Kootussa Ravissa

7. maaliskuuta 2015

HorseFair Day 1


Tänään vietettiin eka päivä HorseFairissa ja kivaa oli! Lievästi sanottuna jännitti aamu ensinnäkin sen suhteen miten päästään mun autolla tallin pihalta pois (kamalaa sössöä koko tie ja vielä ylämäkeen) ja sitten itse Messukeskuksen päässä kuinka selvitään. 
Loppujen lopuksi päästiin helposti tallin pihalta pois kun ajettiin koppi tyhjänä ylös ja talutettiin Hertta kopin luokse. Lievä aamumaastoilu Hertta raukalle järkytykseksi ;)
Messarin päässä kaikki meni myös hyvin, sillä saavuttiin paikalle jo ennen kuin messut aukesivat, joten ei ollut yleisöä hirveästi tukkimassa teitä. Sain hyvin yhdistelmän parkkiin ja niin päin pois. 

Etukäteen jännitti myös hirveästi kuinka Hertta suhtautuu tähän kaikkeen. Se ei ole koskaan ollut  tuollaisessa paikassa. Hertta kuitenkin yllätti! Se oli aika cool ja seurasi perässä mukisematta kaiken ohi. Ainut mikä oli ylitsepääsemättömän vaikeita, olivat valjakkoajokärryt! Sanoo hevonen, joka on ajolle opetettu nuorena...

"Mä en ikinä tule tarviimaan kisakaappia"
Meinattiin vaihtaa Hertta tälläiseen! 
Groomataan
Essi pintelimestarina. Niitäkään en osaa kääriä oikein vieläkään ;)Jabassa Hertta oli heti kuin kotonaan. Heinä maittoi, vähän kuitenkin jännitti. Kaikki meni hyvin kunnes nämä pelottavat paholaiset (eli ne valjakkohevoset kärryineen) menivät tallialueen ohi verryttelemään. Ja verryttelyssä ne menivätkin niin hemmetin lujaa että H järkyttyi tästä syvästi, vaikka vain katsoi sitä menoa jabastaan! Hertta ei siis lajina pidä valjakosta ilmeisesti ;)
Verryttely tapahtui pitkälti poliisihevosten seurassa, ja tämä on muutenkin Hertalle vaikeaa jos on joku raskasrakenteinen ja "jytisevä" hevonen lähellää. Myös Roosan Dantte oli mitä järkyttävin Hertan mielestä isosti liikkuvine etujalkoineen! :D

Verryttelyssä


Talutusratsastukseen pääsin myös, päästiin noiden pelottavien kärryjen ohi ;)
Tallialueelta siirtymistä

Odotellaan vuoroa hiekkalaatikolle
Itse "lavalla" Hertta sitten kuitenkin oli tosi lungisti! Aluksi vähän jännitti kun yleisö oli niin lähellä, mutta loppua kohti se jo rentoutui ja pystyin hieman jo ratsastamaan sitä. Harmillisesti aika tulikin jo täyteen vaikka just oli pääsemässä vauhtiin ja jouduttiin poistumaan areenalta! Huomenna varmaan uskaltaa jo vähän rennommin ottaa kun asia on jo kerran korkattu, ja tiedän nyt että Hertta kyllä kävelee fiksusti ihmisjoukon ja kojujen läpi, sekä käyttäytyy hiekkalaatikossa hyvin. :) Ei siis paineita!Yllätykseksi pieni ahfas hiekkalaatikko lähellä olevalla yleisöllä ei haitannut Herttaa ollenkaan. On se jännä. Verryttelyssä kun on muita hevosia se ahdistuu, mutta kun pääsee yksin kauas muista hevosista se rentoutuu. Nuoresta asti ollut samanlainen kisoissakin. :)

Toivotaan vähemmän valjakkohevosia huomiselle! ;)

Day 2 siis huomenna sunnuntaina! Aikainen aamu taas tiedossa, joten nyt nukkumaan. Pikainen postaus oli kuitenkin pakko tehdä. Tänään päivä meni vielä räkätaudissa, nyt iltaa kohden multa alkaa jo lähteä ääni ja yskittää. Saas nähdä kuinka miehekäs ääni sitä huomenna on!

Huomenna uudestaan! Hertta mulkoilee pahaa aavistaen ;)

22 kommenttia

 1. Nyt jos joku valjakkokuski lukisi tulisi sanomista sanasta valjakkoajokärryt tai ylipäätänsä siitä että niitä sanotaan kärryiksi koska ne on vaunut... :D ;) mukava postaus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän! Hertta sanoo että "ihan sama niissä on pyörät Ja ne on kammottavat!" ;D

   Mun mielestä ois siistiä päästä itsekin joskus testaamaan!! :D

   Poista
 2. Oon lukenu blogias jo jonkin aikaa ja nyt tajuan mitä hyvää tästä vielä löytyy. Hauskuus. Varsinkin noi kuvatekstit (ei kaikki tietenkään, vaan ne hauskat) ja "Hertan mietteet" asioista :'D plussaa siitä ja muutenkin tosi ihanasta blogista ;)
  Ja kiva, että teillä meni hyvin. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh! Mun mielestä Hertta on sen verran ilmeikäs ja heti tulee mieleen kaiken maailman juttuja mitä se voisi sanoa! :D Hyvä että hauskuuttaa! :D

   Poista
 3. Kiva että meni hyvin! :) mua harmittaa melkein kun en pääse näihin perus heppahippaloihin joissa oon tottunut käymään nyt kun en asu Suomessa :( ja prkl norwegiankin meinaa mennä konkkaan vaikka oon kaikki nää vuodet sitä tukenut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maybe someday again? ;) Ehkä joskus päädet samaan aikaan Suomeen kun on hevoshippaloita! :D

   Toivottavastui nyt tuet ahkeraan Norskia ettei mene konkkaan! Sitten kun tartten lentolippuja niin mielelläni tukisin sitä myös: D

   Poista
 4. Hertan ilme on ihana viimeisessä kuvassa! :D En kestä! "Ei mua pelottanut yhtään!"
  Olisin niin mielelläni tullut teitä katsomaan ja moikkaamaan messuille, mutta olin sopinut pakollisisa menoja toiseen kaupunkiin! Joskus toisella kertaa sitten!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo sitä jännitti tosi paljon kyllä toi eka päivä! Tänään oli jo ihan lungisti! Ei pelottanu valjakotkaan, tai ainakin kovin yritti esittää rohkeaa! :D

   Ehkä joku kerta satutaan samaan paikkaan samaan aikaan!

   Poista
 5. Näistä kuvista näkee hyvin miten Hertta tiputtaa selkänsä ja jättää takajalat jabaan kun sitä jännittää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta sellaista se elämä on.. :) Niin teen muuten minäkin, taino selkä tippuu ja jalat on velliä ;)

   Ketään ei voi kuitenkaan rennoksi pakottaa.

   Poista
 6. Moikka! Mä olin siellä Horse Fairissa kuvaamassa, ja sain susta kuvia. Näät kuvat täältä: https://www.facebook.com/jenna.reiman.9/media_set?set=a.660208917438512.1073741877.100003482298507&type=1&pnref=story
  Ps. Kuvia parannettu Gimp:llä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos paljon! Saako käyttää mahdollisesti esim täällä blogissa ja omassa facessa? :)

   Poista
  2. Pikkusen hienompia kuvia kun noi mun ottamat hahaha :D

   Poista
  3. Haha! :D no mut kyllä sillä kamerallaki on merkitystä!

   Poista
 7. Voi kun olisin tiennyt, että olet messuilla, olisin tullut katsomaan. Kuvasin estehevosia niin tiiviisti, etten juuri pääareenan edestä liikkunut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hitsi! Me oltiin siellä pikkuareenalla pikkuhetken.

   Ehkä joskus kesän kisoissa...? :)

   Poista
  2. Mä tulen "viralliseksi" bloggaajaksi ja kuvaajaksi ainakin Hevostaito 2015 -tapahtumaan. Wannabe-reportteri kun on, niin sitten blogistakin tulee sellainen. Sanon joskus kurillani, että minulla on verkkolehti. Jos joskus pyörit kaakkoismaisemissa, esimerkiksi Harjun oppimiskeskuksessa, kannattaa vihjata. Oli hienot messut, olen niin iloinen että Helsinki Horse Fair julkaisi blogijuttuni Facebook-sivullaan sunnuntaina.

   Poista
  3. Meijän piti elokuussa tulla Harjuun Small Touriin mutta se osakilpailu jää multa välistä Saksan reissun takia :/ Mutta katsotaan jos jotain muuta keksii sieltä suunnilta!

   Mä tykkään noista sun "verkkolehtityyppisistä" blogipostauksista :) eroaa joukosta!

   Poista
  4. Kiitos. Koetan oppia sulta aina jotain, miten kehittyä kouluratsastuksessa. Tulevana lauantaina menen kuuntelemaan luentoa, jossa on luvattu kertoa miten kutosista saa kahdeksaisia. Se on Haminassa.

   Poista
 8. Meillä oli maneesissa kanssa valjakkokärryt ja kalle sai niistä kyllä sellasen hermoromahduksen, että ei sitten millään päästy edes toiseen päähän maneesia. Pakko se oli vapaana päästää niitä katsomaan. Tosin en tiedä olisko vieraassa paikassa niitä jännittänyt kun kotona se nyt pelkää kaikkea mikä on uutta. Muutta kyllähän ne vaunut voi pienet ponit syödä ihan kokonaa, jos ei ole varuillaan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No vähintäänkin ne vaunut voi hyökätä päälle jos ei oikein vahdi niitä! Täytyy pitää silmät selässä, jotta pikku poni selviää hengissä tästä maailmasta! ;)

   Poista
 9. Heissun! Järkkään blogissani valokuvauskilpailua, aiheena tietenkin viimeisin Horse Fair. :) Tervetuloa mukaan!

  http://lannennopein.blogspot.fi/2015/03/valokuvauskilpailu-helsinki-horse-fair.html

  VastaaPoista

Jätäthän kommenttisi!

En julkaise asiattomia/provosoivia kommentteja. Risut ja ruusut ovat tervetulleita, kunhan kommentointi pidetään asiallisena!