6. Mikä talli on näin kaunis? :) Ihanan kodikkaan näköinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Erkylän Kartanon Talli :) sijaitsee Hausjärvellä Hyvinkään kupeessa! täällä on ihana kartanomiljöö!

   Poista

Jätäthän kommenttisi!

En julkaise asiattomia/provosoivia kommentteja. Risut ja ruusut ovat tervetulleita, kunhan kommentointi pidetään asiallisena!